Мнението ви за различните автомобили

• 88 204
  • 880
  •   1
Отговори
# 795
Носите се с бясна скорост на една педя над асфалта приятно сгушен в полулегнало положение в спортната седалка!

Нищо от това не ми харесва Simple Smile Предпочитам да влизам лесно, а не да се намъквам, да ми е широко и да седя високо, а не задникът ми да е до асфалта.
Значи пикап GMC. Грамадни е малко да се каже. Огромни са.

# 796
Тези ,които сте с Тойота ярис ,само градско ли шофирате ,понеже е сравнително малка или става и за извън градско ,за по - дълги разстояния става ли ?

# 797
Става разбира се. Жена ми кара Ярис 2016 с 1,3 бензин 99к.с. , а аз Форд Куга 2018 дизел. Над 100кг съм и в Яриса ми е по-удобно от джипа. Тойотата е на малко километри около 40 хиляди и е в отлично състояние, затова й имам повече доверие. Последните две години ходихме до Фетие в Турция с нея, над 2500км отиване и връщане. За мен Яриса е прекрасна кола.

# 798
Става разбира се. Жена ми кара Ярис 2016 с 1,3 бензин 99к.с. , а аз Форд Куга 2018 дизел. Над 100кг съм и в Яриса ми е по-удобно от джипа. Тойотата е на малко километри около 40 хиляди и е в отлично състояние, затова й имам повече доверие. Последните две години ходихме до Фетие в Турция с нея, над 2500км отиване и връщане. За мен Яриса е прекрасна кола.
Ти да видиш! Яриса наистина е прекрасна градска кола. Много здрава (като всички японски коли), но е малка кола с малък двигател. Усещат се и най-малките неравности на пътя, няма нужната мощност за дълъг път и е уморителна за шофиране.
Прекрасна градска кола, тя и като такава е замислена, но до там.

# 799
Колко пък малък е двигател  99к.с., че нямал бил нужната мощност? Laughing  Същия се монтира и на Корола. Има достатъчно мощност да поддържа магистрални скорости от над 150км.ч. и да ти докара глоби ако не внимаваш. Уморителна била за шофиране. Какво точно те уморява? Управлява се леко, седалката е удобна. Миналата година ги направих почти 1300км без междинно спане и не бях уморен, само ми се спеше. И с Мерцедес да бях след 15 часа шофиране през нощта ще е същото. Относно окачването дето се усещали и най-малките неравности това са глупости. Провери си гумите да не са ти ги пренапомпили.

# 800
Някои малки коли (по мои наблюдения Форд Фиеста и Шевролет Авео) могат да бъдат съвсем удобни и за мъж 190 см, какво остава за по-дребна жена. Обаче това не значи, че не са компромис за дълъг път.  Къса колесна база, малка маса и от там по-слаба безопасност при удар, няма място за багаж, обикновено са с лоша динамика с повече хора,  да не говорим, че зад високия човек на практика не може да седи никой. Но ако караш извънградско само няколко пъти в годината, ако не си много висока и ако извънградското ти е сама или само с още един човек компромисът може и да е оправдан.

# 801
  • на Мелмак
Вашият ще друг Ярис Simple Smile
ММ в нашият сяда, седалката макс назад и пак не може добре да си опъне крака. Неудобен е за дълъг път за нас. Имам чувството, че в него съм като на училищна скамейка. Аз не бих си причинила повече от 100-150 км в посока, ако имам друг избор. Отзад може куче Wink

# 802
Колко пък малък е двигател  99к.с., че нямал бил нужната мощност? Laughing  Същия се монтира и на Корола. Има достатъчно мощност да поддържа магистрални скорости от над 150км.ч. и да ти докара глоби ако не внимаваш.
По наклон надолу може би. На изкачване ще се пъне със 100 максимум. Редовно се дразня на такива дето блокират лявата лента и правят колони на височините около София.

# 803
По наклон надолу може би. На изкачване ще се пъне със 100 максимум.

Хайде стига глупости!

Вашият ще друг Ярис Simple Smile
ММ в нашият сяда, седалката макс назад и пак не може добре да си опъне крака.

Кой модел е вашия, коя година? Преди този жена ми караше първия Ярис, 2000г. Той беше със смешни седалки като табуретки и не ми беше удобен изобщо. Аз съм 185см и на сегашния не дърпам седалката докрай назад.

# 804
  • на Мелмак
23г, на две години е и с повече кончета.

# 805
Ами явно е както се казва "на вкус и цвет.....". Всеки да кара това което го радва и му е удобно.

# 806
  • София
Последните 5 години карам единствено електрически автомобили и честно казано нямам никакво намерение да се връщам към ДВГ. Разликата е огромна – колата е много по-екологична, излиза доста по-икономична, а най-хубавото е, че отпадат всички онези досадни ремонти и скъпи обслужвания.
За мен изборът е ясен – електромобилите са бъдещето. 🚗⚡

# 807
Последните 5 години карам единствено електрически автомобили и честно казано нямам никакво намерение да се връщам към ДВГ. Разликата е огромна – колата е много по-екологична, излиза доста по-икономична, а най-хубавото е, че отпадат всички онези досадни ремонти и скъпи обслужвания.
Аз пък последните 5 години карам Infiniti FX30 S и нямам никакво намерение да се качвам на електромобил. Всъщност, познавам двама човека, които се качиха на електромобил и много бързо се върнаха на ДВГ.
 Прекрасно е да бъдем екологочни и да се стараем да намаляваме въглеродния отпечатък, но как се отразява войната в Украйна на екологията? А многото въглищни електроцентрали в Китай, Индия, САЩ, че и в Европа? А колко семейства в България зимата се отопляват с дърва и въглища? А пожарите как се отразяват? Екологично ли се добиват суровините за батерията на автомобила? А после рециклирането?
П.П. Скоро четох за нов модел електрически автомобил на Нисан - колата се движи само на ток, който се изработва от трицилиндров ДВГ.  Екология ли?

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 19:12 от The Stranger

# 808
  • Виена
Да попитам и тук- аз съм се видяла в чудо, искам да сменя колата си с нова и не мога да намеря нищичко, което да ми хареса поне мъничко в определения бюджет. В момента карам Мазда сх-3 с двулитров бензинов двигател,колата е на 6 години вече и на около 107 000 км. Искам да я продам, да взема нещо новичко с гаранция и с подобни параметри, но Мазда нямат нов модел, предлагат сх-30, която е в бюджета, ама си е същата като старата. Гледах Тойота СХ-Р , новия модел, не е лоша, ама по-скъпа. И нищо,нищо друго не видях прилично до около 33 000 евро. Електрическа не искам твърдо. Гледах Алфа Джуниър, Т-Рок, Опел Фронтера новата, катастрофални...Едно човече в автосалона ми показа новата Фиат Гранде Панда Лимоне- много весело нещо,което никога няма да купя. Та ако ви осени някоя идеа...

# 809
Honda HR-V е в същата категория, но не знам как са като цени, мен не са ми интересни. Иначе ако нямаш проблеми със сегашната и новите не те грабват с някакви нови екстри, по-добре си остани с твоята.

Абе за пореден път чета тук за тези митични електромобили дето никога не се чупят и като ги караш вместо да харчат връщат пари в потфейла. Кажете повече детайли, какви са тия тайни свръхестествени коли???

Общи условия

Активация на акаунт