Той иска развод

• 36 025
  • 269
  •   1
Отговори
# 165
Не го разбирам театрото аз. Като майка и аз бих се обидила на дъщеря ми че ми разиграва театри вместо да ми сподели и да бъда само с нея.

# 166
  • Варна
Не го разбирам театрото аз. Като майка и аз бих се обидила на дъщеря ми че ми разиграва театри вместо да ми сподели и да бъда само с нея.
Точно това влязох да напиша. Не ми го побира главата как и защо мислиш да действаш така и какво ще спечелиш. Чак ми звучи невероятно, честно казано някой наистина да реши в тази ситуация да разиграва подобни театри. Освен все още да се надяваш той да размисли, друга логика да причиниш това на себе си и околните не виждам.

# 167
Не смятам,че родителите ти заслужават да ги правиш на маймуни.Неговите-също.Решил е да се разделите и ти се държиш все едно не те засяга и страдаш мълчаливо?За пред кого?Аз бих му казала,че ще отида при родителите му само с условието,че всичко им се каже веднага.При моите родители пък не бих го завела.Събирай си багажа и го остави той да обяснява!

# 168
Театрото е част от неговият план, за да се измъкне той по-безболезнено, уж под предлог да не тревожат родителите. Сякаш те няма да научат. Да избегне неудобни въпроси, и да има още време за увъртане, как да излезе невинен.
А авторката е уязвима, и е готова и това да изтърпи. Явно го обича много.

# 169
Театрите са оправдани за кратко при наличието на общи деца. Все пак те няма как директно да осъзнаят всичко. Но без деца - абсурд.

# 170
Нямаш сили да го напуснеш и се надяваш. Затова и ще играете театър и пред вашите и пред неговите. Прекалено го обичаш този мухльо и това ще ти изяде главата!

# 171
Логично е да се надява след като го обича. И съм сигурен , че повечето не са наясно в какво се превръща човек когато губи любим и семейсто особенно когато е в позицията на изоставен. До какви отчаяни крайности изпада. А когато обичаш правиш всичко дори и нелогични навид за другите хора  неща.Факт е , че точна рецепта няма. Само знам че когато един човек се опитва да гради щастие и ..връзка.. за сметка на нечие нещастие нещата винаги са като бумеранг. Клиширано казано .....всичко се връща.

# 172
  • София
Нарочно го е направил точно преди празниците. Защото знае, че тя го обича, че ще е шок за нея и няма да го изрита веднага, което ще му спести обяснения и да търпи обвинения от близки и роднини. Щом имат уговорка за гостувания, той няма как да е с другата. Келеш. Дори не е на 20г да кажеш, че е егоист, поради младостта си.

# 173
  • Варна
Искрено се надявам, ако някой ден дъщеря ми попадне в такава ситуация, да не ме съжалява и да мисли, че не бих понесла истината, а играе театър пред мен. Нали затова са родителите, за да те подпрат в тежки моменти. Ако има деца, иди дойди да направиш компромис за да си изкарат те нормално празниците. Но тук са набъркани само възрастни хора, а не мисля, че авторката си дава сметка на каква агония ще подложи сама себе си, играейки роля първо пред едните, а после пред другите родители.

# 174
Логично е да се надява след като го обича. И съм сигурен , че повечето не са наясно в какво се превръща човек когато губи любим и семейсто особенно когато е в позицията на изоставен. До какви отчаяни крайности изпада. А когато обичаш правиш всичко дори и нелогични навид за другите хора  неща.Факт е , че точна рецепта няма. Само знам че когато един човек се опитва да гради щастие и ..връзка.. за сметка на нечие нещастие нещата винаги са като бумеранг. Клиширано казано .....всичко се връща.

Доста жени тук говорим от личен опит.

# 175
  • София
Не мога да си представя някой да ме изхвърли като стар парцал от живота си, а аз да се правя на гламава и да правя театро пред родителите му и да им осигурявам спокойствие за празниците....
Който е надробил тая попара, той да си се обяснява с родителите и да си мисли за тяхното здраве.
Оставайки, улесняваш единствено него и му спестяваш даването на отговор какво се е случило.

# 176
Проблема е, че авторката не ни вярва сега. Тя е убедена, че нейният случай е различен, че нейният мъж не може да й причини това. И аз говоря от собствен опит. Цял месец давах заето и макар да схващах, отказвах да приема реалността. Е, в моя случай човекът не беше искрен, та съвсем се изпържих на силен огън.

Но в този случай всичко е ясно като светлинна реклама. Няма да има оправяне, няма да има щастлив край за това точно семейство. Авторката трябва на всяка цена да спаси най-ценното, което има - достойнството си.

# 177
На родителите ти изобщо няма да им стане приятно, че си крила. Ако съм ти майка и чуя подобно нещо щях да искам да откъсна главата на мъжа ти и да я сваря с моркови, а от мисълта, че докато детето ми е страдало и се е тормозило, съм поднасяла мусака и сармички на виновния ще ми се вдигне кръвно доста повече, отколкото ако просто са ми се променили плановете.

Вероятно покрай това, че сте имали 5-годишна връзка мислиш, че родителите ти са го обикнали, привързали и ще реват за него... но това не е вярно. За тях мъжа ти си е твоя мъж, за тях е чужд човек и ако се разстроят истински от нещо, то ще е от това, че ти си наранена, защото ти си им дете и обичат теб, не искат да те видят нещастна. Можеш да им намалиш сътресението единствено като се постараеш ти да се измъчваш по-малко, а това включва да им позволиш да те подкрепят, не да се доизтормозиш, преструвайки се, че проблем няма, докато се гърчиш отвътре.

# 178

Доста жени тук говорим от личен опит.
Така е и уважавам мнението , но аз съм със същия трагичен опит и неисгам да звуча голословен.Въвлечен съм в същия любовен триъгълник и тъпия ъгъл съм аз. Но се се отказах от нея въпреки , че залитна въпреки , че ме докара до суицидив и прекарах принудително месеци в лудница.......аз не се отказах от нея и продължавам да я обичам. Само казвам , че тези проблеми ги е имало навсякаде и в всички семейства и прави чест когато намираш начин да спасиш едно градено семейство отколкото да се откажеш да опиташ всичко.

# 179
А ти още ли следваш неговия план и се преструваш на весела и доволна?
Утре е вечерята при неговата майка. Вдругиден при моите родители. Ще се опитаме да се преструваме, ако издържа. Нека поне те имат коледни празници....След тези 2 дена не знам, но Нова година няма да празнувам с него със сигуност. След Нова година си намирам квартира по най- бързия начин и хващам пътя. Как ще кажа на наще не знам.  Милите, от нямането си ни направиха хубава сватба, за да ме направят щастлива. Не знам дали ще простя на мъжа ми някога, че ме остави, но със сигурност няма да простя, че причинява това на моите родители!

Е, щом сте по преструвките...
Редно е да звъннеш на майка му и да и кажеш - "Здравей, няма да идваме със сина ти утре. Разделяме се, защото той иска да ходи с други жени." Не е трудно.
Щом той може ей така с лека ръка да ти съсипе празника, то тогава върни жеста и кажи истината на родителите му.
Ама защо му пазиш авторитета, не мога да разбера.
А ти си отивай при твоите роднини. Сама.

Общи условия

Активация на акаунт