GoT 31 - Always keep your foes confused

• 68 910
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Lino, Бран е от този свят, просто е магьосник с огромна сила. Това не значи че не може да се жени.* За да е от друг свят трябва да отиде да живее в друго измерение. ОСвен това той е идеален за съветник - има пророчески способности.
За Санса - това е твое мнение, ти имаш право на него. Може и да не се събере. Но не бива да изключваме напълно и обратната възможност. Щом мислиш че няма да съберат -  дай обяснение как ще бъде  на сто процента Дани в лоялността на Джон (освен ако  той не се съгласи да бъде нейн консорт - все пак й е васал.) Нека да разгледаме обратната теза и нейната състоятелност.
*Бран до последно си мечтаеше за Мийра, но тя политически не е подходяща за него-

# 571
Разбира се, че имам право на него Wink
Бран се отдалечи от хората и е над човешките неща, той дори на Мийра едно чао като хората не каза та за бракове ще мисли и най-вече че няма и да иска.
За мен въобще няма да се стигне до тия брачни съюзи.
Ако има бебета я на Церсей я на Денерис си мисля, че КнН може и да прояви интерес. Може Церсей да си жертва детето.

# 572
Церсей едва ли ще жертва човек на когото държи - тя е егоистка. Може да жертва цялото кралство, но  ще иска нейните интереси да са незасегнати.
Когато Джайм бе пленен бе готова да пожертва всичко за него. Когато той се върна и тя го намери променен го отблъсна, защото не й харесваше.
Бебета може и да няма, но бракове ще има.
нека си припомним досега  - три  брака на Марджери -   всичките и съпрузи умряха. БРак на Роб Старк - Червената Сватба. Осуетен Брак на Лияна Старк -война. Отделно Брака на Рамзи със Санса и неговата смърт. Брака на Робърт с Церсей и неговата смърт. Брака на Мирцела с Тристан, брака на Дани с Хиздар....половината история от ИГра на тронове са браковете. не вярвам всичко да се промени изведнъж.
Бран когато разговаряше със сестрите си, изглеждаше достатъчно човешки. Това че не е казал дори едно чао на Мийра го отдавам на сценаристите, които претупаха страшно много неща. Те създадоха "телепортите" на Юрон и куп други глупости - например Джендри пътува за секунди от Вала до Дани, като разстоянието в действителност е месеци, а нямат време да пратят гарван на Санса и тя стои изолирана. Глупостите на ДиД и претупаните неща не са едно и две.
П.С. специално Церсей има нужда от ново дете, за остави легитимен наследник. Принципно тя може да си осигури такова от Джайм или ЮРон, проблемът е в проклятието че няма да има четвърто дете, но в сериала проклятието не е дадено така че не знаем дали  това няма да бъде променено.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 19:36 от Джон Сняг

# 573
Не са претрупани глупости на ДиД, а точно с тази сцена изтъкнаха как Бран е над нещата. Мийра го изкритикува дори, че му е спасила живота, а той се държи толкова хладно. Тогава Бран и каза, че вече не е себе си. Няма какво друго да се тълкува по сцената.
Показаха проклятието в сериала.

# 574
Церсей не може да роди законен наследник без брак, защото няма официално от коя кралска особа да е заченала. Тя всъщност има ли право да е на престола, като съпруга и крал е мъртъв, както и неговите официални наследници?
Джони, уникалнлните и неизгорими жени, имащи армия и със самочувствие означава, че биха се омъжили за също толкова уникални като тях, а не че искат да избият всяка конкуренция.

# 575
  • Вестерос
Джон е проблем за Дани и то голям като се разчуе, че е Таргариен.

# 576
Е чудно, ще ги зареже, ще ги остави сами или ще дка да го убие според вас. Тя го е харесала и преди, ще си го харесва може би и повече после. Джон вероятно ще язди дракон и ще в достоен неин партньор, не като егоистичния и брат.

# 577
  • Вестерос
Конкуренция е за ЖТ. Съмнява ме двамата да управляват заедно. Най-вероятно някой от двамата ще умре или и двамата.

# 578
  • Варна
Церсей не може да роди законен наследник без брак, защото няма официално от коя кралска особа да е заченала. Тя всъщност има ли право да е на престола, като съпруга и крал е мъртъв, както и неговите официални наследници?

