Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 31

• 98 688
  • 823
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Благодаря ти, вече почвам да съм с мокрите кърпи по главата от мислене.

# 556
  • Перник
Bar B Q, всичко зависи от терена. Нашият е с голям наклон, над него има голяма поляна, мазетата на съседите се пълнят с вода постоянно. При вас може да е различно.

# 557
  • Бургас
В скрит текст слагам идейният проект за първи етаж. Чуденката ми е за верандата - къде да бъде отстрани или отзад. Как ще се обслужва от кухнята, да не  би като готвя и шетам около мен да минават хора. Другото което си мисля, от там ще трябва да влизат хората да отидат и до тоалетната , в дъжд и прах как да са по-
малко ходовите линии.

Скрит текст:

# 558
  • София
В скрит текст слагам идейният проект за първи етаж. Чуденката ми е за верандата - къде да бъде отстрани или отзад. Как ще се обслужва от кухнята, да не  би като готвя и шетам около мен да минават хора. Другото което си мисля, от там ще трябва да влизат хората да отидат и до тоалетната , в дъжд и прах как да са по-
малко ходовите линии.

Скрит текст:

Добре е верандата да е достъпна от дневната или трапезарията. По-важно е накъде има хубава гледка и/или по-добро изложение.
В случай, че разположението на помещенията се запази такава, бих преместил килера под стълбището, за да не отнема пространство от дневната зона.
Генерално бих обърнал огледално дневната зона - кухнята да е към улицата. Освен това не е добре от антрето да влезеш срещу висока мебел, каквато е трапезната маса със столове, особено при подобни размери на помещението.

# 559
  • густо майна Филибето
Аз бих завъртяла кухнята по друг начин, за да има и тя изглед към двора, а и изхода към верандата може да е от там.. Не знам как е на място, но аз винаги съм искала през прозорците да имам добра гледка и разпределението на стаите и зоните вътре са съобразени с това.
Не се притеснявай за ходенето до тоалетна, твоите хора няма да киснат само на верандата, а и няма да е нон стоп Simple Smile Ние имаме и външна тоалетна, защото лятната кухня, където се събираме с много приятели, е далеч от къщата. Така е по-удобно, включително и когато сме мръсни, кални, правили сме нещо из двора, или са дошли някакви не особено близки хора, работници и т.н. и искат да ползват тоалетна.
Скрит текст:

Ама каква маса само!

# 560
  • Бургас
Килера не може да е под стълбите, защото се сдобихме с мазе и от там се слиза. Килера ми се иска да го имам, за да не трупам много мебели за съхранение. Там да са продукти и съдове.

Масата все още не е купена, но си я представям когато се разтегли да придобие такива размери. Харесала съм си тази https://www.ikea.bg/dining-room/Dining-Tables/Extendable-tables/ … s-31638/60152340/
Харесва ми, че става 3 метра - на 2 "транша" се разтяга, а също и това, че е широка 105 см, т.е. може и 2-ма души отстрани.

# 561
  • София
Моето предложение:

# 562
  • Пловдив
Bar B Q,наблегни на ядките-помагали за мисленето,а и компресите няма да ти навредят.  Simple Smile Шегувам се,защото си отдъхнах вече.
Да разбирам ли,че гледката е от север?
Вярно е това с възприятията с обема на трапезната маса като отвориш вратата.
Маса 105 +2 стола =минимум 2м.Остават ти 2,80 да разделяш от  двете страни.При положение,че и на двете ще имаш точно там врати за вход и изход  ми се струва ,че ще ограничиш най-натовареният маршрут.
Не,че предлагам друго освен правилно позициниране на въпросните врати,което при разгъната 3 метрова маса ми е трудно да определя.Начертай я неразгъната и отстрани сложи пунктир докъде ще стига разгъната-ще е по-лесно.За тази маса ще ти трябват и стифиращи столове за лесно складиране.
Това,което прилича на остров е много тясно,прилича ми на 50см.
Г или П кухня е много индивидуално.
И аз мисля като Любознателназа гледките.
Втори етаж има ли?
До входната врата ще има ли място за дрехи и обувки-визирам гардероб?Не ,че няма да останат 140см,но там става голямо стълкновение.
Любознателна,как се справяш с риска от замръзване зимата на външната тоалетна?

