С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 18 394
  • 584
  •   1
Отговори
Хайде да видим колко бебчета ще са

# 1
Привет, аз вчера бях на преглед в 5 гс и се видя сакче, дали ще има нещо ще съм на преглед на 17-ти 🙏

# 2
Привет, аз вчера бях на преглед в 5 гс и се видя сакче, дали ще има нещо ще съм на преглед на 17-ти 🙏
Супер честито!
Аз миналия ден бях на преглед също 5та седмица и правих чхг вчера и резултата е

Вторник съм отново на преглед!
Желая ти успех и лека бременност👼🙏🍀

# 3
Аз пиша в темата за август, но реално термина ми е в началото на септември. Между 5 и 6г.с. съм, на преглед още не съм била, за сега нищо не сме видели, освен положителните тестове, закъснението и едно доста високо ЧХГ.

# 4
Аз не съм пускала още изследвания, евентуално като видим ембрионче. Пожелавам успех момичета ❤️

# 5
С това ЧХГ сме можели отдавна да видим, но аз вече имам едно дете, с бременността тогава беше голям стрес, защото аз реално разбрах, че съм бременна в 6г.с., когато трябва да се види нещо, отидох веднага на преглед, видяха сакче, но не и ембрион и веднага го набедиха за кухо яйце, после беше голям стрес, изревах си очите, докато мине време и отида пак на преглед да видим има ли развитие или е кухо яйце наистина. Така че си казах, че ако пак забременея ще изчакам твърдо 2 седмици закъснение и тогава ще ходя на преглед, пък каквото ще да става. Сега знаех много преди да ми закъснее, че съм бременна, още преди Коледа направих тест, на който с много взиране аз виждам много бледа черта, отделно имах и други симптоми като много лесно реване за тъпотии, лесно избухване, после и гърдите, въобще бях сигурна и не пих алкохол по празниците, на 31 си направих пак тест, за да се уверя да не пия шампанско и светна веднага теста, на 01.01. трябваше да ми дойде. Понеже имам опит, а и имах проблеми с щитовидните хормони през първата бременност, сега директно пуснах изследвания, направо да съм подготвена за първия преглед и евентуално за посещение при ендокринолог, ЧХГ го пуснах, за да видя дали ще видим нещо на ехографа или да изместя прегледа още по-нататък и да не се стресирам като първия път, но тази стойност е доста висока, мен много ме изненада, не очаквах, така че в понеделник ще видим какво ще излезе на прегледа. Пожелавам на всички успех!

# 6
Здравейте и от мен! Разписвам се в тази темичка, днес ми е 5г.с.+ 3 дни. Засега само съм ходила на преглед за установяване на бременност, след седмица вече ще ходя да видим ембрион и пулс.
Лятото имах неуспешна бременност кухо яйце и много тежко го преживях (беше ми първа бременност). Аз съм вече на 36г. и бебчето е много желано и чакано, затова се моля с цялото си сърце този път всичко да е наред.

# 7
Стискам палци на всички за лека и успешна бременност ❤️

На мен трябваше да ми дойде на 28-ми, но понеже родих март и си дадох няколко дни и на 30-ти правих тест и имаше бледа черта и показвах на бебето и таткото дали я виждат 🤔 после звъннах на АГ да видим какво да пия, че съм с тромбофилия и имам мисед преди това. Та и аз сега тръпна ще се развият ли нещата няма ли 🤔 и аз съм паника, като теб шоколадче.

# 8
Здравейте! И аз трябва да съм с термин септември, но научих тази седмица за бременността и би трябвало да съм в 5 г.с.
Освен положителни тестове и ЧХГ 422 за момента друго не знам. Доста се вълнувам и притеснявам понеже ми е първа бременност, нямам търпение за прегледа в сряда и се надявам всичко да е наред 🤞
Някоя друга мама да се буди нощно време, защото мен това направо ще ме побърка 🤯

# 9
Момичета от вчера имам леко кафяво зацапване само сутрин и вечер. АГ каза да пия дуфастон 2х1т. Но ме притеснява. Мога ли и нещо друго да пия/правя освен лекарствата и лежане по цял ден. Прегледа ми е вторник, но до тогава мн ме е страх.
Имам спонтанен преди 6 месеца и много много ме е страх.

# 10
Почивай си и се опитай да си спокойна 🙏 и мисли положително (знам че е трудно).

Може да се пие и фолиева киселина, от началото на бременността, ако вече не взимаш.

Момичета от вчера имам леко кафяво зацапване само сутрин и вечер. АГ каза да пия дуфастон 2х1т. Но ме притеснява. Мога ли и нещо друго да пия/правя освен лекарствата и лежане по цял ден. Прегледа ми е вторник, но до тогава мн ме е страх.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 13:26 от Desi 742794

# 11
Почивай си и се опитай да си спокойна 🙏 и мисли положително (знам че е трудно).

Може да се пие и фолиева киселина, от началото на бременността, ако вече не взимаш.

Пия фолиева киселина магнезии и дуфастон. Питах АГ за други лекарства/витамини, каза че за сега тези са достатъчни, но страхът си е голям.....

# 12
До колкото си спомням магнезия не беше хубаво от самото начало да се пие, но не претендирам да помня правилно. Но шпа пиех аз с първата, имах от началото по-сериозни болки без кървене обаче, а към 12 седмица започнаха и контракции и така до края и бях на по-високи дози магнезий. Не трябва да мислите негативно, но общо взето, както и моя приятелка лекар каза, ако нещо стане на този етап, не може да се направи много, не е като в напреднала бременност, когато има повече начини за реакция. В момента борбата е да се задържи имплантирано. При жените с предишни загуби е хубаво да пуснат изследване за тромбофилии, те са най-честите причини за загуби.

# 13
Здравейте, включвам се и аз, все още много плахо и тихо.
Приложението ми показва 4+5, ПРМ на 09.12. Положителен тест от 06.01, ЧХГ се удвоява нормално за момента.
Притеснява ме ниския прогестерон, който ми излезе днес - 15.75nmol/L.
Ходих в спешен кабинет при АГ уж да ми изпише терапия, но уви, каза, че докато не види ембрион не препоръчва.
Иначе се видя плоден сак, засега вътрематочно, но нищо повече.
Сряда имам записан преглед, така че ще се надявам там да има повече светлина.
Дано всички имаме успешен финал! Heart

# 14
Здравейте, включвам се и аз, все още много плахо и тихо.
Приложението ми показва 4+5, ПРМ на 09.12. Положителен тест от 06.01, ЧХГ се удвоява нормално за момента.
Притеснява ме ниския прогестерон, който ми излезе днес - 15.75nmol/L.
Ходих в спешен кабинет при АГ уж да ми изпише терапия, но уви, каза, че докато не види ембрион не препоръчва.
Иначе се видя плоден сак, засега вътрематочно, но нищо повече.
Сряда имам записан преглед, така че ще се надявам там да има повече светлина.
Дано всички имаме успешен финал! Heart
Здравей! Не мисля, че е чак толкова нисък прогестерона, моя е 17.1 ng/ml, което си е в границите на нормалното за толкова ранна бременност, поне според мен нямаш от какво да се притесняваш, АГ ще ти каже най-добре🤞❤
/референтни стойности за моя резултат/
2.8-147.3
first trimester;
22.5-95.3
second trimester;
27.9-242.5
third trimester

Общи условия

Активация на акаунт