Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 75 336
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
Аз никога не я чакам да оксидира повече от 2-3 часа (лятото даже по-малко). Няколко пъти, тъй като бързах, нанесох веднага и ми хвана добре. Обикновено стоя между 3 и 4 часа, в това време оксидацията продължава.

# 286
  • В полите на Пирин планина
На моята коса, нанесена веднага, къната придава по-рижав отенък, а след оксидация по-дълбоко червен.

# 287
  • Sofia, Bulgaria
Barbabelle, в делнични дни, ако се къносвам, правя точно по описаната от теб схема и дори времето за оксидация на къната съвпада с написаното от теб. Доволна съм от резултатите, добре ми се получава на мен.
Въпреки всичко избягвам да се къносвам през седмицата, че ми е голяма хамалогия и само това ми липсва в ежедневното тичане сутрин Grinning

# 288
На мен не ми хвана на бялото онази нова билкова боя от Зоя,дето стои по 45мин. Останаха ми някои от белите косми съвсем чисто бели. Правих я с топла вода,даже малко оцет сложих. Цветът си е ок,взех кестеняв. Т.е. има и индиго вътре. Защо ли не ми хвана...

# 289
Момичета да ви попитам за едни продукти , който ми грабнаха окото в зоя , използвали ли сте ги , доволни ли сте от тях ? На Khadi Масло за коса с амла и Витализиращо масло за коса  Simple Smile

# 290
С билковите бои на Хена фокс се стои 3 часа. Не разбирам, като няма химия, какво в тази боя от Зоя,  би ускорило процеса, и намалило времето за престоя  Thinking

# 291
Barbabelle, не съм сгурна, че може да се остави къната да оксидира толкова дълго от едната вечер до другата. Вероятно така ще изгуби част от свойствата си. Мисля, че 10 часа са напълно достатъчни, както си решила ти. Има още два варианта.

1. Бърза оксидация във фурна за два часа при 40-50 градуса. Пробвала съм го и действа.

2. След като къната е оксидирала се замразява във фризер. Размразява се, когато ти потрябва непосредствено преди нанасяне, като леко се затопля. Не съм пробвала, но други момичета са го правили и споделят, че тогава къната пуска най-много цвят.

Относно белите коси, аз имам доста и за да не ми жълтеят, смесвам равни количества индиго и къна с малко амла. Индигото слагам непосредствено преди нанасяне, след като къната е оксидирала с амлата. Така директно си получавам топъл кафяв цвят. Имам снимки в по-предни страници. Белите косми винаги стоят по-светли, но това е неизбежно.

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 15:27 от Цвета Атанасова

# 292
С билковите бои на Хена фокс се стои 3 часа. Не разбирам, като няма химия, какво в тази боя от Зоя,  би ускорило процеса, и намалило времето за престоя  Thinking

И аз над това разсъждавах и така и не си взех от нея. Поръчах си отново на Хенафокс и сега имам запас за поне 3 боядисвания. Но и аз имам неоцветени бели коси, независимо, че седях 3 часа и даже нагрявах със сешоар.
Виждат се само на пряка светлина по пътя, хем там най-старателно мазах с четка. По слепоочията са оцветени много добре или просто не мога да ги осветя така силно. Wink
Но косата ми е в пъти по-добре. Не се заплита зверски, както преди. Не можех да я разреша без солидна доза олио - финиш. После още олио или крем за приглаждане ... Даже забелязах, че вече нямам нужда от балсам след шампоана. Ако сложа много балсам и косата ми "кльопва". Слагам един подхранващ крем без отмиване след като я изсуша и така ми е по-добре. Направих си омекотяващ спрей с глицерин + розова вода в един флакон. Стана като двуфазен лосион и е чудесен за косата.
Явно ще ходя червенокоса. Simple Smile

# 293
На мен не ми хвана на бялото онази нова билкова боя от Зоя,дето стои по 45мин. Останаха ми някои от белите косми съвсем чисто бели. Правих я с топла вода,даже малко оцет сложих. Цветът си е ок,взех кестеняв. Т.е. има и индиго вътре. Защо ли не ми хвана...
И аз купих от нея също кестен, в неделя ще я пробвам и ще кажа резултат.

# 294
Каква е тази нова боя? В био магазинчето до нас ми препоръчаха някаква нова, пишеше, че съдържа къна, индиго и касия - отказах. Как със същите съставки стоя по 4-5 часа, за да хване, а с "боята" - само 30-40 минути?

# 295
В Зоя.бг я има.
То има билкови бои на  Култиватор, Радико, Логона, Кхади, които са на подобен принцип / къна, индиго, касия и разни др. натурални добавки /. Визирам прахообразните им.
Логона има и кремообразни.
Пробвала съм и тях. Цената е твърде завишена, сравнено с резултата от тях. Наистина е по-лесно. Не се бърка и чака, не се виси с часове, но не бих казала, че и резултатът е прекрасен.

# 296
Да, погледнах в Зоя - същото ми предложиха. Не виждам смисъл да е по-лесно, при положение, че няма да има ефект. Не ми е никак любимо да вися по 5 часа с къна, а след няколко дена още 1 час със индиго, но друг вариант за естествено кафяви корени не съм открила.

# 297
  • Sofia, Bulgaria
Аз също съм се заканила на тази новата боя от Зоя, но все още си изразходвам натрупаните количества. Мисля след това да я пробвам, но смятам да си стоя с нея както по принцип си стоя с боите на ХенаФокс, 3-4 часа.
Вчера направих един бъркоч от тъмно кестенява на ХенаФокс и чиста къна на Ayumi и добавих и глицерин, е ми много съм доволна. Мисля, глицерина да стане първи приятел на косата ми.
Лейди, благодаря, че сподели, че го добавяш и него Hug

# 298
Ястребче, радвам се, че ти харесва.
И на моята коса е приятел. Simple Smile

# 299
Къде слагате глицерина? Аз веднъж го сложих в една маска за коса - купена - и освен, че я съсипах, друго не стана.

Общи условия

Активация на акаунт