Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 75 176
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • В къЩи.
Има доста статий за глицерина и ползите му за косата и кожата ,но ето една примерна http://otgovoru.com/krasota-i-zdrave/13197-glicerin-za-kosa.html
Ще продължавам са си го добавям към къната. Peace

Ангел, след къносване миеш ли с  шампоан?

Струва ми се ,че глицерина не омазнява така косата както други масла. Thinking

# 571
Аз сложих глицерин при последното къносване именно заради изсушаването на косата. И нанасянето, и измиването бяха много по-лесни, а на цвета не се отрази. И най-важното - косата ми беше много жизнена след къносването, не беше суха като друг път. Много съм благодарна за съвета за глицерина.

# 572
  • София

*Л-и-я*  - мерси, ще почета за глицерина. Но на мен така или иначе с тази мазна коса рядко ми трябва допълнително омазняване, т.е.. след къносване просто ми се омазнява с ден по-бавно и това е, иначе си е лъскава и жизнена  Simple Smile А иначе мила съм всякак не виждам много разлика с  или без шампоан, балсам и т.н.

# 573
Аз се боядисвам на 30-40 дена.
Лия, чудесно ти се е получило.
При мен със или без глицерин, разлика в косата няма, все си ми е чудесна. Simple Smile))

# 574
Aз съм в шок- отпред на бретона имам участък, в който нямам нито един косъм! Със сигурност това не беше така до вчера! Понякога връзвам бретона с цялата коса и щях да забележа. Докато се къносвах вчера, също щях да го видя!

# 575
Aз съм в шок- отпред на бретона имам участък, в който нямам нито един косъм! Със сигурност това не беше така до вчера! Понякога връзвам бретона с цялата коса и щях да забележа. Докато се къносвах вчера, също щях да го видя!

Open Mouth Open Mouth Open Mouth Как така?! Искаш да кажеш, че ти е изпадал цял кичур? Какво си ползвала?

# 576
Да! Тричуп къна с глицерин. Преди седмица маслена маска с кокосово и какаово масло.

# 577
  • София
Момичета, мерси за отговорите. Ще почна на 3 седмици да се къносвам и ще пробвам и аз глицерина. Дано да не стане прекалено суха косата. Последния път се боядисах с тъмно кестенява, а следващия път ще пробвам само с кестенява. Може би няма да е толкова контрастно като почнат да се показват белите косми.

# 578
Да! Тричуп къна с глицерин. Преди седмица маслена маска с кокосово и какаово масло.

Ужас! Не виждам кое от нещата би предизвикало падане на косата...

# 579
  • София
Предполагам, че може и да не е свързано пряко с къносването, все пак.

# 580
  • волно калдъръмче
Аз имам бебешки коси над слепоочията и чисто нови кичури на челото, след като замених боята с къна. Все още се боря с косопада. Определено няма да давам повече шансове на боите.

# 581
Да, не е свързано с къната, освен ако чрез къносването механично не съм помогнала да паднат.

# 582
На сестра ми, позната от Испания, спряла къносването, защото много и падала косата. Явно има и обратно действие.

# 583
  • Бургас
Да, не е свързано с къната, освен ако чрез къносването механично не съм помогнала да паднат.

Провери си зъбите, да няма някое гнойно огнище или развален зъб. Peace

# 584
На сестра ми, позната от Испания, спряла къносването, защото много и падала косата. Явно има и обратно действие.

Това е съвсем възможно, като се има предвид, че често наричат къна продукти, в които  освен къна има всякакви добавки, от които най-опасна е PPD. На етикетите си пише къна и ако човек не прочете по-внимателно ( а и не винаги изписват всички съставки), живее с илюзията, че ползва къна. Самата Aroma  го прави, какво остава за разните "къни" с индийки с точки  по тях и др. под. Такава практика има не само у нас. В тази тема има доста инфо за PPD опасностите: http://www.bg-mamma.com/?topic=624089

Аз също не мисля, че тричуп къната е от опасните, по-скоро  има някакво друго обяснение, дано се оправят нещата бързо.

Общи условия

Активация на акаунт