Мнението ви за различните автомобили

• 88 188
  • 880
  •   1
Отговори
# 780
Карала съм Рено Меган дизел с автоматик и си беше съвсем ОК. Да, имаше забавена реакция при опит за бързо ускоряване, но с двойно натискане на педала нямаше проблем (натиск - отпускане - натиск).
Е, CVT-то на Нисана сега е по-добро, не се усеща даже, а на спортен режим даже ми е ненужно пъргав.  Тази трансмисия много я ругаят в нета, но аз нямам проблеми за нормално каране и не някоя тежка кола.
Дизелов Меган е друга история. По принцип автоматикът  трябва да разбира, че като се натисне така педалът до дъно почти, трябва веднага да почне да сваля предавки и да ти даде възможност да ускориш. В противен случай изпреварването става много опасно на малки участъци, където ти трябва точно бързо ускорение. Може да се приеме и това с Мегана - натискане/отпускане, пак натискане. Тоя Ds обаче нямаше идея какво да прави изобщо. А шофьорът беше с опит, така че знае какво трябва, но нищо...и то на "магистрала".
Иначе колата е стегната, вътре интериорът е приличен, но пластмасата скърца, на мен поне седалката не ми беше удобна, а и мястото никак не е много. Опорите на седалките...за мен много странни. Дето се казва - кола за жени.  Ние мъжете веднага може да намерим кусур на всичко, то се вижда и тук, но ако Ema love иска, може поне да се качи и да направи тест драйв. Възможно е на нея да хареса въпреки критиката ни. То вече нови коли читави...нъц...

# 781
Точно, че няма какво да си купи човек. С ограничен бюджет, бензин, автомат и информация в Интернет, търсенето става вечно.

# 782
Зависи колко е ограничен бюджетът. Бензин и автомат както пише, все още може да се намери нещо свястно, но по-възрастно, основно заради кекавите бензини, който са нещо като мотор на вентилатор и приличат на този на Ds-a. Важно е колата първо да допадне визуално. Ако пък няма такива ограничения, тогава смело напред. Спрели ли сте се на някои марки и модели вече? Това ще ви е първа кола? Ако не е, какво сте шофирали досега?

# 783
Точно, че няма какво да си купи човек. С ограничен бюджет, бензин, автомат и информация в Интернет, търсенето става вечно.

С ограничен бюджет човек не търси конкретна кола и модел, а обикаля да намери нещо ставащо, каквото дойде. Да си оредели само основното - малка кла, бензин, автоматик, 2/4 врати и от там нататък каквото изскочи.

# 784
Малка, по възможност висока. 4х4 ще е голям бонус или пък ако може да се сложи газ. След 2012, с пробег под 150х,,ако изобщо уловя, че са реални.

# 785
А защо ти е 4х4? Когато избирахме Кашкая се отказахме от 4х4 защото това значеше по-лоша динамика, по-голямо тегло и по-висока цена. А за нас най-екстремното "офроуд" е да стигнем до ски пистата. И винаги сме успявали и с предното задвижване с другите системи. Иначе високото окачване е разбираемо.

# 786
На Кашкай как е автомата? Навремето се отказах от Джук заради това, дали са еднакви?

# 787
На Кашкай как е автомата? Навремето се отказах от Джук заради това, дали са еднакви?

То не е класически автомат, а CVT. Някога са били проблемни и ненадеждни и още го дъвчат във форума, но са направени подобрения (май вече е трето поколение трансмисия) и сега казват, че ако се обслужва добре и не се претоварва (да се влачат тежки каравани например по баирите) няма проблем.  Лично на мен ми харесва - няма това забавяне, обичайно за други по-стари автомати, вози добре и плавно, има три режима (икономичен, стандартен и спортен) като на мен икономичният ми е съвсем ОК.  Но караме само три години.  Ама и не мислим да го караме след 10 години, нито много над 100 000 км.
Обаче ако вземаш някой стар Кашкай на 15 години може би ще имаш проблеми - хем много години, хем стария тип.

# 788
"Малка, по възможност висока. 4х4 ще е голям бонус или пък ако може да се сложи газ"
Хах...такова животно...с тая година, но за километрите няма как да стане! Абсурд е да се повярва, че нещо отпреди повече от 10 години може да е на толкова малко километри.
На първо четене...с тия параметри...мога да кажа Suzuki Sx4, като гледам как сте тръгнали към японците. Grinning
Имат 4×4, бензинов 1.6 двигател, ще може да се сложи газ. Не е препоръчително, но може. Мисля че беше читав и към тази година, която се търси(трябва да се консултирам)
С ръчни скорости е по-добре. Висока...умерено. За цената обаче няма как да гарантирам.
Това ми дойде на ум като видях какво се търси. Всеки си преценя впоследствие Grinning

# 789
Да, фенка съм на марката и модела, изключително удобна кола, но след 2014 имаше нещо за газовото проблем. И аз ще поразпитам пак. Благодаря!

# 790
Витарата на мен повече ми харесва. И като характеристики, и като дизайн. И е много компактна.

# 791
  • на брега на морето
Аз нали работя в рент а кар и то лукшъри ( най- луксозните коли на Майорка, фирма с почти 100 годишна история рент а кар), възторгът от коли го виждам често и го разбирам. Но според мен е като влюбването, не трае дълго. После колата е като всяка една друга кола. Затова защо да се ръси толкова човек? Важното е да те вози....Лично аз предпочитам да не набухвам много пари в една кола. Е, някой ден, ако имам излишни пари, защо не? Засега ми стига да им се радвам на работа. А моята едногодишна Шкода Фабия, с ръчни скорости, бензин си ми върши добра работа. И почти година се радвах на аромата на нова кола, като влизах в нея. Heart. ( Не пуша).

# 792
Никога няма да спра да харесвам спортните коли. Когато за първи път се качих в такава,се шашнах! Като в космически кораб. Носите се с бясна скорост на една педя над асфалта приятно сгушен в полулегнало положение в спортната седалка!

# 793
Носите се с бясна скорост на една педя над асфалта приятно сгушен в полулегнало положение в спортната седалка!

Нищо от това не ми харесва Simple Smile Предпочитам да влизам лесно, а не да се намъквам, да ми е широко и да седя високо, а не задникът ми да е до асфалта.

# 794
  • на брега на морето
Мен ме кефят много коли- и спортните, и особено американските  charger V8( новите модели), Камаро и мустангите, и Панамера ме кефи, и ягуар и лимузина крайслер, хаха, много станаха.Joy Ама една кола трябва да имаш и къде да я караш и паркираш ...Grinning

Общи условия

Активация на акаунт