Церсей има правото на силния. Има армия и желязната банка зад гърба си. Има си Планината да я пази.
Дали някой ще й оспори правото, като знае какво се е случило с Върховния септон и Тирелите?

# 579
Че Денерис кой с кой до сега е женела, с цел политика не разбрах? Пълен тъпизъм ми звучи това, което бръщолевите. Съжалявам, не успях да употребя друга дума. И какво печели Денерис от брака на Тирион със Санса? С какво това ще намали Таргериенската кръв на Джон? То по-скоро Джон за Церсей да ожени.

След като Джон разбере,че Санса не му е сестра, а братовчедка, няма никаква етична пречка, която да го възпрепятства да се ожени за нея.
Тивин наричаше Санса "ключът за Севера".Ожени Тирион за нея, за да контролират въпросния Север.
Болтъните в книгите прибегнаха до фалшиво момиче Старк, за да легитимират властта си, защото само със страх и насилие не става,не е дългосрочно.В сериала,знаем,насосаха Санса, за да шокират.
Ако Джон и Санса решат да се свържат като мъж и жена,Санса му дава Севера,тъй като той вече е Таргариен и няма право върху него.Санса има силно влияние в долината Арин чрез малкия Робин,а лорд Ройс изпитва голямо уважение към Старките и открито е негодувал срещу Лиза Арин,че не се намесва във войната Старк-Ланистър(ние знаем,че Кутрето е дърпал там конците);Санса има и връзки в Речните земи.Като погледнеш картата - това повече от 2/3 от Вестерос. Тази всичката земя с хората там могат с лекота да застанат зад Джон и Санса.Дани би ли го позволила?

Ако Джон се ожени за Денерис,той няма нищо.Само себе си.Евентулно да й вземе единия дракон и толкова.Т.е. той се обрича да е безгласна буква.Джон би ли го позволил? Wink

Моята теория е,че е възможно Дани да поиска брачен съюз между Тирион и Санса(идеята може да е на самия Тирион) и така хем по-лесно ще осъществи властта си над всичките тези територии, хем ще държи Джон под контрол.Аз обаче 99% съм убедена,че Джон има чувства към Санса.По отношение на "сестра" си той се държи изключително териториално - взаимодействието му с Рамзи, с Кутрето, даже на Тирион се тросна.Освен това в оригиналната концепция Мартин е заложил любовен триъгълник Джон - Аря - Тирион.Онази Аря обаче прилича на сегашната Санса,а първоначалната Санса я няма,отпаднала е като вариант. Затова си мисля, че Джон ще откачи при едно такова предложение,на Санса също няма да й хареса пак да я ползват за политическа разменна монета и ще пламне война между двамата Таргариени -единият на зелен дракон, другият на черен.Това е.Няма да е само заради непопуярните решения,които Денерис взима и не са в съзвучие с морала на Джон.Джон не уби Игрит,защото е момиче и трудно ще вдигне ръка срещу жена.Трябва да е нещо,което много,много лично го засяга.За Санса специално смята,че е негов дълг да я пази (втората им сцена заедно,пред огнището в Черен замък),още повече,че той ще разбере какво е правил Нед,за да опази него самия.Това още повече ще втвърди дълга му.

# 580
ИРена напълно съм съгласен с теб по всяка една точка. Казала си много добре това което си мисля и аз.
Да, ако Джон се омъжи за Дани, той не може да е равноправен съпруг и крал на ЖТ защото е васал, т.е. трябва да е обикновен консорт. Предвид че вече беше крал на Севера това ще му бъде обидно.
В същото време Санса и Джон женени могат да конктролират много лесно Долината  (чрез Санса) и Севера (чрез Джон), както и земите отвъд Вала. Ако успеят да присъденият и Речните земи териториално това е половин Вестерос, а  по население - и повече, защото то само Долината в момента е почти  една трета от населението на Вестерос (тя е почти незасегната от конфликтите).

