Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 45 966
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
Боже мой какви неща се правят:) На Големия ми син ракива неща не са му правили преди 4 години. А и сега на малкия никой не мисли да му прави ехография на мозъка:) Изобщо незнаех затова. Спомням си само ортопед, за бъбреците преглед и ваксини. И очите ходихме като беше по-голям. Това е...

# 526
  • София
А кога най-рано може да се заведе бебе на очен?

# 527
Мойта педиатърка ми препоръча към 6-ти месец да я заведем, че и двамата с таткото имаме проблеми с очите.

# 528
Добре ме научихте. И аз мога да заведа дребчо, че аз съм с кривогледство и съм оперирана като дете

# 529
Хубаво е да се изчака поне до след 4ия месец, че дотогава има един адаптационен страбизъм (събиране на очите), който се израства.

# 530
  • София
ММ е далтонист. Дали ще се разбере, ако и детето е?

# 531
  • Бурса
Ема и моята голямата е почти на 4 и не са и правили такъв ехограф. Сега сме в Турция както съм споменавала, тук също не са правили на беба. Да ви кажа ходихме вчера на ваксини и я боднаха 3 пъти Flushed Следваме техния календар няма как, но БЦЖ, шествалентната + пневмококова едновременно. Събраха ми се очите... Но слава Богу не е вдигала температура. Казаха 3 дни да не къпя. Иначе ни викат другата седмица за ротарикс.

# 532
Има някакви нови моди напоследък в педиатрията, това с Вит К което дават,.на сина ми не съм давала, сега бях питала педито и той се засмя и каза дай му няма да му навреди:grinning: Това с ехографа наистина не доумявам какви фънки гледат но щом няколко го правят значи е няква нова мода. За очите аз го заведох къстни да ви кажа честно, мисля че беше на 2 години...ако не и повече. То не е част от пакета здравна каса. Моята най-добра приятелка е педиатър и ми повтаряше да го заведа ама се замотах и затова чак на 2 г. Хубаво е да се водят ако има нещо да се хване навреме но не по-рано от годинка според мен...

# 533
Това с ехографа наистина не доумявам какви фънки гледат
Абе, Ема, скъсах се от смях с тия фънки Grinning

# 534
  • София
Моят е на 6,5 и не е ходил на очен:)нито ехограф  ни мозъка му е гледан.

# 535
И каката не съм я водила. Отидохме наскоро (втори клас е), защото й излезе ечемик. Не е имала никакви показания за проблми, единствено са й открили още детско далекогледство. И на ехограф не са я гледали. Не мисля и бебчо да я влача специално. Да ви кажа с голямата съм обикаляла и треперила по толкова специалисти заради конкретни сериозни проблеми - 3 пъти в Пирогов в 3 различни клиники, дерматолози, пулмолог, логопед, ортодонт...че хич не мисля да обикалям профилактично с бебето без никакви симптоми.

# 536
В епикризата на бебо пише,че са му дали вит.К още в родилното.Обаче педи нищо не казала да му даваме пак.
Вчера къпахме бебо за пръв път след ваксината и забелването и нищо не можах да свърша.Как го направи педи незнам.Аз не мога да се справя с това забелване.Дърпам мъничко,повече ме е страх.

# 537
  • София
Под водата пишлето и го придърпвай полека иначе  ще срастне.

# 538
  • Sofia, Bulgaria
Аз да ви де оплача, че от вчера ми е много зле. Вие ми се свят и ми се гади. Половинката ми снощи се пошегува като ме пита дали не съм бременна и сега само си представям какво ще ми е ако е вярно...

# 539
  • София
Ше ти е тегаво следващите три години:) шегувам се.
И мен ме носеше главата ония дни.

Общи условия

Активация на акаунт