GoT 31 - Always keep your foes confused

• 69 006
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Санса оцелява и се заема да възстанови ЗХ. Не мога да й намеря мъж обаче, толкова е "умна и прозорлива", след Кутрето всички ще й се струват тъпанари.
Санса би се оженила за някой, който ще й осигури дом и спокойствие, тя ще е "умна и прозорлива" и за двамата.  Wink

Санса ще се омъжи за братовчед си. Mr. Green
Той най-накрая ще стане Старк (какъвто винаги е искал да бъде) и ще продължат "кръвта на Унтърфел". luvbed

/убийте ме с камъни  Laughing /

# 466
Аз още не съм го измислила Simple Smile
Четох обаче за сцената с ЖТ когато Денерис го вижда влизайка в залата. Интерпретацията е, че руините не са резултат на война или изгорени от дракон, а са просто западнали, изглеждат изоставени от много дълго време което пък може да означава, че човечеството е затрито.

# 467
Аз още не съм го измислила Simple Smile
Четох обаче за сцената с ЖТ когато Денерис го вижда влизайка в залата. Интерпретацията е, че руините не са резултат на война или изгорени от дракон, а са просто западнали, изглеждат изоставени от много дълго време което пък може да означава, че човечеството е затрито.

Във виденията на Бран в епизода,когато Ходор е убит,има дракон,носещ се над Кралски чертог.

Освен това от снимките от снимачните площадки за 8 сезон има овъглени кули - Зимен хребет и Кралски чертог.

# 468
  • Варна
Ще има битка за КЧ с драконите, Денерис, Джон, Краля на Нощта, Бриен, Джайм,Мелисандра, Аря и Бран.
Това от вътрешно инфо 99% гаранция че е достоверно. Simple Smile

# 469
Ама тоя дракон в много топло време лети..пък зимата дойде. Те че ще летят ще летят над КЧ, но за мен са две различни неща. Тази теория която прочетох визира, че това което Денерис вижда влизайки в тронната зала е резултата след мнооого години вече..тоест изоставен, опустошен и безлюден свят...с една дума хора няма на Земята.

# 470
Севера е бил верен на Таргериен  преди краля да се побърка. Дани гори живи, двама и помилва хиляди. Иска да и се подчиняват, значи е готова за кралица. Джон предаде хора, които го приеха за част от тях, пожертва любимата си, за да спаси много повече. Не я виждам логиката както я описваш. Светци няма. Денерис беше идеалистка, трошача на окови. Джон е идеалист, и той “троши” принципи като пусна свободните зад вала. Плати за което със своя живот и с този на любимата си. Вариант и Тирион сами нищо не могат. Това са второстепенни роли. Да, никой не иска втори луд владетел. Дани изгуби единият си дракон да спаси Джон. Какво я съветваше Тирион, да не се намесва. Взела го е за съветник, за да прави обратното на което и казва. Показа го още в робакия залив, когато бяха в привидна безизходица. Тирион я съветва да е с преклонена главица, да не я посече сабя. Ако го слушаше, нямаше да е Денерис. Без Вариас и Тирион света няма да се срине. Те имат нужда от Денерис, не тя от тях.
Северът е подчинен със заплахата от погром с дракони.Както и станалите кралства,като изключим Дорн.В момента Северът е независим.Ако пренесем ситуацията в наши дни,все едно Ердоган да има претенции към България.
Дани извърши военнопрестъпление, защото екзекутира военнопленници, а не ги уби по време на битка.Тази ситуация много прилича на Станис и Манс Райдър, но е по-зле, защото Манс Райдър все пак е  дезертьор.Сигурна съм,че сценаристите отделиха време да ни покажат ланистърски войници, и то чрез Аря, за да подчертаят, че те са хора, които са като всички останали, и войната е тази, която създава неприятностите в живота им. В този случай Денерис носи войната.
Значи, щом да искаш да ти се подчиняват,ти си готов за крал/кралица.  Grinning Пък познават ли те тези хора,припознават ли в теб владетеля - никой не ги пита. Що да си дава зор - пали драконите и опича работата (буквално) Mr. Green Денерис е идеалист дотолкова, доколкото идеализира себе си и това да положи дупе на ЖТ.
Джон не е идеалист, а прагматик, добър дипломат и умен политик (особено добре се разбира в книгите,в сериала го позатъпиха и него,но в 7 сезон за мен игра роля на "северен глупак" и ги изменти всички).Той е способен да види цялостната картина, да погледне напред,за да види откъде ще дойдат проблемите и се опитва да ги разреши или смекчи.Друго негово качество,което Денерис не притежава е да се постави на мястото на на враговете си и да разбира и тяхната гледна точка.Така се коват съюзи и се печели лоялност.
Това, че някои хора са тъпи и го убиха, е друга тема, в книгите го убиват, защото наруши клетвата си.
Тирион и Варис ги сбозиха в 7 сезон - това не са същите герои.Най-вероятно са го направили, за да посеят семената на даркДенерис, защото няма време. Също сюжетът е много опростен - няма неЕгон,няма Ариан Мартел.Даже Олена не се сети да си свика васалите  ooooh! .
Съгласен. Джон никога не е бил идеалист. Беше прост много млади и наивен, но бързо порасна.  В книгите стана прагматик и дипломат, както се видя от разговорите му със Станис. много съжалявам, че  в сериала не предадоха по-основно разговора му със Станис където той даде армия на Станис, срещу това че Станис  остнави СТража да си функционира автономно, като дотогава, стига да защитава Вестерос от Другите.
Дани е идеалистка в последния сезон се опитаха да я представят като много cool  но си пролича нейната некадърност - тя не може да мисли стратегически, а Тирион и Варис имат много достойнства но не са военачалници.   Варис е евнух, а Тирион има две битки -   поддържаща роля с диваците срещу Младия вълк и втора с цел да забави Станис при Черна вода. Никога не е влизал в директна битка, предвождайки армия.

