Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 515
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
oesi, сега прочетох, че си ме питала нещо. Не вярвам да има проблеми, щом има латекс. Като цяло изкуствени материи, особено порести, не е добра идея да се третират с неразредена белина.

# 196
  • Сливен
И аз имах съмнения.Проблема ми е с мухъл,който избива горе на стената до стириопорения корниз и от някъде ми е останало в главата,че може да се третира с разредена белина.Самата стена е боядисана с най-висок клас миеща се боя
и от магазана където я купихме казаха ,че издържа и третиране с белина без да падне цвета. Извинявам се,че не е много по темата.

# 197
Здравейте, реших да пробвам за пране на вълнени и смесени с вълна дрехи, перилен препарат - прах на Denk mit за фини и деликатни тъкани, на който пише че е подходящ и за вълна, но като разглеждах състава видях че пише че съдържа ензими - протеаза, глюкозидази, пектиназа. Въпросът ми е не увреждат ли тези ензими вълната?

# 198
Здравейте, реших да пробвам за пране на вълнени и смесени с вълна дрехи, перилен препарат - прах на Denk mit за фини и деликатни тъкани, на който пише че е подходящ и за вълна, но като разглеждах състава видях че пише че съдържа ензими - протеаза, глюкозидази, пектиназа. Въпросът ми е не увреждат ли тези ензими вълната?

Протеазата-определено да. Това е и главната причина обикновените ензимни препарати да увреждат вълнени и копринени тъкани. Дали конкретният продукт я съдържа, независимо какво пише на опаковката, е друг въпрос.

# 199
Да споделя от опит: одеалата прани с пурлан са много хубави (пухкави) и миришат много приятно, а и няма много мъх по барабана. Колко са изпрани не знам, защото и като ги слагам да се перат не ми изглеждат мръсни, нито пък ми миришат лошо, но си ги пера, слагам максималната доза. С прах Denkmit не е така, но пък може да са по-добре изпрани, не знам.

# 200
  • оттам, откъдето започва България
 ooooh! Зарината в различни видове прахове се чудя как ще устоя на офертата на Кауфланд за другата седмица - всички видове прах Бинго на цена 3,47 лв.  ooooh!

# 201
Аууууу...отече тя. Не те виждам да устискаш Joy

# 202
Смей се ти, смей, ако не на мен, поне на мама ще купя.  Peace

# 203
Добре, че и омекотител Бинго беУия не е и той намален...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 204
Ей, Тета, помниш като слон. Как успяваш при такова сърфиране в темите.
Няма засега да купувам и омекотители, че съм се заредила като за война с всичко необходимо - течни, прахове, кърпички. Innocent

# 205
  • София
ooooh! Зарината в различни видове прахове се чудя как ще устоя на офертата на Кауфланд за другата седмица - всички видове прах Бинго на цена 3,47 лв.  ooooh!

Еееее, неeee - днес си купих starry night -а за 5 и нещо от DM. Та и белия омекотител - за разнообразие след  Семаната. teta75, Дидка не е сама  Mr. Green

# 206
Ако мама Меца си има дечица в къщата, и да си купи още един, ще го оползотвори. А баба ти Дидка, като е само с дядо ти ... , доста време ще й трябва.
Жалко, като бяха малки децата нито имах такива промоции, нито вода от чешмата.  ooooh! Не че не перях.  Weary

# 207
  • София
На реката ли переше  Laughing

Аз харесвам този прах /май ти ме зариби/. Нито дрехите, нито пералнята са ми сигнализирали, че е некачествен  Grinning

# 208
Скрит текст:
За съжаление нямахме река. Носех вода от градските чешми, сипвах през чекмеджето на пералнята и така 23 години. Пускаха вода и по водопроводните тръби, но беше за час-два-три, понякога и два месеца сме нямали вода. Налягането беше слабо, когато идваше водата, абе, мъка.  Outta Joint
А по времето на режима на тока се случваше така, че вода има, ток няма, и обратното. Луди млади години.
Обикновено за Нова година пускаха повече вода и беше много весело - всички перат и простират.
Сега, след като напуснах този град, вече има вода през деня, само вечер я спират.
Но, както казва народът: от трън, та на глог. Сега ползвам може би най-мръсната и най-скъпата вода в БГ. Но пък нали я има, та се примирявам. Откакто съм в този град започнаха и тука аварии по водопроводните тръби и вместо вода от чешмите след авария тече кал.
Оказа се, че няма пълно щастие.  Wink
Радвам се, че ти е харесал този прах, аз също съм доволна от изпирането му.

# 209
  • Русе

Еееее, неeee - днес си купих starry night -а за 5 и нещо от DM. Та и белия омекотител - за разнообразие след  Семаната. teta75, Дидка не е сама  Mr. Green
Аа, и аз съм в отбора. Като прочетох за намалението заявих на ММ, че ще си купя 3 пакета с прах. Тъкмо имам само за днешната пералня Денкмит за цветно.
Омекотителя сензитив си го купих от Одрин(концентрат 60 пранета) и също съм запасена откъм омекотители.

Общи условия

Активация на акаунт