Мнението ви за различните автомобили

• 88 322
  • 880
  •   1
Отговори
# 105
Имам няколко познати, които навремето си взеха такива МЛ-и и после ги смениха с Q7. Казаха, че са ужасни за дълъг път. Интересно ми е в следващия модел дали са отстранили този проблем
Q7 е кола за хора с пари и малко акъл, неоправдано скъпи и едновременно с това много чупливи. Както казва един мой приятел: "Q-седмицата е само за хора, които искат едновременно скъп и ненадежден автомобил". По начало АУДИ не са по-надеждни от БМВ, а частите им с цени като на совалка.

# 106
Не са чак толкова чупливи кютата. Мнения на разни “баш майстори”, които тъжат по неумиращата 124ка отдавна съм спрял да слушам. Да, искат си своето като другите коли от този клас. И като дойдат в България като изтормозени кенефи на 600к километра нормално, да се трошат бая. Иначе скоростната кутия е ОК, ЗФ като на БМВ. Двигателите на ауди наистина са по-скъпички за обслужване. На 3.0тди трябва да се сменят всички вериги, 2-3 бона. 4.2тди с двете турбини е още по-скъп за обслужване. Основните слабости на кю-то са в ходовата част, имаше прекалено много носачи. Но пък въздушното окачване е много здраво.

За мен големия проблем на този автомобил е дървеното пътно поведение.

# 107
Q7 е страхотен джип. Интересно ми е да чуя мнения за борбата Q7, X5, GLE.

А сега най-накрая видях Мицубиши, което да кажа, че ми харесва. Време беше да пипна този интериор. Язък им за екстериора, като вътре е замръзнало на 2000 година

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=215144724247 … &slink=5xuwbp

# 108
Те визуално ги докарват нещата, но качеството на материалите не се е вдигнало особено.

Ако говориш за актуалното Кю7 то е уникално и няма нищо общо със старото Simple Smile

# 109
  • София
Q7 е страхотен джип. Интересно ми е да чуя мнения за борбата Q7, X5, GLE.

Без да съм фен на BMW, залагам на Х5. Като не се водя от екстри и гъзарии. Simple Smile

# 110
  • София
Мнение за Опел Мока Х? Нещо към него клоня?

# 111
Хора, помагайте Simple Smile
Продадох си Аудито и сега съм в голямото търсене на СУВ/автомобил, който да може да стои пред блока и да не му треперя, че може да изчезне. След дъъъъъълго търсене, ровене, гледане и т.н. Се спрях на следните три МПС-та, които ми харесват. Сега започва голямото четене из нета и събиране на мнения. Затова питам и вас Simple Smile
Подреждам ги във възходящ ред, като последното ми харесва най-най-най-много. Направо, като любов от първа снимка си е.  Heart

1. Nissan QASHQAI

https://www.youtube.com/watch?v=DHzVOuvXeE8

Скрит текст:

2. Nissan MICRA - аз лично предпочитам автомобил пред СУВ. Единствения недостатък /май/ е, че няма автоматик. Не съм питала дали може да се поръча с автоматик, защото ако не, то изобщо няма да я погледна, въпреки, че много обичам Микрата. Интериора леко не ми допада, но е само леко

https://www.youtube.com/watch?v=RJpgr1gQ6aU

Скрит текст:

3. Peugeot 3008 - направо съм влюбена в този СУВ. Екстериор, интериор - всичко ми харесва. Сигурно, защото малко ми прилича на Роувър Евоук, който за съжаление няма как да оцелее без гараж или паркинг в София.

https://www.youtube.com/watch?v=8T2vJDXcBNk

Скрит текст:

# 112
  • Варна
Аз гласувам за номер 1 с уговорката, че абсолютно по външен и вътрешен вид гледам, за качества не мога да дам никакво мнение Simple Smile

# 113
Лейди, след Аудито трудно ще ти хареса Нисан, хеле пък Пежо... Но и трите изброени не са от крадените (освен ако не те нарочат за откуп, в такъв случай и Дачия могат да краднат), така че, каквото ти е на душата.
Микрата не можеш да сравняваш с останалите две... Колкото и да я уголемят, микра си е. Добра, маневрена, евргономична , евтина малка кола за големия град.
Между Кашкая и Пежото... В крайна сметка съвременните автомобили са толкова еднакви, че освен да заложиш на  (уж) японското качество , макар че вече нищо японско не остана в тях.... Не знам. На мен също Пежото ми харесва повече, с ясното съзнание за приказката - хубава кола, ама френска. Дано не са така чупливи, каквито са традиционно ПСА, макар и сливането им с японци и уж новите тенденции....
А, автомата на Кашкая е голяма простотия, секвенционна ли каква беше, като тролей е, да знаеш...
Качи се и ги покарай така или иначе новите коли са за 5-7 години.... Играчки....   