Що се отнася до горенето обаче съм склонен да се съглася с Аделинда. Отдавна съм казал , че в една война  неубиването на пленници може да е по-скоро пожелателно отколкото задължително. Женевската конвенция не е била измислена през средновековието, да не говорим че дори днес тя невинаги се прилага. Ако печелиш войната можеш да си милостив, но докато се води войната наемниците са изкушени от парите и   плячката (включая жени), а рицарите - от възможността да се прочуят в бран. Затова може да има повечко трупове от обичайното.
ОСвен това след победа, мъжете често са под влиянието на горещи емоции. Много военни лидери биха се изкушили да поотпуснат юздите на своите хора, за да спечелят лесна популярност.

# 471
Джони - битката при Клокотница  Wink
Всичко е до характера и интелекта на победилия.
А една от причината да се пазят знатните военнопленници е възможността за размяна.Церсей държи съюзници на Денерис.Но на нея не й пука за живота им. Sick

Помнете ми думата - Дани горчиво ще съжалява за убийтсвото на Тарли.Негативните последствия за нея ще бъдат големи.

# 472
И в каква връзка точно ще има последствия? Все някак трябва да изчистят повечето герои в серияла. За мен е начин да покажат какво се случва с Денерис.

# 473
Ирена -  битката при Ключ  - Васлий се разгневява за загуба и смъртта на любовника си и нарежда да ослепят хилясди пленници. Калоян пък  нарежда да хвърлят от 60 метра- пропаст пленения Балдуин, въпреки протестите на папата. Дори да  подозира, че спи с жена му - куманката - пак  показва че е въпрос на манталитет, какво ще правиш с пленниците! Съгласен съм, че е знак на голям престиж да се отнесеш милостиво с  победен враг, но никой не те задължава - това е въпрос на разбиране и ценности.
някои държавници считат,  че е опасно да оставят живи врагове след себе си.  не са малко случаите да се води война до пълно изтребление (Василий Българоубиец е водил 30 тодишна война с  България без прекъсване нито за ден). В този смисъл пленниците стават непотребни понякога. Спомни си че Тивин бе отписал Джайм.Церсей държи съюзници на Дани. но ако Дани държеше съюзници на Церсей, Церсей щеше да ги отпише (освен ако не е Джайм) - въпрос на характер.
Не всички владетели са готови да разменят пленници, защото тяхната стойност е твърде висока - стойността на откупа на Ричард Лъвското сърце се е равнявала на двукратния годишен данък на ОК.
Съгласен че дани ще съжалява за убийството на Тарли, но не защото ги уби, а защото бе направено по твърде демонстративен начин, използвайки драконите. Джон например бе научен от Нед да поема лична отговорност и сам обезглави Слинт. за дани не представляавше проблем да помоли някой от дотраките да убие Тарли,   или да ги обесят, но тя избра да покаже драконите и така накара много хора да я намразят.
.

# 474
Така накара много хора да и се подчинят, с което ги помилва. Ако имаха колебания, след като ги подпали, им се изпариха. Някой е имал слабост към рицаря на цветята ми се чини. Аз лично не виждам Денерис какво толкова ще съжалява, че ги е убила. Къде и защо да ги държи затворени? Церсей нямаше да прати хора да ги спасяват. Церсей държи съюзници на Денерис. Така на Денерис силата намалява. Как според вас да си освободи, освен да изпепели Кралски Чертог, което по никакъв начин не означава, че ще ги изкара живи. Не знам за героите, но някои пишещи са много млади и наивни. Смрад отива да спасява Яра и себе си. Нея физически, себе си емоционално. Дорнските кучки не са за жалене, след като не пожалиха Принца на Дорн и дъщерята на Церсей, която беше невинна. Ве пак вярвам, че ще има положителна развръзка в тяхна посока. Понякога и не е нужно като се прави нещо да е веднага. За всяко нещо си идва точното време.

