Бременна в най-неподходящия момент

• 15 985
  • 103
  •   1
Отговори
# 60
За съжаление заради работата-мечта не малък брой мои колежки от университета си останаха без семейство. Уж да пробиеш, да се наложиш, да затвърдиш позиции и вече си на 40+.
Айде стига сега моята жена е на 38 роди близнаци на 40 живота не свършва но всичко е по тегаво.

# 61
И все пак да не забравяме, че дори и работата-мечта все пак си е работа. Не можеш да загърбиш личния си живот и това да бъдеш майка заради това, че за момента ти се струва, че имаш страхотна работа. Днес ти се струва, че работата ти е супер заради доброто заплащане, например, а утре приоритет да стане не толкова заплащането, колкото това да работиш самостоятелно без шеф, например. Не говоря конкретно за авторката, а по принцип. Хората и приоритетите им се променят.

Хубаво ще е авторката да се включи и да каже как е минала консултацията с лекар.

# 62
И аз чакам с интерес развитие.

# 63
  • out of space
Аз зарязах работата-мечта, заради второто си дете и грам не съжалявам!

# 64
Айде стига сега моята жена е на 38 роди близнаци на 40 живота не свършва но всичко е по тегаво.
Жена ти е на 38, а на 40 е родила близнаци? Явно тя е някакъв женски вариант на Бенджамин Бътън. И всичко това, заради някоя и друга запетайка.

# 65
Жена ти е на 38, а на 40 е родила близнаци? Явно тя е някакъв женски вариант на Бенджамин Бътън. И всичко това, заради някоя и друга запетайка.
Явно НЕ разбираш Български език  определено съм изял запетайка за десерт много обичам умните жени.

# 66
  • Варна
Явно запетайките и точките са много вкусни.

# 67
Явно НЕ разбираш Български език  определено съм изял запетайка за десерт много обичам умните жени.
Запетайка ли си изял за десерт или за десерт обичаш умни жени?

# 68
По-добре да си беше редактирал дългото изречение , отколкото да се правиш на интересен.

# 69
  • София
Оххх, Уиш, щях да умра от смях! Извинете за спама, но първа грешка, как да е, смешна е, но се случва. Ама с втората ме разби! Котките избягаха в паника при моя неистов смях!
Точно днес прочетох във Фейса:
Току-що се натъкнах на следния текст в един кулинарен форум - "най много обичам да готвя децата си и да пазарувам". Стоеше като подпис на една от потребителките.
Помолих я най-учтиво да не изглежда като психопат и да използва пунктуация. Обиди ми се.

Авторке, наистина, влез и разкажи как е минал прегледът?

# 70
Не познавам жена, която е съжалила, че е избрала да роди...
Вероятно защото подобни неща не е социално приемливо да се изричат на глас. Това не значи, че не съществуват и такива случаи. Също както не важи универсално твърдението, че приоритетите се пренареждат след раждането на детето. Заобикалящата ни среда познава достатъчно случаи, в които децата са родени, защото "така трябва" и после се отглеждат и възпитават по съмнителен начин, понеже не са се превърнали в приоритет за родителите си.
Скрит текст:
Моята кума така забременя неочаквано на 39, с първо и единствено дете, роди го, защото "така е редно", последваха две години на тежка постродилна депресия и сега мъжът ѝ реве, че жена му не иска да си погледне отрочето дори в елементарен битов план.
Мисълта ми беше, че ако някой не е сигурен дали наистина иска дете, няма защото да го навиваме на всяка цена. Все пак не е нужно да "произвеждаме" нещастни деца и родители.

# 71
  • София
Не познавам жена, която е съжалила, че е избрала да роди...
Вероятно защото подобни неща не е социално приемливо да се изричат на глас. Това не значи, че не съществуват и такива случаи. Също както не важи универсално твърдението, че приоритетите се пренареждат след раждането на детето. Заобикалящата ни среда познава достатъчно случаи, в които децата са родени, защото "така трябва" и после се отглеждат и възпитават по съмнителен начин, понеже не са се превърнали в приоритет за родителите си.
Скрит текст:
Моята кума така забременя неочаквано на 39, с първо и единствено дете, роди го, защото "така е редно", последваха две години на тежка постродилна депресия и сега мъжът ѝ реве, че жена му не иска да си погледне отрочето дори в елементарен битов план.
Мисълта ми беше, че ако някой не е сигурен дали наистина иска дете, няма защото да го навиваме на всяка цена. Все пак не е нужно да "произвеждаме" нещастни деца и родители.

И това е вярно. Има хора, които просто не са за родители. И в това няма нищо лошо, все едно да обвиним някоя, че е архитект, а не учителка, лекарка, шивачка. В такъв случай по-добре да оставиш жената да си живее живота, както иска, а не да прави нещо, защото така трябва. Но на мен все пак ми се струва, че авторката иска детето, просто е уплашена от неочакваното. Или темата е пързалка, но по-скоро клоня към първото.

# 72
Сигурно на половината жени им се е случило да се шашнат като са разбрали, че са бременни, още повече, когато е било неочаквано. Трябва ѝ време да свикне, нищо толкова тежко не се е случило. А може би вече е свикнала.

# 73
Ми то и аз бях напълно шашната, защото става много бързо макар и планувано. Целите 9 м си бях шаш и не знаех какво ми се случва. Не осъзнавах. Все си повтарях не съм готова. Докато не се роди бебето. Тогава не мислех за тия глупости. Като видях двете черти не реагирах никак. Много странно беше. Обаче като усетиш първите движения и всичко се променя.

# 74
Именно, трябва ѝ малко време на авторката и сигурно ще се освести.

Общи условия

Активация на акаунт