Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 74 410
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Тия с правите коси искат да са рошли, а рошлите искат да са прави. Ей, няма угодия на жените  Laughing

Ами аз казах вече. Тъмна е, но не черна и тук таме червенее, пък на слънце още повече.
На слепоочията е хванало повече отколкото на челото. Но твърдо съм решила все така да си карам. Приключих с химиите.

# 76
* Padme* не разбрах добре-като се измие втори път след боядисването, тогава слага шампоан и кое става синьо, водата като се изплаква ли? След боядисване с билкова боя на хенафокс не съм получавала подобен ефект.

Елора и на мен ми хареса косата ти, точно така се получава къна и индиго на тъмна основа, а ако то изсветлеят кичурчета покрай челото, преди времето за ново къносване, матирай с индиго и балсам.
И аз съм на мнение, че къна и индиго хваща по-добре от готова билкова смес. 50гр. индиго+50гр. къна общо 100гр. смес е достатъчна за такава гъста коса до раменете мисля.

# 77
  • Пловдив
Първият път е веднага след боядисването и само изплаква не слага никакви измиващи средства. След това изчаква 2-3 дни и я измива както си я мие обикновено с шампоан и тогава самата коса става синя, някой път по-скоро лилава

# 78
  • В полите на Пирин планина
На белите коси може да се получи такъв цвят от индигото.

# 79
Падме, защо брат ти не пробва оцветяването в две стъпки. Първо къна и после индиго. Поне няма да е със синя коса. Така, както го описваш сега, излиза, че в боята има само индиго...??? Странно е.
   В две стъпки ще се покрият по-добре белите коси и цветът ще е по-тъмен, което е мисля по-приемливо за мъж.

# 80
За много години!
Купих си къна на HENNA - кестен. Тъй като е на прах, не в туба, никъде не пише как се разтваря. Има балсам отделно с алое.

# 81
  • волно калдъръмче
За много години!
Купих си къна на HENNA - кестен. Тъй като е на прах, не в туба, никъде не пише как се разтваря. Има балсам отделно с алое.
На Арома ли? Това не са натурални къни.

# 82
На Арома е.

# 83
  • волно калдъръмче
№22 Кестен (Chestnut):
Cassia Auriculata Leaf Powder
Естествена Хена
Хидратиран силициев диоксид
Хидроксиетилцелулоза
Тетранатриев EDTA
Натриев сулфат
P-фенилендиамин
Бариев пероксид
Лимонена киселина
Магнезиев карбонат
Натриев сулфит
Hc Blue № 2
Дисперсира черно 9
Hc Red № 3
P-аминофенол
М-аминофенол
4-амино-2-хидрокситолуен
2-метилрезорцинол
източник отворете подраздел "състав"

Цялата Менделеева таблица

# 84
№22 Кестен (Chestnut):

източник отворете подраздел "състав"

Цялата Менделеева таблица
Който не чете предварително. Мерси!

# 85
Колебая се.
Нямам все още бели коси, които да ми се налага да прикривам.
Но на фона на всички боядисани край мен, моята естествена коса изглежда недостатъчно наситена........
Иска ми се малко да подсиля цвета.

Не съм ползвала боя през живота си.
Къносвала съм се няколко пъти, но много ми става суха косата след това и ми трябват седмици, за да я оправя. А косата ми е чуплива и изсушаването й се отразява супер зле.

Има ли някакъв начин със сигурност да се избегне това изсушаване при къносване?

# 86
Utro77, пробвай домашна маска с кокосово масло. Мажеш хубаво дължините и стоиш от един час до колкото време ти е удобно, можеш и да преспиш с него.
Другото, което можеш да вземеш, е богата хидратираща маска/балсам за разплитане. За краищата може да вземеш олио за коса или спрей балсам, без изплакване. Те ще улеснят разресването на косата.

Момичета, къносах се с Hennafox. Стана по-оранжево, но май е горе-долу добре. Светлината обаче никаква я няма, за да мога да направя снимка.
Този път към къната сложих и малко прах от алое вера. Взех си и розов цвят, но сега не знам как да го ползвам. Пише, че е неподходящ за светла и чувствителна кожа на лицето, а моята е точно такава. За какво друго, освен като сух шампоан, мога да го ползвам?

# 87
Maggie Rose, аз по принцип си ползвам един куп препарати, за да докарам на косата ми сносен вид. Както писах - чуплива е и й трябва допълнително овлажняване и омазняване. Когато я къносам в продължение на седмици, въпреки всичките препарати, има една сухота, което естествено й се отразява и на външния вид...

Но явно не може без някои минуси...

Аз имах предвид дали не знаете някой трик още в процеса на самото къносване, за да не се стигне чак до такова изсушаване. Но явно не е известен.

За маслото от кокос съм чела, че е полезно за косата, но изсушавало. Затова и не съм го пробвала.

# 88
  • В полите на Пирин планина
Ударно хидратиране се постига с глицерин, добавен към маслата. Пробвайте - има съществена разлика. Откакто ползвам къна винаги ползвам само хидратиращи маски, балсами и шампоани, защото самата къна си е протеинова терапия. Аз нямам допълнителна сухота, а просто косата става по-жилава.

# 89
  • Пловдив
Падме, защо брат ти не пробва оцветяването в две стъпки. Първо къна и после индиго. Поне няма да е със синя коса. Така, както го описваш сега, излиза, че в боята има само индиго...??? Странно е.
   В две стъпки ще се покрият по-добре белите коси и цветът ще е по-тъмен, което е мисля по-приемливо за мъж.

Взима боя на Хенафокс и имаше период между поливин или една година (не помня точно), в който нямаше този ефект и той беше много доволен, защото беше тръгнала да му пада доста и да се насочва към оплешивяване и благодарение на боята падането беше се забавило доста. Но сега от няколко месеца като се боядисва и става този ефект.
Цвета Атанасова ако го прави в две стъпки няма ли да избива червеното на къната?

Общи условия

Активация на акаунт