Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 31

• 99 148
  • 823
  •   1
Отговори
# 105
Диди, съвсем добронамерено - виждам, че имате готови решения, желая Ви успех.
Опитах се да Ви посъветвам, но явно не става.
Само за информация - в моя апартамент, не в къщата, бойлерът е зад една стена с мивката и чешмата на втория етаж. Има няма 50 см ги длят.
Което, обаче, не пречи да чакам 5 минути докато дойде топлата вода, защото , не знам дали сте наясно, за да сработи бойлера трябва да има налягане, а то се създава от постъпващата студена водя, а тя идва от долния етаж. Е, подобно ще стане във Вашата баня, вероятно, но какво е разстоянието има значение само донякъде, зависи от консуматори, тръбен път, налягане, сечение на тръби, серпентина на бойлера ако щете.
Разберете, че хората учат с години за да дадат едно просто решение в строителството, това което Вие си представяте са картинки, а изпълнението има много "ако",. Затова добрите проекти са или скъпи или по-скоро редки у нас, тук всичко е скъпо.
Успех Ви желая.

П.С. Проточният бойлер е 1. По-малък като размер 2. По-ефективен - по-голям капацитет при по-малки разходи за ток, защито плащате само вода, която ползвате, а не за да подгрявате изстиваща, няма загуби. Това просто като информация.

# 106
  • София
Пак като съвет - сега иматепрекрасни планове за къща, но тъй като още нямате парцел и питахте за цена ви казвам да си приготвите двойно от предполагаемото. Купуването на Парцел, строеж, вертикална планировка и ограда ще ви излезнат поне 80к евро. Да не казвам и повече, това ще ви е минимума  Wink

# 107
Диди ако отидеш с този план при някой архитект ще умре от смях. И не го казвам, за да се подигравам, а защото минах по твоя път.
Ние мечтаехме много за къща, още не бяхме купили парцела, а вече я бяхме измислили. Тръгнахме да строим с малко средства, измислената ни къща беше 110 кв Joy Също като тебе чертаех разни безумия и се самоубеждавах, че 9 кв стая е достатъчно, как си живеем така в квартирата ...
Когато купихме парцела се оказа, че денивелацията ще направи мазе и то не какво да е, а 40 кв мазе.
Архитектката ни каза да не правим глупости, а да си построим къща като хората. Направи я 200 кв, добре че я послушахме ...Добре, че си направихме склад и високо таванско, добре, че пуснах детските стаи по 13 кв, а нашата спалня 20 кв и т.н. За което не я послушах още съжалявам.
Даже сега ми малее къщата и искам да имам още една спалня и още една баня ...Стълбите трябва да са 1,2 м от стена до рамо, повярвай ми всичко останало е ужас и клаустрофобия ...
Тук ние всички сме минали или минаваме по един дълъг път до Нашия Дом, вярвай ми идея си нямаш какво те чака.
В момента къщата е утроила разходите си, от първоначалните и още ми трябват 50К до пълното довършване на двор и обзавеждане.

малката лисичка - какво искаш да кажеш - да се оправи гредоред?

# 108
70см. за ширина на стълбище е недостатъчно. Представи си как се пренася диван например, по стълбището, до втория етаж.
Нашето стълбище също е там някъде, освен това е извито, мебелите, които са пакетирани, ги вкарвахме оттам, а обемистите - през терасите, имаме скрипец или както там се казва и много лесно ги качвахме.

# 109
  • София
То може и вита стълба да се сложи през дупка на тавана. Така няма да заема никакво място и ще е в пъти по-евтино. Все си мисля, че къща се строи за тебе си, а не да видиш колко може да се изпили всичко. То може да се спи в в стая 8м2 с матрак 144/190, ама е доста по-удобно да е 15м2 с матрак 180/200 със собствена баня  Laughing

# 110
  • Варна
Сегашната ми спалня е 17 квадрата и  седи половината празна. Честно, поне на този етап не мога да си представя да е 20 квадрата. Grinning  Спалнята нарочно избрахме 140/190 и по-голяма няма да си взема.

Иначе ще обмисля някои предложения.

# 111
  • софия
Здравейте,имам нужда от съвет.Живея в къща до,която имат намерение да издигат кооперация,важи ли още спазване на 3 метра разтояние от оградата ми или не?

# 112
На нас най-малката ни спалня е 12 кв.м. Вътре има легло 160/200 с две нощни шкафчета и гардероб. На нас си ни стига, но като цяло е малка, другите ни спални са по 16-20 кв.м.,
което според мен е перфектно. Компромиси с размера на леглата не правя, спали сме години наред на легло 140/190 и ни беше тясно. Посъветвах за дрешник, защото аз имам в момента три гардероба и честно казано, предпочитам всичко да беше в едно помещение. Даже за едната спалня умушлено не купихме гардероб, а шкаф и скрин. Пространството под стълбището половината ми е малък килер, другата половина е ниша, където има бюро и компютър - да поясня, че нашето стълбище започва от хола. Бойлерът ни е 100 л, стига ни за нас двамата и даже пълним ваната и захранва и кухнята. Току-що ММ ми обяснява за стъпалата, имало формула: два пъти височината на стъпалото плюс ширината му трябвало да е равно на 63 см, обяснява ми го със синуси и косинуси, все едно ми говори на китайски, но с една дума, 30 см било най-оптималната ширина на стъпалото. 

# 113
Здравейте,имам нужда от съвет.Живея в къща до,която имат намерение да издигат кооперация,важи ли още спазване на 3 метра разтояние от оградата ми или не?
Отстоянията зависят от височината на сградите.

# 114
  • София
Задължителни са 3те метра. Дори ако сградата е по-висока ще е по-голямо разстоянието  Wink
Може да провериш какви са параметрите за строителство във вашия квартал и да следиш какво правят новите инвеститори. Бих те посъветвала и да присъстваш при вземането на точки от геодезистите. Познавам такива, които може случайно да сбъркат с половин метър...

# 115
  • София
Задължителни са 3те метра. Дори ако сградата е по-висока ще е по-голямо разстоянието  Wink
Може да провериш какви са параметрите за строителство във вашия квартал и да следиш какво правят новите инвеститори. Бих те посъветвала и да присъстваш при вземането на точки от геодезистите. Познавам такива, които може случайно да сбъркат с половин метър...

3-те метра са задължителни само при свободностояща сграда с височина до 10 м.
Може да строят на калкан ... поинтересувайте се от действащия ПУП на квартала.

# 116
Chuby , да се премахне гредореда,само бетон ли е решението?

# 117
  • София
Дай малко повече информация. Етаж ли искате да вдигате, за покрив ли става въпрос?

# 118
Дай малко повече информация. Етаж ли искате да вдигате, за покрив ли става въпрос?

Искам ,ако е възможно някак да се преустрои гредореда -на тавана и на пода е -за да няма шум и да е по-стабилно.
Или няма как да стане ?
Има приземен етаж,моята е на първи и над мен има хора.

# 119
  • София
Няма как да стане  Wink

Общи условия

Активация на акаунт