Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 74 389
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Колебая се.
Нямам все още бели коси, които да ми се налага да прикривам.
Аз заради няколко бели косъма, не рискувах с боя. Преди два месеца се къносах с herbal time. Дори и три косъма бели, които имам не ги покри. Много си харесвам естествения цвят, кестен с блясък. Не знам тия спрейчета, където ги продават, дали вършат работа. Да не е само за един ден, няма смисъл.

# 91
Падме, нямам представа как се получава в двете стъпки, защото аз го правя в една поравно къна и индиго. Да индигото се поотмива и малко червенее, но един глос оправя нещата. По-добре червенеене, отколкото да синее. Ще го докара на ирландец. Все пак при късата коса е по-лесно мазането, отмиването... И да сбъркаш, бързо ще иэрасте и ще се отреже.

# 92
  Момичета, след къна и индиго първите две седмици косатами наистина беше по-суха, но сега, близо месец след процедурата много кльопна и започна бързо да се омазнява. Това нормално ли е? Какво да правя?
   Другата седмица ще къносам само в корените. Трябва да се мацам сама. Отпред някак ще се справя, но отзад... Какви техники за самонамацване в корените използвате?  Не искам да омажа по дължините, че да не се потъмнят.

# 93
 Момичета, след къна и индиго първите две седмици косатами наистина беше по-суха, но сега, близо месец след процедурата много кльопна и започна бързо да се омазнява. Това нормално ли е? Какво да правя?
При мен, разлика в косата се получава с различните шампоани и маски, особено с маските. С някои косата ми е разкошна, с някои не чак толкова, експериментирай.

# 94
Цвета, можеш на пробваш да прибереш косата високо, след като нанесеш на предните кичури. Така ще намажеш корените в задната част на главата по-лесно.

# 95
Lemy, преди къносването си миех косата пак с тези шампоани и косата ми беше супер. Свекърва ми ги праща от Италия. Това означава, че къната и индигото са поразбутали баланса. Може би трябва да мине време и кожата да се приспособи или трябва да сменя козметиката.
   Лошото е, че косата става ту суха, ту мазна и не знам какво да правя. По-напред четох, че маските с масла регулирали омазняването и затова питам дали някои от вас имат опит.

# 96
Lemy, преди къносването си миех косата пак с тези шампоани и косата ми беше супер.
И аз това казвам, че след каквото и да е третиране, е възможно косата да има нужда или да и се отразяват по-добре, продукти, различни от ползваните до момента.
Косата се променя и от хормоните, дори без да и се прави каквото и да било.

# 97
  • волно калдъръмче
Ударно хидратиране се постига с глицерин, добавен към маслата.
Много съм доволна от тези шампоани. В състава си имат рициново масло. Пробвала съм билков и лавандула. Другия път ще си взема слънчев. Засега билковият е на първо място. Не пенят добре и когато ги втривам в корените, косата ми бързо се омазнява, затова първо измивам косата си с бебешки и слагам от натуралния шампоан само по дължините. Косата е хидратирана и жива.

# 98
  • Бургас
   Другата седмица ще къносам само в корените. Трябва да се мацам сама. Отпред някак ще се справя, но отзад... Какви техники за самонамацване в корените използвате?  Не искам да омажа по дължините, че да не се потъмнят.

Да, след първоначалната сухота, косата се омазнява лесно-на 2 дни я мия.Ако не мога слагам розов прах, но не ми харесва миризмата и трябва да си взема сух шампоан.Няма пълно щастие Simple Smile Може би с някакви стилизиращи продукти като пяна примерно положението ще е по-поносимо, но аз нямам навик да ползвам.

Аз се мажа с четка, така, както когато се боядисвах.Първо отпред, постепенно надолу и отзад като наблягам най-много на фасадата и линията до ушите.Отзад малко през просото я карам, но и косата ми не е много гъста и дълга и особено ако е влажна става много лесно.

За миризмата на къната научих един трик-на влажна коса се пръска парфюм, аз слагам на ръцете и нанасям.Оставя се да изсъхне естествено или поне не се суши веднага.

На къносаната коса най-добре и се отразяват по-щадящи шампоани и детски.Ако са някои спецализирани за сухи и боядисани коси правят косата вяла, натежават на косъма.както боядисаната коса не се разбира с био шампоаните, така и къносаната не се разбира със специализираните.

# 99
Миризмата на къна на мен ми допада. Не ме дразни. А на околните не знам, не са казвали нищо  Laughing
Но аз след къпане, изчаквам да поизсъхне и слагам арганово олио. За по-лесно разресване, подхранване, но и парфюмира косата.

# 100
  • волно калдъръмче
интересен подход за нанасяне на къна на дълга коса.

# 101
Може да пробвате, ако не сте, де-два пъти едно след друго да миете с шампоан. Единия път за премахване на прах и замърсяване, втори път за отмиване на излишната мазнина от скалпа. Но с по-щадящ или бебешки шампоан. И аз забелязвам омазняване при по-често къносване и мисля да изчаквам вече по месец.

# 102
Райчун, ето и още един. Тук повече къна сложи.
https://www.youtube.com/watch?v=z_IGWNP--zY

Моята не е вече дълга, но може и да пробвам така да завивам другия път.
Не знаех, че и мляко може да се сложи. Може и да пробвам.
И вместо шапка, май наистина с фолио е по-добре.

# 103
  • волно калдъръмче
Това сегнато фолио ще ми премачка ушите. Аз слагам две шапки и кърпата може да е по-хлабава.

# 104
При мен няма омазняване, екстра си ми е косата.

Общи условия

Активация на акаунт