Дани ще иска доказателство за лоялноста на Джон, особено ако той се обяви за Тарг - сиреч  с претенции за ЖТ. Дани дотук имаше само любовници, тя иска невъзможното - съпругът й хем да й равен па слава, но в същото време да й е подчинен по статут. Оксиморон!  За нея е достоен само крал, съгласил се да си остави кралството, за да й бъде консорт!
АКо Санса се съгласи да  потвърди брака си с Тирион, престижа нито на Джон, нито на Дани няма да пострада, но Санса веднага става отново заложница - да наистина, Дани няма да гаднее като Церсей, но да си заложник си значи да си заложник.
Тирион също може само да спечели от Санса. Не е сигурно че Дани ще му върне Скалата макар да е логично, а ако се потвърди бракът му със Санса той става лорд  на ОРлово ОКо, а ако почине Джон - де факто и на ЗХ .  .
ОСвен това след събитията от последния епизод, когато Тирион видя нарастващого влияние на Джон над Дани, можем да сме сигурни че ще се опита да го парира и една от възможностите е, чрез Санса. Показателно е, че въобще Тирион повдигна темата пред Джон, може би го е "тествал" от този брак
Само Санса нищо не печели, но тя е наясно че ще трябав все за някой да се омъжи освен ако не иска да иде в септа.
Ако изключим Джон от всички останали кандидат -женики за Санса Тирион е най-нормален. Дори само заради такова искане може да пламне война, въпроса е  че сигурно ще искат първо да се справят с  Другите и  Церсей и едва тогава да се вихри войната между Таргите

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 22:17 от Джон Сняг

# 581
Е чудно, ще ги зареже, ще ги остави сами или ще дка да го убие според вас. Тя го е харесала и преди, ще си го харесва може би и повече после. Джон вероятно ще язди дракон и ще в достоен неин партньор, не като егоистичния и брат.
пак ще пусна този коментар на Тирион за Дани - , за мен той е много показателен

"Знам, че е прекарала детството си в изгнание, бедна, преживяваща с блянове и планове, бягаща от един град в друг, винаги наплашена, никога в безопасност, без приятели, ако не смятаме един брат, който според всички описания бил почти съвсем побъркан… брат, който продаде девствеността й на дотраките срещу обещание за армия. Знам, че някъде там в тревите се излюпили драконите й, както и тя самата. Знам, че е горда. Как не? Дотраките презират слабостта. Ако Денерис беше слаба, щеше да е загинала с Визерис. Знам, че е свирепа. Ащапор, Юнкай и Мийрийн са достатъчно доказателство за това. Преминала е степите и червената пустиня, преживяла е покушения, заговори и зли магии. Прежалила е брат, съпруг и син, стъпкала е на прах градовете на робовладелците под нежните си стъпалца в сандалки. Е, как смяташ, че ще реагира тази кралица, когато се появиш ти с просешката си паница и кажеш: „Добрутро, лелинко. Аз съм твоят племенник Егон, върнал се от мъртвите. Крих се цял живот на една лодка, но сега съм си умил синята боя от косата и искам дракон, моля те… а, споменах ли, че правото ми над Железния трон е по-силно от твоето?“ "

Танц с дракони - Тирион 6

Макар да е писан за Егон, се отнася с пълна сила и за Джон

# 582
Мддаа, фалшивият Егон и Куентин Мартел са предупрежденията на Мартин какъв ще бъде Джон за Дани - претендент за ЖТ и ще си чофне драконче. Mr. Green

# 583
  • Варна
Джон има Севера, не е съвсем сам. Wink

# 584
Джон не е съвсем сам, но е  абсурдно да се изправи пред Дани с нейните два дракона и да й каже "Добрутро, лелинко. Аз съм твоят племенник ,върнал се от мъртвите. Крих се цял живот ...споменах ли че искам дракон и че правото ми  над ЖТ е по-голямо от твоето"? някак няма как да мине номерът докато той търси подкрепа от нея срещу Другите. Едно че тя му е нужна, второ че не го виждам как ще тръгне срещу  драконите и дотраките с Церсей в гърба и  открит откъм фланга за Краля на нощтта.
Севера не е достатъчен на Джон в голямата война.

Горе направих аналог с Втората световна - тук ще има големи коалиции, и никой не може да удържи фронта сам.
Логично е поне за известно време коалициите да Бъдат -
Дани -Джон - Санса
Церсей - Юрон -Желязна Банка (евентуално - и Джайм)
Кралят на Нощтата и Другите
и всеки да се бие срещу всички. Не вярвам Церсей да се обедини с Дани, освен ако е от типа обединие "Големият се обединява с малкия, за да спре по-голям, и после изяжда малкия"
Джон или Санса нямат шансове поотделно, а само заедно и то ако първо се преборят с Другите.

Общи условия

Активация на акаунт