GoT 31 - Always keep your foes confused

• 69 004
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Значи аз съм голяма мечтателка и идеалистка, затова очаквам леко сапунен хепиенд и писах за брак между Денерис и Джон. Все си мисля, че Джон ще успее да ѝ налее малко ум в лудата глава на Денерис и да я покори. Без битки  е ясно, че няма да се разминем,  но ми се ще ББ да бъдат победени.

# 481
Бран ще е разковничето. Много смърт ще има. Няма как да убият мъртвите, трябяа да унищожат този, от който е тръгнала магията, бившия слуга на гораките чада. Малко хора ще останат. Според мен Церсей и в началото да си разпява байрака, то после ще си изгуби и наемниците и съюзите, след като започне войната с ББ. Дали пък Смряд няма да убие Юрон, като отиде да спаси Яра. Много ако-та има. Писаха се и някакви теории че Бран е Нощния крал. С магия е започнало, с унищожаването на магият ще свърши, няма друг начин. Всички войски, съюзи и прочее, ще са странично действие. Мисля аз накрая Бран ще е донесе надеждата за пролет. Никакъв друг шанс нямат.

# 482
Ако Бран се окаже НК, много се надявам ББ да са имали някаква цел за общото благо да стигнат до КЧ. Например за да унищожат драконите, което ми се струва банално и глупаво, но все нещо да измислят
и кръгът да се затвори

# 483
По спомени Мартин е казал да очакваме край в стила на Толкин - bitter sweet. Така че и аз очаквам ББ да бъдат победени, но на твърде горчива цена, затова и колкото и да ми се иска не мисля че любимите герои на повечето зрители ще оцелеят, или ако оцелее някой от тях няма да е същия. За брак между Денерис и Джон не само мисля че няма да има, но и се надявам да няма. Дори брак между Джон и Санса или Джон и Аря ми се вижда прекалено сладникав и щастлив край. Джендри изобщо не го слагам в картинката, за мен той е оборотен герой в сериала, ще бъде направо смешно за мен бъдещето на Вестерос да лежи на него.
Затова писах че моите предположения за финала са свързани със Сам. Някак той ми изглежда достатъчно важен и в същото време разсъдлив и знаещ за да може да създаде нов ред. Вярно няма авторитета, но не се знае до края какво ще стане. От друга страна може и да има някакъв наследник на Джон и Денерис и той/тя да бъде отгледан/а от Сам, знае ли човек.
Мисля и че Аря и Бран ще оцелеят, но и те не са от типа герои които  ще се гласят за управляващи. Т.е. ако има наследник на Джон, а той е загинал, очаквам по-скоро Аря и Бран да са му пазители на наследника... или да изчезнат като "супергерои" и да чакат ако пак се объркат нещата да влязат в битка. Нещо като чичо Бенджен...
Изобщо който и да оцелее не мисля че ще се чувства щастлив. Нещо като Фродо в края на Властелина...

# 484
  • Варна

Затова писах че моите предположения за финала са свързани със Сам. Някак той ми изглежда достатъчно важен и в същото време разсъдлив и знаещ за да може да създаде нов ред. Вярно няма авторитета, но не се знае до края какво ще стане. От друга страна може и да има някакъв наследник на Джон и Денерис и той/тя да бъде отгледан/а от Сам, знае ли човек.

За съжаление Мартин е известен с реализма си.
 Може ли да ми припомниш кога и къде в световната история, разсъдлив и знаещ човек без авторитет е бил на власт?
Това е край на приказка. Peace

# 485
Хм, за някой разумен зрял човек би бил приказен (желан) край. За масовката ще е изненада "смотания дебелак" без самочувствие и който е отглеждан за обслужващ персонал, а не за наследник и владетел, да създава нов ред.
Иначе по другия въпрос, Ейбрахам Линкълн примерно не отговаря ли на описанието ти? Въпреки че "разсъдлив и знаещ човек" е субективно понятие, за много германци Хитлер е отговарял на описанието, ходи ги разбери Joy
Да, Мартин взаимства много от историята, но не виждам защо да не изненада с финала, знам ли... Не искам напудрен сладникав холивудски финал, ще бъда ужасно разочарована Dizzy Face А и реалистично погледнато героичните, симпатични и авторитетни персонажи са винаги остриета в битката, а те обикновено умират...

# 486
  • Варна
За масовката ще е изненада "смотания дебелак" без самочувствие и който е отглеждан за обслужващ персонал, а не за наследник и владетел, да създава нов ред.
Зависи колко хора се отъждествяват със смотания дебелак. Един от тези хора е например Мартин... Laughing
Стига бе, Хитлер разсъдлив и знаещ човек... той е бил харизматичен, нищо общо със Сам.

За Линкълн не знам много, признавам си.

