Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 807
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И какво й стана на новата памучна блуза на 40 градуса?
С новата пералня пера основно на 40, защото 30 няма. На предната на 30 най-много перях, разлика в бързината на съсипване на дрехи не виждам. Честно казано между 30 и 40 градуса не виждам особено голяма разлика. Виж ако переш редовно всичко на 95 ... дам - може.

didka pitka - пробвала съм капсули - на персил и на деро. дерото не ме впечатлиха никак. Персил - двойните  - ставаха, но за мен са неуправдано скъпи, каквото и да съдържат. Слабо замърсени дрехи - чудесно, даже някое друго петно изпираха, даже май бяха махнали някакво, с което  прах не се беше справил. Удобни са,  че не се занимаваш да дозираш препарат - мяташ директно в барабана и си готова, друг някакъв плюс голям не виждам, но не бих казала, че съм била разочарована от изпирането.  По-професионални отговори -предполагам ще получиш от другите Wink

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 20:27 от Angel_Dust

# 571
  • На изток от Ада
Че те Савкс капсулите по — скъпи от Денк мит капсули . Днес взех един Формил за цветно за 66 пранета.

# 572
Сърдечно благодаря! Това ме интересуваше.
Прахът е добър, но в онзи част на света не слагат избелители по някаква причина, но все пак не искам да му се доверя за цветно.

Моля!
Все пак не забравяй, че по-голямата част от работата пак трябва да я свърши основният препарат, това е само добавка. Не е никакво вълшебство, просто съдържа необходимото количество перкарбонат и най-важното, необходимото количество активатор. Това е скъпата съставка. Евтините такива препарати или не го съдържат или го съдържат в малки количества. Цената не я коментирам, но трябва да се знае, че това е вероятно единственият препарат в момента, който е формулиран както трябва.

# 573
И какво й стана на новата памучна блуза на 40 градуса?
С новата пералня пера основно на 40, защото 30 няма. На предната на 30 най-много перях, разлика в бързината на съсипване на дрехи не виждам. Честно казано между 30 и 40 градуса не виждам особено голяма разлика. Виж ако переш редовно всичко на 95 ... дам - може.

didka pitka - пробвала съм капсули - на персил и на деро. дерото не ме впечатлиха никак. Персил - двойните  - ставаха, но за мен са неуправдано скъпи, каквото и да съдържат. Слабо замърсени дрехи - чудесно, даже някое друго петно изпираха, даже май бяха махнали някакво, с което  прах не се беше справил. Удобни са,  че не се занимаваш да дозираш препарат - мяташ директно в барабана и си готова, друг някакъв плюс голям не виждам, но не бих казала, че съм била разочарована от изпирането.  По-професионални отговори -предполагам ще получиш от другите Wink

Ами знам ли не е както като я взимах от магазина, като ли че се е разширила, беше от много тънка материя, като лятните тениски. Незнам точно как да опиша. Иначе от към изпиране Т дали играе решаваща роля. Ползвам премно Ариел за бели и Персил за цветно. Сега искам и да пробвам на Дм за бяло, че много го хвалите

# 574
Моля!
Все пак не забравяй, че по-голямата част от работата пак трябва да я свърши основният препарат, това е само добавка. Не е никакво вълшебство, просто съдържа необходимото количество перкарбонат и най-важното, необходимото количество активатор. Това е скъпата съставка. Евтините такива препарати или не го съдържат или го съдържат в малки количества. Цената не я коментирам, но трябва да се знае, че това е вероятно единственият препарат в момента, който е формулиран както трябва.
Да, да, разбира се. Трябва ми за избелването само.

# 575
Дрехите, трябва да се перат на температурте означени на етикета, роклите ми основно пера на 30 градуса, защото така пише......и на съответната програма, памук, синтетика и т.н. Иначе дрехите се развалят.... и не няма да са по чисти ако ги перем на по високи температури, съвременните прахове са приспособени да перат и при по ниски температури и пак да дезинфекцират!! Само за  успокоение ще кажа, че примерно вирусите, за да се дезактивират е необходимо най просто третиране с какъвто и да е детергент/може и обикновен сапун....защото са нестабилни като структури! Виж бактериите са по устойчиви.....! Дрехи, при които имаме вероятност за повече бактерии /долно бельо, спално бельо, кърпи за ръце, хавлии/ там температурата е добре да е по височка!

