С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 569
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
И за нас тази бременност беше изненада и въобще не планирана, пак не е в никак подходящ момент, но аз аборт не бих правила никога, освен по медицински причини, така че се подготвяме, че скоро ще има още едно дете при нас, ако всичко е наред.

Днес за пръв път повърнах сутринта, но малко и за сега нищо общо с мъката от предната бременност. С предната повръщах от началото, даже от вода, до към 12-13г.с., после пък трябваше през цялото време да лежа заради контракции, финала не беше супер също, много травмиращо раждане, но на бременни не се разказват такива неща.

За грип, ние се ваксинираме всички есента и сега ми е спокойно, но пък на Бъдни вечер се събудих с температура, някой друг вирус, срещу който ваксина няма, много неприятен беше, изследвах все пак за грип, ковид, рсв, скарлатина, нищо не излезе, нещо друго неприятно. Аз вече имах съмнения, че може да съм бременна и пих само няколко пъти парацетамол, дълго се влачи.

# 46
И мен сега много ме е страх да не лепна някой вирус. За определен период ми се налага да работя при клиент и всеки ден трябва да се бутам в претъпкания градски транспорт… увивам се цялата с шал, само очите ми се виждат. Като стигна на място, веднага си мия ръцете и дезинфекцирам. Иначе, по принцип имам възможност за работа от вкъщи, шефът ми напъва всички да ходим редовно в офиса, но планирам другата седмица да му кажа, че съм бременна и че ще работя от вкъщи поне докато не свърши зимата. Аз работя доста стресова и отговорна работа, и по принцип съм много съвестен служител - винаги се стресирам дали съм свършила задачата по най-добрия начин, срокове и т.н. Но откакто забременях, просто си наложих че това ми е най-важно в момента, и всичко друго минава на заден план.  Както писах по-рано, имам един аборт кухо яйце миналото лято. Също ми откриха лека форма на тромбофилия и всеки ден съм на инжекции, и всеки месец на изследвания. Отделно, че съм на 36г. и от поне от 7-8 години си мечтая за детенце. Та твърдо съм решила, че компромиси със здравето няма да правя.

# 47
Да, определено те подкрепям, детето е на първо място работа винаги ще има. Аз след две неуспешни, за да балансирам всичко на третия път като теб си дадох приоритет здравето и бременността и си имам едно вкъщи.

Пожелавам на всички пухкави бебоци наесен Simple Smile

И мен сега много ме е страх да не лепна някой вирус. За определен период ми се налага да работя при клиент и всеки ден трябва да се бутам в претъпкания градски транспорт… увивам се цялата с шал, само очите ми се виждат. Като стигна на място, веднага си мия ръцете и дезинфекцирам. Иначе, по принцип имам възможност за работа от вкъщи, шефът ми напъва всички да ходим редовно в офиса, но планирам другата седмица да му кажа, че съм бременна и че ще работя от вкъщи поне докато не свърши зимата. Аз работя доста стресова и отговорна работа, и по принцип съм много съвестен служител - винаги се стресирам дали съм свършила задачата по най-добрия начин, срокове и т.н. Но откакто забременях, просто си наложих че това ми е най-важно в момента, и всичко друго минава на заден план.  Както писах по-рано, имам един аборт кухо яйце миналото лято. Също ми откриха лека форма на тромбофилия и всеки ден съм на инжекции, и всеки месец на изследвания. Отделно, че съм на 36г. и от поне от 7-8 години си мечтая за детенце. Та твърдо съм решила, че компромиси със здравето няма да правя.

# 48
Моят АГ ме предупреди, че 6-9та седмица са най-чувствителни в цялата бременност, защото тогава е органогенезата и ми препоръча да се изолирам на макс. На работа не ходя, защото още съм по майчинство. В този период няма да се виждаме с никого, мъжът ми ще работи колкото може от вкъщи пък след 9-та седмица вече рискът за бебето бил много по-малък и смятам да си продължим живота предимно нормално, но с повече виждания навън и по-малко молове.

# 49
Здравейте и от мен,

Разписвам се в темата и за сега само ще ви следа, тъй като за момента нямам потвърдена бременност с преглед.На 05.02 ми е прегледът, така по мои изчисления тогава ще съм в 6г.с.
Имам само положителни кръвни тестове -първият с 58.52, а вторият(48часа по-късно) с 188.43 и разбира се около 6-7 уринарни теста, тъй като не можех да повярвам 🙂 Втора бременност ще е за мен 🙂

# 50
Здравейте! Днес доктора потвърди 5г.с + 6, това което леко ме притеснява е, че не успя да види ембрион, а само плоден сак, иначе ме увери, че всичко е наред - позиция, размер, закрепяне. Надявам се след две седмици вече да чуем и сърчице 🤞 за 11.09. ми определи термина
Стискам палци на всички мами! ❤

# 51
Здравейте! Днес доктора потвърди 5г.с + 6, това което леко ме притеснява е, че не успя да види ембрион, а само плоден сак, иначе ме увери, че всичко е наред - позиция, размер, закрепяне. Надявам се след две седмици вече да чуем и сърчице 🤞 за 11.09. ми определи термина

Аз на първият преглед, мисля че бях 5+3 и също се видя само плоден сак. И аз доста се притесних, но всъщност е нормално да е точно така. След 1 седмица при мен вече се видя ембриончето и чухме пулс.

