GoT 31 - Always keep your foes confused

• 68 965
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Джон Сняг,

По никакъв начин не омешвам книгите със сериала, защото прочетох първите две преди доста години и се отказах - в очакване на цялата поредица. Ама още си чакаме последната.

Коментирам само филма. Защо реши иначе?  Grinning

Че Джон Сняг е Егон Т. стана ясно в седми сезон, когато Лиана го връчи на брат си и му каза, че го е кръстила Егон.

Берик Д. ми е напълно безразличен и не виждам някакви кой знае какви качества у него, освен че го възкресяват с някаква цел. И че умее да пали меча си. По тази причина имам предчувствие, че го гласят за някаква по-така мисия. А и нали стана ясно от разните интервюта, че всичко във Вестерос много ще се промени. Дано Берик да не е някакъв сериозен коз за авторите, защото не събужда у мен никакви по-силни емоции.

# 526
Не съм писала, че Джайм е напуснал с армията, а че я е напуснал. Защото се твърдеше, че има армия тя, предвождана от Джайм. Също уточних, че след като Джайм я е напуснал, не се знае и наемната и армия колко ще я следва + Юрон.

Подкрепям тезата, че Джон ще умре накрая, като се жертва за да разгроми НК, като единствен шанс за което Бран ще му подскаже. Така магията ще умре, драконите също. Железния трон няма да принадлежи и на Денерис, но може би техният син.
Тирион мрази сестра си, ни кръвта вода не става. Ланистър си е Ланистър. Дали ще се завихри сюжет, в който ще се изяснява и неговия произход, както се твърди, че е копеле на Таргериен? - едва ли.

# 527
аделинда, това че кръвта вода не става не е издържано В историята на Таргите има не един и два случая брат да воюват срещу брат - пример КГ и Горчивата стомана. Блекифирите водиха десетилетна война срещу Таргите. Карстарките тръгнаха пък срещу Старките. Нали се сещаш, че единият род изхожда от другият. да не говорим за случката с Червеният лъв.
Дали Тирион е ланистър а не Тарг, и дали Церсей е Ланистър а не Тарг - не знаем.

Според мен  ще стане като  в Часа на Вълка - Джон ще  приеме за кратко ролята на съдия, за да накаже враговете на Старките и после ще се оттегли на Север.

наеманата армия следва този който плаща. Желязната банка е със церсей, т.е. Церсей може да си позволи да фиансира всичик наемничесик армии накуп. Юрон е по-специфичен, но приемам, че той иска да седне на ЖТ, отдава му се възможност ако се омъжи за Церсей, оещ повече че Д. се махна.. Джайм не е нищо повееч от един върховен главнокмандващ, на негово място Церсей може да назначи друг, армията си е нейна.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 16:16 от Джон Сняг

# 528
На мъртъв пари не му трябват. Наемника ако стане напечено, ще избяга. Само ако вярваш в кауза или владетел, от любов би се бил до смърт на всяка цена. Църсито се мисли за много хитра. Ама война с ББ не може да спечели. Ще ги разиграва но накрая или ще умре предадена ими ще се подчини за общото благо. Не виждам трети вариант. При мъртви нейни деца, няма жив Баратеон, тя е кралица. В нормална ситуация и тя ако умре, кой е с претенции за трона? Юрон ако имат брак, Джайм но той е бял плащ или Тирион? Може и тук да помислим.
Физиономията на Тирион може да е била и от сорта да си е мислел, че Джон само си играе и използва Денерис, но ако има любов би застанал зад нея на всяка цена, ако се е надявал на обратното.

# 529
Белите бродници не могат да  стигнат до Чертога. Евентуално - до Тризъбеца могат да стигнат. Да, заваля сняга на места където не е валяло, но за дойдат бродниците трябва да стане наистина студено. За Церсей не е проблем да евакуир хората си извън Чертога,  както Кутузов е дал Москва на Наполеон и да създаде нов столица в опразнения юг.
Доколкото въпросът е да се избира между Церсей или Дани парите ще са решаващи.

при мъртви деца, тя винаги може да се ожени и да си направи нови. Джайм е бял плащ, но клетвите вече не важат, достатъчон бяха погазени. ЮРон също би могъл да й направи дете. Тирион - абсурд, те двамата се ненавиждат до смърт. При това Тирион си има съпруга.

# 530
Аз говоря за Тирон да иска да седне на трона не да оправя сестра си. Церсей я броя труп. Тирон според мен ще я надживее, Джайм също. Церсей да си направи деца, говорим ако оцелее, което аз не го вярвам.

# 531
  • Варна
Белите бродници не могат да  стигнат до Чертога. Евентуално - до Тризъбеца могат да стигнат.

Стигат , Джони. Нали писах, е ще има битка за КЧ с участието на бродници и хора.

