Мнението ви за различните автомобили

• 88 222
  • 880
  •   1
Отговори
# 810
Да попитам и тук- аз съм се видяла в чудо, искам да сменя колата си с нова и не мога да намеря нищичко, което да ми хареса поне мъничко в определения бюджет. В момента карам Мазда сх-3 с двулитров бензинов двигател,колата е на 6 години вече и на около 107 000 км. Искам да я продам, да взема нещо новичко с гаранция и с подобни параметри, но Мазда нямат нов модел, предлагат сх-30, която е в бюджета, ама си е същата като старата. Гледах Тойота СХ-Р , новия модел, не е лоша, ама по-скъпа. И нищо,нищо друго не видях прилично до около 33 000 евро. Електрическа не искам твърдо. Гледах Алфа Джуниър, Т-Рок, Опел Фронтера новата, катастрофални...Едно човече в автосалона ми показа новата Фиат Гранде Панда Лимоне- много весело нещо,което никога няма да купя. Та ако ви осени някоя идеа...

Виж Нисан Жук. Последната модификация е с доста приличен дизайн, а докато чаках за смяна на масло се намърдах вътре и бях приятно изненадана от мястото, багажника...

# 811
Здравейте с мъжът ми се чудим каква кола да изберем ние имаме Фолксваген пасат б5.5 комби. 130 коня нещо такова беше и е дизел чудим се за Фолксваген Тигуан 2010/1г или пасат б6 комби,защото сегашната ни кола се счупи нещо и ремонта и е близо 2000лв и мъжът ми прецени да вземем нова.Аз карам Опел Корса 2004г 1.4 и съм доста доволна от нея .

# 812
  • Виена
О,аз карах един от първите Джук в София, голямо недоразумение, поне го продадох скъпо

# 813
  • на Мелмак
Вижте новите Шкоди, чудесни автомобили, много често на промоция. Ако изчакате и Коледни такива.

# 814
О,аз карах един от първите Джук в София, голямо недоразумение, поне го продадох скъпо

И аз не ги харесвах докато не седнах в новия. Но не убеждавам никого.

# 815
  • на Мелмак
Всички познати с електрички се благославаят и връщат. Ние като ползватели на две полуелектрички не бихме си взели, освен за чисто градско и прежалване на куп пари. Не знам защо си взимат чисти електрички? Но, факт, хвалят ги.

# 816
  • София
Всички познати с електрички се благославаят и връщат. Ние като ползватели на две полуелектрички не бихме си взели, освен за чисто градско и прежалване на куп пари. Не знам защо си взимат чисти електрички? Но, факт, хвалят ги.

Защото няма нищо, което да е по-зле при електрически автомобил, отколкото при ДВГ, но пък няма:
- Вибрации от двигателя
- Ремонти на двигател
- Обслужване (масла и т.н )
- В пъти по евтино е
- И въпреки, че се намери човек, който каза как производството на батерии не е екологично, то първо в града е МНОГО по-чисто, а ние тук живеем, не покрай фабрики за производство на батерии и второ: превоза на петрол за гориво трябва също да го броим в сметките за екология.

# 817
Добре де, пак питам - обясни как излиза в пъти по-евтино, особено ако се пътува и извънградско и не можеш да зареждаш в къщи.
Това как няма нужда от ремонти и обслужване също го обясни от къде идва. Ок, няма смяна на масло на двигателя, но това е далеч от написаното от теб.