# 52

Аз също съм 5+6дни и при мен се видя само сак. След седмица съм отново на преглед и тогава се надявам вече да видим и ембрион.

# 53
Момичета, и аз минах преглед днес.
5+3 го измериха, видя се жълто тяло и ембрион. Пулс след 2 седмици, надявам се всички, които все още не сме чули да чуем! 💗

# 54
Здравейте и от мен.
Бременна съм в 6с5д , пулс успяхме да чуем в петък . Вчера се наложи да ходя до кабинета заради зацапване, дадоха ми Пролутекс и освен Циклогеста вече ще приемам и него.
Пожелавам лека бременност на всички и нека се насладим на този прекрасен момент в животите ни. Flowers Four Leaf Clover

# 55
Момичета днес ми излезе резултата от второ чхг което направих резултата Мин сряда беше 2265, а сега е:

Пия утрогестан 3х1т. Зацапването продължава, но не е това което беше когато пих дуфастон. Но сега като отидох до тоалетна и по тоалетната хартия имаше малко кръв и се притесних, нямам болки беше моментно. Незнам дали това че бях навън на разходка може да е повлияло, тъй като още откакто разбрах че съм бременна само лежа. Утре съм на преглед.. Доста си ме е страх какво ще стане и защо това зацапване не спира...

# 56
Здравейте и от мен.
Бременна съм в 6с5д , пулс успяхме да чуем в петък . Вчера се наложи да ходя до кабинета заради зацапване, дадоха ми Пролутекс и освен Циклогеста вече ще приемам и него.
Пожелавам лека бременност на всички и нека се насладим на този прекрасен момент в животите ни. Flowers Four Leaf Clover
Здравей, 7+1 съм със зацапване 10 дни и 2 дни ярка кръв, лежах на системи.Казаха ли ти от къде ти е зацапването

# 57
Здравейте !
И аз се включвам плахо!
Последният ми менструален цикъл беше на 04.12.24г. и покрай 01.01.25г. имах много силни болки, няколко дни - точно като предменструални. На 3-ти си направих тест и беше негативен, на 8-ми го повторих - и беше положителен. Бях на преглед днес и лекарят потвърди вътрематочна бременност в 6-та гестационна седмица, като каза , че за момента всичко с бременността изглежда добре, забеляза съвсем леко отлепяне на плодния сак, като ми препоръча да пия витамин Ц и да не се натоварвам. Следващият ми преглед е след 2 седмици, но се притеснявам, че периодично имам болки ниско долу в корема, като спазми, ии също така коремът ми е доста подут. Някой има ли подобни симптоми? Нормално ли е в 6 г.с. Да не се установява пулс на ембриона ?

# 58
Здравейте и от мен.
Здравей, 7+1 съм със зацапване 10 дни и 2 дни ярка кръв, лежах на системи.Казаха ли ти от къде ти е зацапването

Здравей,
Видяха малко отплепване и докторката каза, че е заради него,прогестерона не ми е бил достатъчно висок.Още вечерта след новите инжекции нещата се подобриха и вече е почти изчезнало.

# 59
Здравейте !
И аз се включвам плахо!
Последният ми менструален цикъл беше на 04.12.24г. и покрай 01.01.25г. имах много силни болки, няколко дни - точно като предменструални. На 3-ти си направих тест и беше негативен, на 8-ми го повторих - и беше положителен. Бях на преглед днес и лекарят потвърди вътрематочна бременност в 6-та гестационна седмица, като каза , че за момента всичко с бременността изглежда добре, забеляза съвсем леко отлепяне на плодния сак, като ми препоръча да пия витамин Ц и да не се натоварвам. Следващият ми преглед е след 2 седмици, но се притеснявам, че периодично имам болки ниско долу в корема, като спазми, ии също така коремът ми е доста подут. Някой има ли подобни симптоми? Нормално ли е в 6 г.с. Да не се установява пулс на ембриона ?

Болките като предменструални са нормални. Аз вече съм в 7г.с. и имах такива болки до преди 2 дена, изчезнаха и сега започнах да се притеснявам. Това да се види ембрион и пулс много зависи от апаратурата, с миналата бременност го изживях този ужас, че не се вижда ембрион и че не се чува пулс в 6г.с. Сега директно отидох при лекар с доста добра апаратура, видя се малкото нещо 4мм беше и се видя как тупти нещо, сърцето беше това, но лекарката ми е на мнение, че толкова рано не е хубаво да се пуска доплер и само го погледахме.

Общи условия

Активация на акаунт