# 532
То Белите Бродници и Вала  не можеха да минат.....
Не знам защо реши, че не могат да стигнат до КЧ.

# 533
Белите бродници не могат да  стигнат до Чертога. Евентуално - до Тризъбеца могат да стигнат.

Стигат , Джони. Нали писах, е ще има битка за КЧ с участието на бродници и хора.
Защо точно за КЧ? Толкова ли е достоверно?

# 534
И аз малко по-назад споделих спойлер,че в Кралски чертог има голяма зима и снегът затрупва Дрогон.

Да налея още вода в мелницата Втори танц с дракони.
 Mr. Green

"Принцесата и Кралицата или Черните и Зелените"
— Излез! — крещяла, дращейки издутия си корем, докато майстерът и акушерката й се опитвали да я обуздаят. — Чудовище, чудовище, излизай, излизай, ИЗЛИЗАЙ!!!
Когато бебето най-после излязло, то наистина се оказало чудовище: мъртвородено момиченце, изкривено и уродливо, с дупка в гърдите, където трябвало да бъде сърцето и къса, люспеста опашка. Мъртвото момиченце било наречено Висения. Принцеса Ренира оповестила тъжната новина на следващия ден, когато млякото на мака притъпило болката й.
— Тя беше единствената ми дъщеря, а те я убиха. Откраднаха ми короната, убиха дъщеря ми и ще поемат отговорността си за това.
- Дани ще загуби бебето и ще се озлоби.

Daenerys VIII, ADWD
— Ти… смяташ да ги яздиш?
Един от тях. Знам за драконите само това, което ми разказваше брат ми, когато бях малка, и каквото съм чела в книги, но е казано, че дори Егон Завоевателя нито веднъж не е посмял да яхне Вхагар или Мераксес, а сестрите му Балерион Черната гибел. Драконите живеят по-дълго от хората, някои — стотици години, тъй че Балерион имал други ездачи, след като Егон умрял… но никой ездач никога не е летял на два дракона.
- Джон ще контролира Регал.

Северът няма да иска Таргариен, и то с дракони.
Джон няма да може да даде на Денерис Севера, даже и да има доброто желание, защото е Таргариен.
Санса е "ключът към Севера".
Ами ако Денерис поиска Санса и Тирион - нейната Ръка, да подновят брачните си клетви? Thinking Ако Джон се съгласи, става брат като Визерис - продава сестра си. Никога няма да се съгласи.
Скрит текст:
И става мазало af smile3540

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 21:03 от irena681

# 535
 irena681,

Интересни материали.
Защо мислите, че Денерис ще губи бебе? Ренира не е ли друга принцеса, на която брат и отнема короната? Това не е ли много стара история?

Съгласна съм, че на Джон никак няма да му е лесно като половин Таргериен.

# 536
Мисля,че цената Дани да излюпи драконите и да е тяхна "майка" е да не може да има човешко бебе. Тя може да забременява,но е неспособна да роди живо и здраво малко човече. В края на последната книга тя има кървене и се чуди откога не е имала такова, сеща се за 3-4 месеца. Теорията е, че е била бременна и е пометнала. И пак се свързва с драконите - тогава за първи път яхна Дрогон.

Да,историята е друга и е стара,но Мартин обича да повтаря случилото се.

Друго,което мисля,че ще се повтори, е, че Тирион ще изостави Дани, както Тивин е изоставил баща й.

“What shall it be, Dunk? he asked himself. Dragonflies or dragons? A few days ago he would have answered at once. It was all he had ever dreamed, but now that the prospect was at hand it frightened him.” - The Hedge Knight
В сериала водното конче е по костюмите на Санса - в сезоните,когато Мартин работеше тясно с продукцията.Дали е случайно в продукция,в която няма нищо случайно и изпипват детайлите до най-малка подробност (особено тогава)?
Миля, че тази чуденка от "Страстващия рицар" ще застигне и Джон.

# 537
Вярно е, че не може да има деца и тя си го знае. Тирион изрично я попита. Също я подкани няколко пъти да посочи наследник. Понеже е много умен и предвидлив.
Но тя го отряза. Не мисли за бъдещето. Ако нещо се случи с нея, обрича хората си - които доведе от толкова далеч - на хаос и смърт.

Бащата на Тирион не само предава нейния баща, но нарежда да убият семейството му. Не мисля, че Тирион е способен на такива крайности.

Но ми минава през ума, както писах вече, че може да я предаде в желанието си да даде още един шанс на Ланитата.

# 538
  • Вестерос
Но забравяш, че Джон го съживиха и реално , ако забременее от него става по-магическо и може да има наследник.

# 539
Те прекалено много натъртиха,че тя не може да има деца.Дори два пъти го казва в разговор с Джон.
Забремениха и Церсей, и то с бебе, плод на инцест. Според традициите на Вестерос бебе на Джон и Дани не се смята за плод на инцест,но хората са си напатили от таргариенски деца,създадени от роднини.
Очаква се и двете кралици да са бременни, аз очаквам и двете да пометнат.

Аз имам предвид, че Тивин се оттегля като Ръка на Ерис. Писва му и го оставя.

Общи условия

Активация на акаунт