# 487
Малко офф - Хитлер са си го харесвали германците, одобрявали са политиката му. В икономически план например им е идвал точно разсъдлив и знаещ, това им е харесвало. Затова казвам че е субективно - затваряли са си очите за някои неща, за сметка на други.

По темата, права си че Мартин може да се отъждествява със Сам... Но все пак Мартин спада в категорията на разумните и зрелите... Разбирам каква е идеята ти, има много логика в това което казваш, просто до финала ще си живея с надеждата че разума и интелекта ще победят холивудското Grinning нищо че ДиД са намесени Grinning

# 488
Хексе, разсъдлив човек без авторитет - Чарлз II Стюарт. Имал е ред положителни черти - интилигетен, ерудиран, патриот, търсел е компромив между шотландци и англичани, католици и протестанти, но е  бил затворен, тесногръд и е вярвал  че не трябва да се обяснява на хората, а те са длъжни да приемат волята му. нещо като Костов. тази студенина и дистанцираност съсипали авторитета му и не е  знаел как да постигне целите си. Джон  Плантагенет/Безземни също отговаря на описанието ти. Няма авторитет, а след смъртта на на брат му, бароните му се опълчват затова прокрамира прослуватата Харта, от която после се отрича, но никой случай не е бил глупак.

За нашата реалност - Борил (1207-1216). Осъзнавал е политическата реалност, не не е бил пълководец, съдбата му обръща гръб във всички битки и авторитета му се срива драстично. за историциет обаче Бориловият синодик е безценен извор.

два са възможните краища според мен
оптимистичният - Джон се жени Санса и управлява,
песимистичянит - Церсей сключвна съюз с Нощният крал и управлява.
не вярвам да спечелят бродниците, а ако Дани  се ожени за Джон ще стане много бозаво.

П.с. има и трети - комбинация между Санса- джон и Тирион. Ама това е към оптимистичният вариант. Не вярвам Аря да оцелее, мисля че ще убие Церсей и после и нея ще я убият.

П.С.С германците са харесвали Хитлер не защото е разсъдлив, а именно защото е бил популист.  Разсъдливиците те са ги "отсреляли" от политическата сцена след политическата депресия и хиперинфлацията германският нардо е искал  шокови мерки за съживяване.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 14:06 от Джон Сняг

# 489
  • Варна
Ами Джони, примерите, които даваш са за потомствени монарси, аз  питам за човек, който е взел/спечелил власт.
Хитлер е бил харесван от германците защото е бил добър оратор и харизматична личност - нищо общо със Сам.

Както и да е... може пък Сам да ни изненада.

# 490
То ако ставаше въпрос за потомствените можем доста примери да дадем... Wink
Иначе Сам мисля че може да е харизматичен за някои хора, ето Гили доста го харесва Simple Smile Зависи кои ще оцелеят, а се съмнявам надутите "аристократи" зато баща му, за които Сам няма да е харизматичен да оцелеят, те би трябвало да са на бойното поле...

# 491
Хитлер е бил харесван защото са били в масова психоза.
На мен пък Сам хич не ми се вижда удачен...кой ще го последва. Освен ако не е част от последните оцелели и не поведе стадото с тояга и торбичка в ръка.
Чудя се с това Танцът на Драконите да не се изпотрепят Джон и Денерис след като ББ са победени и Церсей си остане владетелка.
Участието на Мелисандра ми се губи..чудя се да не е тя от Първите хора още.

# 492
 хексе, не те разбрах. Ако става дума за избран човек без авторитет, които са избрани, може би следав да посочим Никсън? нисън е апаратчик от старата школа, той печели президенството си главно защото Кенеди умира, също и брат му,  а Джонсън   проиграва шансовете си... Никсън би бил много авторитетен 15 години по-рано, но  през 60-те той е просто един динозавър.

Доколкото знам в работният вариант  последната книга се е казвала "време за вълци" едва ли Церсей ще спечели.

Джили харесва Сам, защото той е надеждата й за нормален живот, (сравнен с Крастър) но това не значи че е лидер. Лидерът е човек, способен да увлече големи тълпи след себе си.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 18:34 от Джон Сняг

# 493
  • Варна

Чудя се с това Танцът на Драконите да не се изпотрепят Джон и Денерис след като ББ са победени и Церсей си остане владетелка.

А след финалните надписи, си сваля лицето и виждаме, че това е Аря. Laughing

Нещо трябва да направи Аря с уменията си, не ги научи току-така.

# 494
Сам качихте на трона:)) посмях се. Неговата роля второстепенна. Ако не беше Джон, вече щеше да е минало. Неговата роля, почти се изчерпа. Донесе нужното инфо, изцели Джора, разкри произхода на Джон, скоро ще е труп.

Общи условия

Активация на акаунт