Бременна в най-неподходящия момент

• 15 984
  • 103
  •   1
Отговори
# 45
По другите точки вече са ти казали - консултирай се с гинеколог, че даже с няколко, ако всичко е наред, детето ви трябва да се роди. 5 години са много време, а инвитрото малко или много е съсипваща процедура и психически, и физически, за финансово да не говорим. Не ви трябва такъв филм.

За работата, изобщо не го мисли толкова, аз също съм с подобен казус, в момент, в който екипът ми много разчита на мен, знаят, че ще се опитам да помогна, колкото мога, докато съм в майчинство, че моето сегашно желание е да се върна след най-много година, но без твърди уговорки - не мога да съм сигурна какво ще се случи след раждането на детето. Прекият ми шеф се зарадва много, въпреки, че остава без доверен човек в мое лице, който му върши доста работа, но така - по чисто човешки. Нагоре по веригата вече са се развайкали - ама как и защо, ама сега заместник ли трябва да се търси. Ами тяхна работа - да преценят, реално може и да няма къде да се върна, но ако не е тази, ще е друга работа, просто ми се пренаредиха приоритетите. А доста съм поработила и аз за тази позиция, но не я жаля.

# 46
Животът е това,което се случва,докато правим планове за живота си!🤗Всичко през него е избор и приоритет.Печелиш едно,губиш друго.Такова е естеството на съществуването ни.И никога не е сигурно,кое е спечеленото,и кое -загубеното.😊🤔Уважавайте интуицията си!Тя е гласът на душата ви.

# 47
Лека бременност желая на авторката, много се надявам да не махне бебенцето, имайки предевид положението й със трудното забременяване. Всичко останало ще се нареди някак си.

# 48
  • Linz
Подходящият момент може никога да не дойде. Сега се е случило, значи това е перфектния момент. Всичките ти "против" за мен са изсмукани от пръстите.
На толкова ранен етап от бременноста бебето ако се е увредило от лекарствата, най-вероятно бременността сама ще се прекъсне.
Ти си късметлийка! Лека бременност!

# 49
  • София
Най-хубавото Ви се е случило сега.И двете ми деца са чакани с години.Това е най-важното!За работата и се намира,пък и не е задължително да отсъстват 2години.

# 50
За работата никога няма особено подходящ момент да бъде прекъсната от едно бебе, което обаче не е редно да те спира. Работа и фирми има много, ти си млада и няколко години ще минат бързо. Освен това, можеш да ги използваш стратегически и след първите няколко откачени месеца, да си направиш и да следваш план за смислено завръщане към професията. Възможно е не само да не загубиш позиции, а след майчинството да се позиционираш по-добре. Възможно е и да установиш, че въобще не ти се връща.

По отношение на лекарствата, има и много справочници онлайн, в които са описани ефектите при бременност. Всеки добър акушер-гинеколог ще ти помогне да ги намерите и да обсъдите рисковете, ако са поставили такива. В София има прекрасни специалисти по фетална медицина и рискова бременност, които ще ти помогнат също.

Успех!

# 51
И аз ще потвърдя, че най-важното в момента е да се направи консултация с гинеколог и види дали лекарствата, които си пила са се  отразили по някакъв начин на бебето. Ако всичко е наред, ти пожелавам спокойна бременност!
Иначе моментът си е съвсем подходящ - стабилна връзка, завършено образование, подкрепа от родители, възможности за реализация, перфектна възраст. Неподходящ момент би бил ако си без работа, в нестабилна връзка и без помощ. Успех ти желая!

# 52
  • Варна
Доводите с работата ме втрещиха.
Мен също, до степен, че чак ми звучи нереално историята. Значи знаеш, че имаш проблем, с който трудно ще забременееш, не си на 20, а на 27, партньорът ти е въодушевен от новината и.... изобщо мислиш за аборт? Ми не, не ми се връзва! Единственото притеснение при този казус са приеманите лекарства и изобщо здравословното ти състояние. Другото са уникални глупости.

