Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 201
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Аз също нямам сушилня, но и без нея якето изсъхваше добре и без да се вмирисва, от каквото се оплакваха приятели. Вярно, по 1 седмица висеше на закалчалката, но какво от това... Перях го 2-3 пъти в сезона.
Но и въздухът у дома е сух заради парното, може и това е да е била причината да нямам проблем със сушенето.

# 646
Йоко, ми защо не си ги носиш на химическо....щом с идоволна....защо да си създаваш главоболия и риск вкъщи!
Защото ми идва скъпо. Нося две якета веднъж в месеца и това ми струва 24 лв.

# 647
  • София
Имам 3 якета с гъши пух и до сега все на химическо съм ги носила. Не смея да ги пусна в пералнята. Ще пробвам с най- тънкото.
Това което разбра е, че ми трябва препарат за пране на вълнени дрехи, програмата на пералнята да е за деликатни/вълнени дрехи, обороти на центрофугата 800 с допълнително плакнене, програмата на сушилнята за якета, като сложа и 3 топки. Нещо да пропускам?
1 или 2 якета мога да пера наведнъж?
Аз съм прала до сега по отделно! Не съм слагала по две якета! При пране не би трябвало да има проблем, по-скоро при сушенето.

# 648
  • Сливен
Гес,яке с пух не става ли да се пере с препарата на ДМ за спортните дрехи-течния?

# 649
Йоко, ми защо не си ги носиш на химическо....щом с идоволна....защо да си създаваш главоболия и риск вкъщи!
Защото ми идва скъпо. Нося две якета веднъж в месеца и това ми струва 24 лв.
Да, това наистина е така!  Sad

# 650
Гес,яке с пух не става ли да се пере с препарата на ДМ за спортните дрехи-течния?
Защо да не става? Става, разбира се.

# 651
  • оттам, откъдето започва България
Хайде пак тука, за да споделя, че след второто пране с течната Тема свикнах с аромата и даже ми харесва. Yum

# 652
На времето се сещам, че майка ми слагаше синка на бялото пране за да стане по- бяло Grinning Много ми беше интересно как нещо със син цвят, ще накара друго, което е бял цвят да стане още по- бяло Grinning

# 653
Оптичен избелител от древността, а?

# 654
Синката не е оптичен избелител, просто си е синя боя, която прави дрехите да синеят леко и така маскира сиво-жълтия отенък на захабените дрехи.

# 655
Да, също като оптичните избелители, които действат, разбира се, по по-различен начин, но пак „покриват“ жълтото със синьо. Затова и каламбура.

# 656
Каква е тази синка? Търсих информация, но разбрах че е нещо като боя. Мислех си, че синка и син камък е едно и също нещо, и се чудех защо хората са си прали дрехите с нещо, с което се пръскат доматите. Виждала съм преди време баби, които слагаха син камък докато си боядисват вълнени дрехи с обелки от орехи.

# 657
  • Русе
Каква е тази синка? Търсих информация, но разбрах че е нещо като боя. Мислех си, че синка и син камък е едно и също нещо, и се чудех защо хората са си прали дрехите с нещо, с което се пръскат доматите. Виждала съм преди време баби, които слагаха син камък докато си боядисват вълнени дрехи с обелки от орехи.
Ето я
Скрит текст:
Имаше я и в найлонови пликчета.
В търсене на снимка, вижте на какво попаднах. Помня ги всичките. Ех, спомени...
Скрит текст:

# 658
Аз зи я спомням в малки стъклени шишенца.
Това е преди повече от ... 25 г.

# 659
Появи се прахът Денкмит в малки опаковки. Увеличили са му цената, разбира се. С 1 лев. От 5,99 лв. вече е 6,99 лв., но сега с намалението е 5,25 лв.
Не само цената са увеличили. Малко е променена опаковката, прахът вътре е съвсем различен и определено е сменен производителят (като гледам вида на праха май вече е Chemolux/McBride).

Общи условия

Активация на акаунт