Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 726
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Simple Smile))))))))))))) охххх, мъж имам, но и мъх имам!

# 571
и аз вече имам един, но реших, че нещо допълнително се полага  Grinning

а мъх защо имаш? Frowning

# 572
  • Бургас
И аз имам повече мъх, виждам го най-вече около бакенбардите. Имам фотоепилатор Филипс и се чудя дали да не пробвам да го третирам с него.
Иначе да похваля едно кремче, което много добре ми се отрази на кожата - да нямам раздразнения и белене:

https://www.amazon.de/LR-ALOE-Sch%C3%BCtzende-Propolis-Creme/dp/ … 5K1V4EG4F8M685PZR

На LR - с алое и прополис. Кожата ми е мекичка и подхранена без изобщо да мазнее.

# 573
"Супер..." сега да не се окаже че липсата на бръчки е за сметка на наличието на много мъх по лицето.Няма пълно щастие,дами.

# 574
От де го измислихте този мъх  newsm78, аз нямам никаква промяна в "омъхването" явно не е от третиноина  Wink
Снимки, ако някой иска да види, да ми пише на лични да му пратя линк. Не ща да се изтипосвам безконтролно у нетЯ.

# 575
  • София
И аз имам усещането, че имам повече мъх. Обаче не знам дали от третиноина или от  четенето тук Stuck Out Tongue
Като се мажа по-често май се беля по-малко.

# 576
е аз нали някъде по-напред се оплаках от засилено омъхвяване. Първоначално реших, че си измислям, но лека полека взех да го вярвам, че май наистина нещо съм обрасла повече от нормалното. Добре, че не са черни, че на бръснене щеше да отиде работата. Аз си го обеснявам с третиноина. Явно с обновяването на кожата, и космите се повлияват.

# 577
А според вас кофти ли ще е третирането с фотоепилатор?Аз отскоро започнах да си щракам мъха по лицето( нещо ми писна да го гледам), но сега спрях заради трентиноина и Expigment.
Ползвам Аирол , започнах през седмица, така два пъти, после през 4 дни, вече два пъти и мислех да мина нс всеки 3. Кожата ми само се бели и вади пъпки(които обичайно кмам откак одъртях). Само кожата на врата и леко на деколтето реагира.
И да ви питам; имам един сет за домашно почистване на гликолова киселина, пилинг и успокояващ крем.
Да се пробвам ли да го внедря някъде или ще е много ?
Между трентиноина слагам ретинол на Ординъри 2% на врат и деколте вечер, Експигмент на лицето и после овлажняващ крем.Сутрин на лице, врат, деколте киселина аскорбинова 12% на Ординъри и пак овлажняване.

# 578
  • София
Аз веднъж сложих тоник с гликолова и салицилова киселина и доста се подпалих. Не бих рискувала, но ти си познаваш кожата.

# 579
  • Бургас
Още от ученичка си спомням, че имаше някакви кремчета с витамин А против акне и предупреждаваха, че може да се увеличи окосмяването на лицето от тях. Явно не при всички, но е вероятно.
Фотоепилаторът не е проблем да се ползва, но да не е непосредствено преди и след третиноин, защото още повече се увеличава фоточувствителността. И трябва задължително след него слънцезащита.

# 580
  • София
Това с космите може да има нещо вярно. Като ползвах третиноин преди време за няколко месеца забелязах, че в някакъв момент веждите ми станаха малко по-гъсти... може просто да съм си го въобразила, но тогава си го обясних с ексфолиращия ефект -- че просто третиноина е спомогнал да се отворят някои запушени фоликули (запушени благодарение на години скубане на веждите). Confused

# 581
  • Prismatica Aerie
Предпочитам мъх пред бръчки.

Миоки, пилците се броят наесен, аз тогава ще ти искам снимка Stuck Out Tongue Winking Eye

Като ползвах третиноин преди време за няколко месеца..
А защо си спряла да ползваш?

# 582
Предпочитам мъх пред бръчки.

Миоки, пилците се броят наесен, аз тогава ще ти искам снимка Stuck Out Tongue Winking Eye

Става  Laughing
Забелязвам, че и трите малки бенки, които имам по лицето, са избледняли. Ще видим на есен с петната каква ще е рекапитулацията като се има предвид, че ще прекарам мечес на слънчево и топло място.

# 583
  • София

А защо си спряла да ползваш?

1. Прекалено инвазивно го карах treatment-а -- мацане с третиноин + ескфолиране с Clarisonic четка, та малко си сринах защитния слой на кожата.

2. Плюс лицето ми все се белеше по време на (само)лечението, което ме дразнеше супер много.

Та така, накрая ми писна и се отказах. За мен не си струваше минусите просто.

# 584
Мисля си, че агресивното ексфолиране (четки, киселини, абразивни продукти) не са ок в комбинация с третиноин и допринася за удългаването на "агонията" и "грозната" фаза. Съдя по себе си. Опитах се да го ползвам в комбинация с гликоловия тоник на Ординери, после с млечната киселина обаче все се докарвах до раздразнена кожа в края на краищата. Да не говорим за другите серуми, които генерално не създават никакви проблеми на никого, но при мен в комбинация с трет ставаше доста неприятно.

Четки не съм ползвала, но докато бях с 0,05% крема, практикувах масленото измиване като изтривах маслото с кърпа. Първо карах с хавлиените кърпи, после минах на бамбукови, защото хавлиените ми станаха груби, след това минах на микрофибърни пак поради същата причина и накрая и тях махнах. Просто всяко излишно триене ми дразни и допринася за "сухото" усещане. Сега като се мия с масло или ползвам готов продукт, който се отмива само с вода или обикновено масло, което след това измивам с друг продукт.
Когато се появят люспи, което вече се случва все по-рядко, ги махам с гомаж. Не се налага повече от веднъж седмично. През останалото време наблягам на хидратацията. Често, когато ми е по-сухо, мия се, и на мокро лице втривам Бепантен. След това стоя няколко часа и тогава слагам третиноин. Определено има подобрение в графата сухота. Бавно е, но тенденцията е да се нормализира кожата. За мен си заслужава несгодите, но и трябва да призная, имам късмет, че стартирах с мазна и "дебела" кожа, която понася третиноин сравнително добре.

Общи условия

Активация на акаунт