# 475
можеше да ги държи затворени в Скалата? тя е пълна с тъмници. Ако не за бащата - сина можеше да прати в затвора, после да убие бащата и след два-три дена на сина щеше да му дойде ума в главата и да й се закълне във вярност.. Младият Тарли не смееше пред баща си да каже нещо друго освен това което й той самият казва.
Дани би могла спокойно да изпепели Кралски чертог, после да го пресъгради наново.  церсей допусна чертога да гори в огън няколок пъти - при Черна вода, после запали септата на Белор и т.н.  не й пукаше колок хора умират, дори бе благодарна че просяци й се махат от главата. Васалите на Дани си имат роднини, една част ще са благодарни че са се докопали до бащини тронове.
Освен това нека не забравяме, че родът на Черния Харън е изличен,  но с това не идав краят на света за железните.

За Дани - то и на тивин му се подчиняваха от страх и какво? като умря, веднага се разпадна всичко. Ако искаш да създадеш траен мир, трябва да те обичат поданиците ти.
На Дани ако и умрат драконите, веднага ще избухнат поредица от бунтове нейната власт се крепи в момента само на драконите.

# 476
Всъщност дорнските кучки си го отнасят, Церсей нали целуна малката с отрова на устните и ги остави в подземията да се мъчат. Аз си мисля че Денерис ще съжалява генерално, прекалено ми е егоцентрична и хаотична и нелогична и без мисъл за голямата картинка. Трябва постоянно някой да и казва какво да прави и да я връща на земята.
А ако говорим за убиването на военнопленници в сериала... Денерис уби двама Тарли като преди това им даде право на избор, не е като да ги е убила в гръб, и с това реално не затри рода, защото Сам е още жив и родовия меч е в него, сестра му също е жива. Обаче Церсей затри цял род с едно движение по уж мирно време и го направи  в гръб... Така че не виждам кой във Вестерос ще се впечатли кой знае колко от постъпката на Денерис че да съжалява за Тарли... Денерис и да не ги беше убила, да ги беше държала затворени, все едно някой щеше да се юрне да ги спасява/разменя, моля ви се, на Церсей изобщо не и пука, тя си взе от тях каквото и трябваше. Дорнските "принцеси" няма да тръгне да ги разменя за Тарли, никога не ги е пленявала с идеята да оцелеят и да ги използва за размяна. Баба Олена я бяха убили по времето когато Денерис изгори Тарли... Яра не е пленница на Церсей а на Юрон и той също никога не я е пленявал с идеята за размяна или да има тежест, а за да я измъчва... изобщо за какви пленници може да говорим в битката между две изтрещяли "кралици" Joy
Моля ви, нека се придържаме към реалностите на сериала, много се разводняват нещата Simple Smile
Към информацията на Хексе - благодаря Simple Smile И аз мисля че няма да спестят тази визуална "пр$дня" да има такава битка за КЧ, дано са направили всичко хубаво и изпипано Simple Smile И да вземат да покажат Дух, че ми писна от спестовната каса на ДиД Joy

# 477
На Ланистър се крепи само на златото. Денерис има дотраките, които подчини без драконите. Младият Тъли не посмя да каже друго пред баща си или бащата не посмя да каже друго пред сина си е все тая. Пленниците, които бе събрала половината се колебаеха, как да реагират. След като ги изгори Тълитата, подвиха коленце. Аз пък се чуде ит къде им се взе тази вярност към Церсей. Преди това не бяха ли съюзници на брата на Станис? Да те обичат всички? Това само филмовите  и поп звездите го могат и пак колкото и фенове да имаш, все има кой да те мрази. Властта никога не се е крепяла на любовтта на поданниците. Бонус ако си добър и справедлив владетел, хората ще те харесват. Защото Денерис я вкара тази “мода” в сериала да е справедлив владетел от там я гоните до дупка. Комунизма няма да го построят във Вестерос, да сме ясни.

# 478
Аз ако бях владетел, щях да съм като Дани Simple Smile Жалостива, но и  нямам нерви и опит и...воала, липса на всякаква далновидност в политиката и тотален хаос.Добри намерения и лош резултат.
Много ще ми е кеф да има битка при КЧ, ама Церсей да вземе да убие драконите, както се и готви да направи, и да останат без особена защита срещу ББ. Дани губи основното си предимство- драконите, и вече не я броим за нищо, останалите пък са убити от зомбитата. Сам и Бран спасяват света от зомбитата чрез тайните, които научават тук там, обаче ги отсвирват че не стават за владетели на мизерните остатъци от останалия народ. На трона се качва някой като Брон, например, или вие си изберете...дали ще е хепи енд, не знам Simple Smile

# 479
adelinda, само поправи Тъли на Тарли и всичко е точно Simple Smile
Happy, много точно си го казала за Денерис, аз не можах да формулирам какво ме дразни в поведението и това "прекалено ми е егоцентрична и хаотична и нелогична и без мисъл за голямата картинка" което написах всъщост май съвпада с твоето "Жалостива, но и  нямам нерви и опит и...воала, липса на всякаква далновидност в политиката и тотален хаос.Добри намерения и лош резултат."

Общи условия

Активация на акаунт