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 21:30 от mimi.7299

# 576
Добре, задавам така въпроса: Каква е концентрацията на активните съставки в една капсула?
И като подвъпрос: Достатъчна ли е тази капсула за изпиране на 4-5 кг. сухо пране, и ако - не, за какво количество е приложима?
Сетих се за още един въпрос: Какви са активните съставки в капсулата и различават ли се те от течните препарати?

Поста ми да не се приема като заяждане, просто искам да знам защо аз не бях доволна от изпирането.
Може би защото е било още в начален етап на предлагането, когато ги пробвах.
Може и аз нещо да съм сгрешила. Но въпросите ми са породени от чувството, че не ми беше достатъчна една капсула за прането, макар и без видими петна.

Започвам отзад напред: Защо не сте доволна от изпирането? Причините може да са десетки, коментирани са. Възможно е и дозата да не е била достатъчна за количеството пране и твърдостта на водата.
Активните съставки в капсулиран, течен препарат не се различават от тези в един бутилиран ( а биха могли). Разликата е в разтворителя (по-скоро разредител). Както вече се спомена, в капсулите не може да се използва вода, но това не значи, че не се използва разредител.
Дозата е посочена на опаковката на конкретния препарат, ако има съмнения за резултата може да се удвои. В крайна сметка това е само течен препарат. Не бих препоръчал, особено за бели дрехи.

# 577
Гес, за захабени бели дрехи...или оцветени по погрешка ползвам ето този избелител! Много съм доволна....едни бели панталонки на щерка ми изпрах с цветно, попаднали в купчината, сещате се излязох сиви....оправих ги с този препарат иначе бях линчувана! Whistling Станаха си пак блесящо бели!

# 578
  • Sredets/Burgas
Guess, тази ли е правилната добавка Vanish?
https://www.vanish.co.uk/products/powders/vanish-gold-for-whites-powder/
Те са двадесет вида...

# 579
Май да, но всичко на полски.
В Билла има, но не варианта за бяло. Пакетче от 300 г е малко над 7 лева с Билла карта. Много скъпо. Crystal White не съм виждала.

# 580
  • София
С тази пропаганда, че новите перилни препарати перат и на 20-30 градуса,  за производителите на текстили е добре дошло  да се презастраховат с температурите, обозначени на етикетите. Например, на болшинството долно бельо пише пране при 30 градуса, аз упорито пера на 60 и нищо му няма. Пък и да му има, заминава в коша за боклук и толкоз.
Може би проблемът при памука идва от добавянето на еластан, който е по-неустойчив на висока температура.
Конкретен пример при мен: две тениски, едната - чист памук, моряшки десен - бяло и синьо на черти, другата - чисто бяла, но с еластан. Пера и двете на 60 градуса, с прах за бяло. Моряшката свети, бялото става все по-бяло, а синьото не е мръднало грам. Бялата блуза обаче посивява с всяко следващо пране. Не са се деформирали от температурата, но цветът при бялата е необратим. (Е, не съм пробвала с белина де).

# 581
Пропагандата е успешна - в темата за тока има потребители, които си перат дрехите на 30 минутна програма, на 30 градуса именно защото съвременните препарати изпирали добре и при 30 градуса...и се хвалят после с ниски сметки за ток.

# 582
Горни дрехи- дънки, тениски, ризи, суичъри пускам на 40 градуса. Бельо на 60 градуса.
Якета на химическо чистене, защото са с пух и не ми се рискува, макар да имам сушилня.

# 583
Мразя го тоя еластан от дъното на душата си. Няма по-отвратително нещо и на пипане, и при носене, а любимото ми е като се надърпа и на определени места по дрехата се покажат нишките. Избягвам го, но лошото е, че в почти всички гащури го слагат. Голямо търсене и обикаляне да намеря гащури 100% памук и да не изглеждат като от XIX век. В Кауфланд имаха от тяхната марка едни много хубави и на етикета пишеше, че може да се перат на 90 градуса, но като всичко хубаво изчезнаха.

teta75, викаш, перфектната комбинация – 30 минути на 30 градуса и с течен. А, и обилно количество омекотител, че нещо понамирисват на блато.

# 584
Течният не бе споменат изрично, но то си е част от пропагандата...значи се подразбира. Важното бе, че сметката за ток е ниска...

Вчера пуснах бяло пране на 60, но с Ариел за цветно...кухненската покривка излезе без лекетата, а те хич не бяха малко. 😆 Имаше и засъхнало семе от домат, детето ме пита какво било... Joy...екзотично ще да му се е видяло..

Общи условия

Активация на акаунт