Колкото до екологията - според ADAC средностатистически производството на един автомобил отделя толкова вредни емисии, колкото шофирането му за 200 000 километра, като това не включва батериите при електромобилите. Та по-добре недей писа за екология. Единственото е, че пренасят производство на емисиите извън града. Но живеещите в Бобов дол например едва ли са по-щастливи от това.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 12:52 от bboiko

# 818
  • Mediterraneo
Ама те още не са навлезли чак толкова масово електричките, чакай след още 5- 6 години ще се чудят къде да ги ремонтират.
Сестра ми си взеха електричка, някаква китайска, даже не знам марката. Ами извинявай, ама това да тръпна и вехна кога ще остана без батерия, да търся база за бързо зареждане, ако е спешно, да чакам на опашка за зареждане нейде по магистралата и пр. хич не ми се вписва в комфорта. Нека е еко. Чакам сега да им излезе първата сметка за ток със зареждането вкъщи. Че аз със 100 евро карам цял месец, не вярвам да им струва по- евтино, за същия пробег.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 10:27 от Тарталета

# 819
  • на Мелмак
Докато се качиш в електричката, производството ѝ не е еко, био и т.н.
Евтино е да я зареждаш с битов ток, ако можеш. Аз можех. Ако я зареждаш по станции е по-скъпо, да не говорим колко бавно, в сравнение с ДВГ. Удобството да подържаш скорост и да минеш 7-800км с един резервоар е несравнимо, без да мислиш за околната температура и какво си включил. При нашата пробега падаше драстично при 0 С. След 5г ДВГ струва много повече, от колкото електричка на 5г. Нямаш обслужване на двигател, но ако се наложи смяна на батерия, предпочитам първото Wink

# 820
Доколкото има някаква статистика животът на батерията е около 10 години, след това капацитета е силно ограничен, а вторичният пазар нараства, но цените падат заради батериите и ниското търсене. Батериите трябва да се сменят и струват много скъпо. Да, автомобилните производители говорят и за 20 години експлоатационен срок на батерията, но с малки букви обикновено е описано или споменато приблизително 1500-2500 цикъла на зареждане. Т.е. при много шофиране и километри, при непълно или бързо зареждане... Нямаш шанс за дълъг живот на батерията.

# 821
Да попитам и тук- аз съм се видяла в чудо, искам да сменя колата си с нова и не мога да намеря нищичко, което да ми хареса поне мъничко в определения бюджет. В момента карам Мазда сх-3 с двулитров бензинов двигател,колата е на 6 години вече и на около 107 000 км. Искам да я продам, да взема нещо новичко с гаранция и с подобни параметри, но Мазда нямат нов модел, предлагат сх-30, която е в бюджета, ама си е същата като старата. Гледах Тойота СХ-Р , новия модел, не е лоша, ама по-скъпа. И нищо,нищо друго не видях прилично до около 33 000 евро. Електрическа не искам твърдо. Гледах Алфа Джуниър, Т-Рок, Опел Фронтера новата, катастрофални...Едно човече в автосалона ми показа новата Фиат Гранде Панда Лимоне- много весело нещо,което никога няма да купя. Та ако ви осени някоя идеа...

Разгледай Jeep Compas. Ако ти е голям, може и Ренегата да погледнеш. Специално Компас на мен много ми харесва и вън, и вътре. Приятели наскоро смениха Нисан Х-Трайл с Компас и казаха, че разликата е огромна между двата в полза на Компаса.

# 822
Няколко електрички съм виждала на платформа, докарани пред сервиза заради умряла батерия. Не можеш да я отключиш, да бъде теглена и каквото и да било. Истината за живота на батериите не е брой години, а брой зареждания и начин на зареждане.
На една колежка в дома й се запали ел.инсталацията по време на зареждане на електромобил, защото не е й достига мощност.
Помните ли братя Бобокови и скандала за хиляди тонове боклук от батерии заровен из Плевенско. Ей това ни чака, ако електричките станат масови. Слава богу китайските евтинии още не са залели европейския и наши пазари.

# 823
Привет , да попитам за Renault Megane TCe 130 Intens бензин, автомат отзиви? 2016 година е

Иначе по-нагоре имаше питане за Пасат или Тигуан.... ами като ви се чупи пасата , защо пак на такова клоните?

# 824
Кола, която да не се чупи просто няма. Пасат е доста надежден и страшно разпространен модел.

За реното проверете с каква кутия е конкретният модел - двигател и година. Ако е CVT е ок, но ако е роботизирана по-добре го пропуснете.

Общи условия

Активация на акаунт