Той иска развод

• 36 047
  • 269
  •   1
Отговори
# 150
  • Down south
Това не е вярно- кризата на средната възраст е хормонална криза при мъжете, която настъпва след 50- те...
Абсолютно вярно.
Много хора, явно не са ненаясно, какво е това и кога се появява. За сметка на горното, пък обичат да слагат етикет "Криза на средна възраст" на проблеми от всякакъв характер, вероятно звучи по fancy.

# 151
Здравейте!
Скрит текст:
Имам нужда от Вашия съвет, направо съм съсипана. С моят съпруг сме заедно от 5 години, женени сме от 2. До сега не сме имали накакви сериозни проблеми, които не сме преодолявали заедно. Аз се чувствах много щастлива, обичана, питах го - и той казваше, че се чувства така. За нашите роднини и приятели бяхме хармонична двойка и всички ни се радваха. Правихме опити за бебе, мислехме за купуване на нов апартамент, взехме си котенце, правехме планове за бъдещето. До преди 2 дни, когато той ми каза, че не се чувства щастлив..., че ако не се променя, щял да си намери друга. Причините били рядкото правене на секс, педантичността ми към чистотата и постоянното ми мърморене. Направо бях в шок! Изобщо не съм го очаквала. Едва се събрах в себе си от болка и разочарование. Не се чувствам виновна за нищо, винаги мислех първо за него, после за себе си, грижех се за него, обичах го, уважавах родителите му. Не мога да се променя, не мисля, че съм сбъркала... Колкото повече питах, толкова по- зле ставаше. Чувствата му се били променили, избързал със сватбата, не бил сигурен, чувствал се задължен от очакванията на родителите си, привличали го други жени, искал да изпита пак тръпката на влюбването, не съм била неговата половинка (макар, че съм покривала голяма част от критерийте му)... Имало едно момиче, към което изпитвал симпатии.. Сега не знаел, но имало 2 варианта - да живеел нещастен или да си потърсил щастието. Сякаш по- добре било второто... ще решал след празниците. Предполагам се досещате - празниците за мен приключиха преди да са започнали. Не мога да ям, да спя. Каквото и да реши- лошо... Ако иска развод- оставам сама на улицата и трябва да започвам всичко от нулата, а съм на 33. Ако реши да остане - щетата вече е нанесена, аз няма да забравя думите му, винаги ще се съмнявам за друга...
Не знам какво да правя...
СЪбери си багажа още днес и го остави да празнува сам.
Той вече е зачеркнал брака ви.Не го оставяй да те държи в агония, просто обърни гръб и не се "връщай" назад.
Сигурна съм, че ако категорично и твърдо го отстраниш от себе си и живота си, той ще е в шок.
И, честно казано, никаква нужда нямаш от подобен боклук до себе си.

# 152
  • Куциндрел
Живота ми се обърна на 180 градуса. До преди 4 дни мислех, че имам целия свят... Очаквах с нетърпение 10-те дни ваканция, само ако знаех какво ме очаква...Коледа беше светъл празник, изпълнен с топлина, срещи със семейството и много хубави емоции..Сега търся квартира.. Не съм била послушна явно, дядо Коледа е жесток.. Тези празници ги отписах... Знам, че трябва да се взема в ръце и да почна на чисто, но толкова боли....
Добре, де. Прибери се при вашите и им обясни каква е ситуацията. Стига си драматизирала.

# 153
  • София /Абсурдистан
Много ясно е, че има друга и явно си имат планове да ходят някъде по празниците. Затова си иска и свободата. Никой не се юрва иначе ей така, точно на празник да тръгне да се разделя.

# 154
И след като прочетох темата...
Тоя така е хлътнал, че не знам как се удържа.Ако до ден-два авторката не си тръгне, със сигурност "пича" ще реши, че и двамата се чувстват много нещастни, като се гледат по цял ден заедно-тъжни, измъчени и т.н., че нищо чудно да й предложи да си тръгне, уж временно, да не се съсипват празнично....А всъщност няма търпение тя да се измете, за да освободи мястото на новата.
Съжалявам, че съм откровена, но неговото поведение направо "крещи":"Влюбен съм в друга, върви си!".