# 53
  • Пловдив
Човекът може да постигне повечето неща, които поиска, с изключение на тези, които зависят от волята на Всевишния. Ти искаш или не разни неща, или пък не знаеш какво искаш, но сега някой там горе е казал какво иска да бъде, мисля, че това е знак. Лека бременност и здраво бебче, както и здрави щастливи родители!

# 54
Между другото въобще не е необичайно да си кажеш "ами работата ми!", след като години наред са те възпитавали, че това е най-важното и като забременееш, все едно че клинчиш.

След няколко години тая "работа-мечта" може да ти се струва смешна. И ще се чудиш как си могла да си мислиш да жертваш бременност заради нея. Имам момче на осем, когато забременях, имах "работа-мечта". И сега от дистанцията на времето виждам, че няма сравнение между двете неща.

# 55
1. Най-важното е да се оцени риска за детето;
2. Работата: много компании успяват да вменят на служителите си, че животът е точно там и сега, обаче има доста примери как перфектният служител с лекота е заменян по странна прищявка на нов меринджей. Ако работата е толкова високоплатена, то се очертава едно безметежно майчинство (поне във финансово отношение).
Ако все още има някакви съмнения, може да почетете в подфорум Проблемно забременяване: красота! Медицински манипулации, хормони, лекарства, търчане по фондове, прегледи и т.н. Не малко жени губят перфектните си работи, на които са се блъскали с неплатен овъртайм и лични жертви в продължение на години, само, защото шефовете надушват предстоящото дълго отсъствие или не понасят честите отсъствия за прегледи, манипулации, операции и т.н. А, и оставят в тия клиники колкото за няколко семейни автомобила.
Не че казвам нещо ново.

# 56
Заради "работа мечта" отказах да имам второ дете, точно поради твоите доводи. Сега съжалявам горчиво. Първо, че годините минават, а аз по-млада няма как да стана и вече и да искам по-трудно ще се случат нещата, пък и много голяма ще е разликата с първото ми дете. Второ, оказа се, че "работата мечта" ми опротивя толкова, че междувременно се появиха още по-хубави възможности за работа, че все още се чудя какво толкова съм харесвала на старата.
С две думи - животът е пълен с изобилие. В днешно време човек може да изкарва пари от какво ли не, включително и да работи дистанционно за някоя компания в Австралия примерно. Wink
А детето - това е най-ценното, най-същественото и единственото нещо, което има смисъл в живота.
Отиди на доктор, един, двама, направи си изследвания,. Аз съм сигурна, че всичко е наред и ще родиш здраво и хубаво бебе. Желая ти го от все сърце.

# 57
За съжаление заради работата-мечта не малък брой мои колежки от университета си останаха без семейство. Уж да пробиеш, да се наложиш, да затвърдиш позиции и вече си на 40+.

# 58
  • Пловдив
Все така се случва, че някой ден някой в тази мечтана работа те разочарова и започваш да съжаляваш защо си влагала енергия в този приоритет.
И децата като пораснат може да не те оценят, но ти ще бъдеш целия свят за малко съкровище - това е безценно, и едва ли ще съжалиш, че си родила! Не познавам жена, която е съжалила, че е избрала да роди, но пък бол такива, които в един момент съжаляват, че са си дали здравето за кариерата.

# 59
Бог те е дарил с този шанс да имаш бебче,  не го погубвай, след аборт не се  знае дали ще можеш да забременееш отново. Единственото за което трябв да се притесняваш са лекарствата, надявам се да няма проблем от приема им!
Детето може да го пуснеш  на ясла или да го гледа някой от семейството и да се върнеш на работа, а и щом те ценят ще ти пазят мястото.
И когато ти дадат в ръцете малкото бебче ще забравиш всичките си сегашни приоритети. А жилището е най-малкия проблем и парите също, едно дете и с 2 и с 200 може да се гледа,  а тези 2години или дори и да са по-малко , които ще си вкъщи с него ще са едни от най-хубавите ти години!
Пожелавам ти успех и само хубави новини и мисли!! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт