Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 75 337
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Резултатите при различните коси са доста индивидуални, но тези снимки дават някаква представа какво би могло да се получи:
http://www.hennafox.com/blog/wp-content/uploads/2010/06/%D0%A0%D … 5%D0%BC%D0%B8.pdf

http://www.hennafox.com/blog/wp-content/uploads/2010/06/%D0%A0%D … 8%D0%BA%D0%B0.pdf

# 271
https://www.aroma.bg/catalog/naturalna-ocvetiavashta-kana-aroma- … -kesten-30-g-134/
Ето от тук я поръчах..незнам и аз какво има в нея,но ефекта е едно голяяямо НИЩО..Все си знаех и бях подготвена,че цвета няма да е същия като при боядисване с боя,ама 5 бели косъма имам и тях даже да не покрие... Thinking

# 272
  • Sofia, Bulgaria
DreamingGirl, с близки цветове няма да имаш проблем с покриването, но ще ти се отмива по-бързо боята. Аз съм го правила това и си хващаше. Но наистина къната на Арома, не се знае точно колко е къна, аз съм ползвала само натурална къна досега. Обаче изчакай поне 1-2 седмици, през които прави маски с хума, топли маски с масла, измиване с дълбоко почистващ шампоан.

# 273
Благодаря ви много за съветите ! Hug А тамън съм започнала с въпросите,ако може и още един да ви задам..Smiley Има ли как с къна или с друго средство за боядисване без химия вътре,да се постигне нещо подобно  на цвят патладжан? Rolling Eyes

# 274
  • волно калдъръмче
Не, но може да пробваш с Афродита

# 275
  • София
Споделям и моя опит с тъмно русото на Култиватор. Много съм доворна от резултата – получи се доста естествен цвят – по-скоро към светло кестеняво, може би заради индигото и това че стоях 100-110 мин. Белите коси, които са 30-40 %,  са доста добре покрити. Основата ми беше боядисвана коса ниво 8, като аз почти бях свалила боята с маслени маски и еднократно измиване с шампоан и сода. Имаше лек зеленикав оттенък, който се отми леко при първото миене и после плакнене с вода и лимонена киселина.
Остана малка разлика в корените, един вид линия до където е боядисвана с химическа боя и новоизрасналата.
И последно една забележка по отношение на консистенцията на получената смес – смесих две пакетчета с 200 гр и ми се получи много рядка сместа, която после течеше доста от шапката.

Днес, точно една седмица след предишната операция, смесих около 1/3 от пакет касия + 25 грама от тъмнорусата боя. Касията я оставих да откисне 1-1.30 час. После сложих и боята. Направих гъста, направо кремоозбразна смес. Сложих около 150 грама вода и другото беше гел от ленено семе. Оставих я горе долу 2-2.20 часа. После измих само с балсам. Накрая завърших с гел от ленено семе на мокра коса вместо друг стилизант. Резултатът е чудесен. Нямам разлика между боядисаната с химическа боя коса и израсналата. Получилият се цвят е много естествен.  Косата ми е прекрасна – мека и жива, косъмът се уплътнява. След две седмици ще повторя, мислех да добавя и мед в сместта, но забравих и двата пъти.

Ставам фен на гела от ленено семе. Аз го направих около 150 гр вода и две чаени лъжици ленено семе – без да го варя, оставих го цяла нощ да кисне – после супер лесно го прецедих, добавих му малко хидролизиран кератин и няколко капки масло за коса. Сложих го в едно шишенце и преди да го сложа разбърквам. Косатата ми е права, но много хвърчеще и се наелектризирваше, за никакво оформяне не можеше да става въпрос. Сега е просто супер. Мисля да го ползвам и на косата на дъщеря ми. Нейната косичка е много тъничка и мекичка и от шапките също се наелектрезира много. Надявам се да избягам от този ефект.

# 276
  • В полите на Пирин планина
Много ще ми е интересно да видя цвета ти.
А този гел как го съхраняваш?

# 277
  • София
Много ще ми е интересно да видя цвета ти.
А този гел как го съхраняваш?
За снимките- опитах на няколко пъти и не могада уловя цвета.
Гелът вчера го направих. Оставих си около 50 мл в едно малко шишенце и в хладилника. Надявам се около седмица да изтрае. Другото го сложих на боята. Хубавото е, че когато не се вари, може по съвсем малко да се прави. (На 70-80 мл вода 1 чаена лъжица с връх). Може би не става толкова гъст, като желе, но пък се нанася лесно и удобно.

# 278
Аз отдавна съм му хвърлила око на това желе или гел от ленено семе. Има много полезни приложения. Мисля да го използвам за глос с индиго, защото балсамите не ми действат добре и се чудех с какво да ги заменя. Тук е рецептата на Валентина с варене. Не е сложна и трудоемка и не изисква време.

http://blog.ekomama.net/2012/11/12/gel-fantasia/

# 279
Здравейте,
Купих си преди време къна хенафокс, но още не съм се престрашила да я изпробвам, или по-точно не съм сигурна, че знам как. Thinking
Доколкото разбирам, трябва да я разтворя във вода до каша, да престои една нощ и после върху косата да стои около 3 часа.
Може ли да я разбъркам сутринта /към 8:00 часа/, да стои до вечерта /18:30 ч/, т.е. около 10 чАса и вечерта да се намажа? Т.е. да успея да го свърша в работен ден ми е идеята, че вече нямам търпение за уикенда.

Има ли някакви тънкости или възможности да сбъркам?
Мажа, завивам с найлон и хавлия отгоре и стоя 3 часа, нали така?
Целта ми е да скрия белите коси /около 5% от косата, кестенява на цвят/.
Резулатът откъм цвят като че ли не ме вълнува много или поне сега така си мисля. Simple Smile
Извинете ме, ако повтарям обсъждани въпроси.  Sparkling Heart

# 280
Само с къна моите бели корени стават оранжеви. На следващо измиване слагам индиго и тогава вече стават кафяви. Това по отношение, че цветът не те вълнува - ако можеш да си позволиш оранжеви корени, действай. Аз въпросните няколко дена ходя с пусната коса, за да прикрия оранжевия цвят, след индигото вече няма проблем.

# 281
Според мен по-добре по-дълго да стоиш,3 часа е малко.
Къната може да я приготвиш и по-отрано( от предния ден ),тъкмо ще е пуснала хубаво .Но и на сутринта да я забъркаш пак ще стане. Остави я на топло.

# 282
Благодаря за отговорите. Flowers Cherry Blossom
Spiritlight, цветът не ме вълнува доколко ще е светло или тъмно кафяв; иначе за бял и оранжев се вълнувам - да не е. Simple Smile
Индигото като къната ли се използва - смес с вода и престой около час?
Трапезица, забъркване на къната и престой от едната вечер до другата - не е прекалено много, така ли?

# 283
Да, индигото е като къната - смесваш с вода, престоява около 15-20 минути и се намазваш, по-обилно в корените. Стоя около час със индиго. В корените ми се получава прекрасен, естествен, топъл кафяв цвят.

# 284
  • В полите на Пирин планина
Индигото се разбърква непосредствено преди нанасяне и се слага щипка сол, за задържане на цвета. Може да се добави към пусналата вече цвят къна и да се намаже на косата. Аз стоя по три часа със сместа, която съм си забъркала и ми хваща добре и трайно, независимо, че по дължините имам даже изсветлена с химическа боя част. Най-много четири часа да стоя. Не издържам повече.

Общи условия

Активация на акаунт