# 155
Амелия, прегръдки от мен!
Много ти съчувствам, защото съм минала през абсолютно същото преди 5 години, само че беше началото на декември, а и беше точно седмица преди последния ми държавен изпит.
Ясно е, че бракът ти е свършен и човекът е намерил щастието си другаде. За да запазиш нервите си, събиряй багажа и бягай при близките си! Ще им ревеш, ще се оплакваш, ще проклинаш съдбата, но ще мине. Винаги става по- леко, въпрос на време! Hug
Когато се случи при мен, събрах си един сак дрехи и отидох при родителите ми. Казах му, докато ме няма една седмица, да си е събрал багажите и да ми остави ключа при общи приятели, не исках повече да го виждам, нямаше и за какво. Естествено беше ми много тежко, всяка вечер приятелките ми се събиряхя при мен да ме успокояват и развеселяват, майка ми и баща ми и те го изстрадаха с мен. Но мина. Много скоро след като този човек напусна живота ми, ми се случиха много положителни събития. Срещнах съпруга си, в личен и професионален план сякак възкръснах. Сякаш усилията, които съм влагала във връзката, са отнемали цялата ми енергия и не съм имала сили за нищо друго.
Прегръщам те и знай, че и за теб ще изгрее слънцето! Колкото и черен да ти се вижда сега животът, скоро ще имаш пак очи да видиш, че е хубав. Изстрадай мъката и после давай смело напред, щастието е зад ъгъла. Wink

# 156
И след като прочетох темата...
Тоя така е хлътнал, че не знам как се удържа.Ако до ден-два авторката не си тръгне, със сигурност "пича" ще реши, че и двамата се чувстват много нещастни, като се гледат по цял ден заедно-тъжни, измъчени и т.н., че нищо чудно да й предложи да си тръгне, уж временно, да не се съсипват празнично....А всъщност няма търпение тя да се измете, за да освободи мястото на новата.
Съжалявам, че съм откровена, но неговото поведение направо "крещи":"Влюбен съм в друга, върви си!".

Aз мисля, че просто новата още не е хубаво подсигурена и затова гледа да посуче още малко - хем да си спести нервите от шокирани родители по празниците, хем да затвърди, че новата е готова в нисък старт, а и да си подготви сценария, в който той всъщност е невинен, а Амелия го е натиснала да се оженят прекалено рано, обричайки го на тежки брачни окови с мрънкаща жена.

# 157
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аз пък си мисля,че просто иска да си е свободен да си излиза с която му скимне.Без обвързвания  Thinking

# 158

Това не е вярно- кризата на средната възраст е хормонална криза при мъжете, която настъпва след 50- те...
Абсолютно вярно.
Много хора, явно не са ненаясно, какво е това и кога се появява. За сметка на горното, пък обичат да слагат етикет "Криза на средна възраст" на проблеми от всякакъв характер, вероятно звучи по fancy.

Аз затова и когато го писах, използвах кавички.
Много е удобно да се оправдаят с това или нещо подобно. Едва ли не нещата са извън тях и нямат сили да ги променят. А общо взето, всичко опира до желанието.
Ameliah, сподели ли с някой от близките си?

# 159
На колко години е този мъж?
На 37

# 160
А ти още ли следваш неговия план и се преструваш на весела и доволна?

# 161
Сякаш е домашен любимец, и стопанинът "решава" дали да остане у дома, или да я натири.

Явно има нещо такова – на жената се гледа като на домашен любимец, прибран по милост от улицата. И в тази, и други теми ме потриса общият уклон на съветите: "Събирай си багажа и се прибери при твоите родители". Сякаш жената е помияр, който от дома на мама се е натресла в дома на гаджето/съпруга, а като не потръгнат нещата – хоп, обратно при мама, със или без деца, но задължително с подвита опашка.
Това ли ни е прословутата еманципация? Жената гребец, която всеки може да изрита от дома си, когато му кефне, а за нея остават само мазолите от гребането и евентуално някое и друго дете? И надеждата, че някой друг ще я съжали и прибере в дома си.

Ами много сбъркано-патриархално е мисленето. Масово отиват с по едни гащи при мъжа (фигуративно казано), щото, нали, мъжът трябвало да осигури жилището, не гледат нещо да спестят и да натрупат, да напреднат в работата, да купят на свое име нещо по-крупно, което да им "постеле" при евентуална раздяла, а хвърлят усилия и труд в несъзидателни неща като монополно чистене на жилището на мъжа, в гледане на деца до първолаческа възраст и пр., самоуспокоявайки се колко са незаменими и нужни и как в Америка за готвене, чистене и гледане на деца плащали колкото изкарва Марк Цукърбърг.

Но нещата не са като едно време. Разделите и разводите са много по-чести, а и няма чеиз от сорта на ниви и жълтици, които да "донесе" жената и мъжът да го желае. Реално не е чак толкова хубаво, когато двама души нямат какво да делят, а всичко е на единият, защото е много лесно този имащият при първия импулс да заебе нямащия, и да го играе искрен и откровен.

# 162
Утре е вечерята при неговата майка. Вдругиден при моите родители. Ще се опитаме да се преструваме, ако издържа. Нека поне те имат коледни празници....След тези 2 дена не знам, но Нова година няма да празнувам с него със сигуност. След Нова година си намирам квартира по най- бързия начин и хващам пътя. Как ще кажа на наще не знам.  Милите, от нямането си ни направиха хубава сватба, за да ме направят щастлива. Не знам дали ще простя на мъжа ми някога, че ме остави, но със сигурност няма да простя, че причинява това на моите родители!

# 163
Амелия,
вярвам, че родителите ти искат да си щастлива, а не с мъж, който те подтиска и прави нещастна! Колкото бързо разбереш, че с него нямаш бъдеще, толкова по- бързо и болката ще мине!
Стискам палци да е колкото се може, по - безболезнено!

# 164
Утре е вечерята при неговата майка. Вдругиден при моите родители. Ще се опитаме да се преструваме, ако издържа. Нека поне те имат коледни празници....След тези 2 дена не знам, но Нова година няма да празнувам с него със сигуност. След Нова година си намирам квартира по най- бързия начин и хващам пътя. Как ще кажа на наще не знам.  Милите, от нямането си ни направиха хубава сватба, за да ме направят щастлива. Не знам дали ще простя на мъжа ми някога, че ме остави, но със сигурност няма да простя, че причинява това на моите родители!

Моля те, не води тази гадина при родителите си!

Пиша ти от опит! Разликата е, че имахме дъщеря на 3г, когато се разделихме! И аз като теб, реших да спестя шока на родителите ми, тъй като имахме планирано гостуване при тях и го "играхме" семейство. После майка ми ме питаше защо не съм й споделила, ами съм го довела пак да му слага и вдига и да се държи с него като със син.
Имай достойнство! Наритай тоя нещастник и гледай твоя живот. Аз се опитвах заради малката близо 1г да търпя връзката му, но накрая вече нямаше никакъв смисъл! Обвинявах се, че не бях по-твърда и непоколебима! Ти имаш шанс! Не го води при родителите ти!

Иначе на майка му - иди на вечерята, ако искаш и й кажи в очите какво прави сина й. Но не знам дали и това е добра идея. На мен така бившата свекърва ми звънна, точно като синковеца й си стягаше багажа и й казах, че това е последното ми чуване с нея, че не очаквам разбиране и подкрепа, че тя му е майка и ще го защитава, каквото й да е направил, но й обясних, че колежката, с която си флиртуваше 9 месеца и за която тя не ми вярваше съвсем скоро ще им цъфне в дома. Е, така и стана. Живи и здрави да са! Повярвай ми, спасяваш се от един недостоен човек.
На твое място - отивам при родителите ми още тази вечер, звъня на майка му и оня да се оправя!!!

Кураж!!!

Общи условия

Активация на акаунт