# 114
Сори, ама в сравнение с Б8-цата тези всичките са кенефи. Защо продаде аудито?

Кашкая може да го щипнат. За мен това е много безмислена кола. Дори не е истински паркетник, не дава абсолютно никакво усещане за пътя. Просто нещо да те придвижи от точка А до точка Б.

Пежото май е най-добре от всичките. И пак му сложи имобилайзер задължително. Мога да те пратя кой да ти го направи, така че колата да няма крадене без репатрак.

# 115
Защо продадох Аудито

Скрит текст:
Аудито го продадох, защото ни станаха много колите. Аудито и Мерцедеса стояха на платен паркинг, който се намира на 10 минути пеш от нас. Пред блока стоеше Чекорито. ММ го мързеше да ходи чак до паркинга и си караше Джипа. Аз ходех до паркинга всяка сутрин с голямото дете /дъжд, сняг, студ, пек/ и всяка вечер, за да го оставям. И си карах Аудито. Така Мерцедеса си стоеше само за красота и да се изкарва от време на време. Накрая започнах да ги редувам - един ден Аудито, един ден Мерцедеса, че ММ изобщо не му се занимаваше да ходи до там. И в крайна сметка решихме да напаравим смяна на автопарка, че иначе са само разходи за три МПС-та, от които реално се карат само две. А пък и гледаме да сменяме колите на 3 - 4 - най-много 5 години. ММ реши, че ще си вземе СУВ, който ще е Мерцедес най-вероятно и това значи, че пак ще стои на паркинг. А с две деца си трябва кола пред блока. Преди две години малката си счупи главата в масата и ако нямахме кола пред блока, за да я закараме бързо до Пирогов, а трябваше да тичаме до паркинга не ми се мисли какво чудо щеше да е

Знам, че Аудито не може да се сравнява с тези, които съм изредила, но нямам избор - трябва ми кола за пред блока.
Интересува ме основно дали новите Пежа са пипнати вече. Знам, че френския дизел е добър, карала съм няколко пъти едно старо пежо и ми направи впечатление, че вози доста меко. Но имах познат, който работеше в сервиз на Пежо преди доста години и постоянно казваше, че Пежо са пълни "бангии". А от трите показани Пежото ми харесва наистина много и искам да чуя мнения основно за него
За Нисан от мен само суперлативи. Микрата ми беше много любима, затова предполагам, че и другите модели на Нисан са добри. Но пък ми харесват по-малко от Пежото
Между другото ММ иска да ходи да види новото Мицубиши ASX, което ви показах преди няколко поста. На мен ми се вижда хубаво, обаче пустото Пежо.......

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 11:23 от Lady Cassiopeia Duval

# 116
Ми скачай на пежото тогава, само проучи двигателите и си избери запазена кола. Ама хич не разчитай, че момчетата от нощната смяна няма да я пипат. Всички по-нови коли са под ножа, макар немските да се крадат най-много. Затова задължително имобилайзер и виж кои неща и се вземат - огледала, лайсни, дистроника със сигурност, фаровете дали се вадят лесно(това се оправя) и т.н.

В момента межу другото и аз съм така. Мерцедеса е на паркинг на 10мин от нас, но ме е страх да взема подземно паркомясто около нас, защото от там се крадат прекалено лесно. Или хубав платен паркинг с денонощен пазач с паник бутон и камери, или гараж със сот и камери.

# 117
Пежото. Най-добре с 180 коня, ако ти влиза в бюджета.
Микрата и аз я бях харесала докато не я видях на живо. Доста се разочаровах, а и не мога да разбера защо няма задни ел. стъкла дори в най-високото оборудване. Crazy
Сетих се а още няколко предложение, които едва ли много ги крадат: Kia Sportage, Mazda CX3, Seat Ateca и Skoda Karoq.

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 22:13 от bubbata

# 118
А аз се сетих за Honda CR-V, това е един истински SUV, на всичкото отгоре и красив. Става дума за моделите след 2007 г, които след 2010 г имат фейслифт, а след 2012 е следващото поколение, което е още по-красиво.

# 119
Жената иска кола с добро пътно поведение, а новите СР-вта са всичко друго, но не и това. На нея й трябва добър паркетник доколкото разбрах, а не да ходи по калищата с него.

Общи условия

Активация на акаунт