Сега съм на темата фасада и отново дизайнеро-патешкият ми акъл не възприема цоклите.Ами всички хубави картинки са без такива...

# 563
  • Перник
...
Любознателна,как се справяш с риска от замръзване зимата на външната тоалетна?
...

Не съм Любознателна, но и ние имаме външна тоалетна Grinning През зимата водата там се спира, а в тоалетната чиния мъжът ми сипва...антифриз. Баща ми на вилата, която не се обитава целогодишно слага морска сол. Там пък системата на парното е пълна с антифриз.

# 564
  • густо майна Филибето
Да, спиране на водата, изпразнено казанче и сол в тоалетната чиния. Засега върши работа. Но го правим като паднат температурите под  минус 5.
Една година оставяхме чешмата да капе и не сме я спирали. За тоалетната...не помня .Flushed
Да уточня, че сме със сонда, и капането е превантивна мярка да не замръзне помпата на сондата (в шахта над земята е. Под земята е много неудобно за обслужване.). След известно време капане, тя включва за да компенсира, и това не й позволява да замръзне. В най-големите студове (-20-24) по цял ден капеше чешма в къщи. Иначе - няма вода Grinning В нашия случай до -10 градуса няма проблем със сондата, казанчето на тоалетната, пускано късно нощем и рано сутрин върши достатъчно работа. Иначе пускаме капането нощем.
Може , разбира се, да се направи с изолация, и с някакъв датчик за температурата, който да включва някакъв нагревател или лампа, която излъчва топлина, изобщо глезотийки всякакви.
Пиша го, защото знам, че има много хора, които нямат водопровод и разчитат на сондата за миене и др. подобни нужди.
Ангифриз в тоалетната е много лоша идея от екологична гледна точка.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 18:12 от Ljuboznatelna

# 565
  • Перник
...
Ангифриз в тоалетната е много лоша идея от екологична гледна точка.

Ела да говориш на мъжа ми за екология Sad Демонстративно ми изхвърля разделния боклук в общия контейнер.

# 566
Да се включа.
До тук почистено от старата "паянта" място извадена скица за проектиране и са подадени за съгласуване с ВИК и предварителен договор с EVN. Притеснява ме че имаме стари партиди и към двете дружества и сега трябва наново.

# 567
  • Пловдив
Да се включа.
До тук почистено от старата "паянта" място извадена скица за проектиране и са подадени за съгласуване с ВИК и предварителен договор с EVN. Притеснява ме че имаме стари партиди и към двете дружества и сега трябва наново.
Това с EVN през което ние минахме беше пълно безумие и още не е приключило. Ние също имаме партида за ток и си плащаме, амо понеже ни трябва трифазен ток за пристройката, ни накараха да подадем за ново проучване и ново присъединяване. Не можело с два електромера, макар че  другаде /пак при EVN / е така. Къщата е с монофазен ток, а гаража с отделен електромер - с трифазен. И когато отиваме да подписваме окончатеният договор / добре че четем /, се оказва, че ни искат такса от 2360лв., вместо 690 лв. Пускахме ново искане и бяха големи разправии и разкатавания. Сега пак чакаме да подписваме.Така че внимавайте и четете.

# 568
  • Перник
Цялата история с тока е безумна за мен. И ние също си имахме партида и ток, както и вода от мнооого години преди да започнем да строим. ВиК просто съгласуваха визата за проектиране, но ЧЕЗ поискаха да се прави проучване. За какво, по дяволите, нали ви плащам всеки месец и не искам нищо повече като мощност и т.н.?!?!Общината ни върна проекта заради липса на предварителен договор с ВиК. Писах им мейл, те ми се обадиха по телефона, за да ми обяснят, че не ги вълнува какво правим след водомера и че за тях ние си имаме договор, просто не разполагаме с екземпляр от него. Мъжът ми отиде и го взе, без да плаща нищо. С ЧЕЗ обаче подписвахме предварителен срещу скромната сума от 100 лв., въпреки че за мен ситуацията е аналогична на тази с водата. Защо при едните може, а при другите не?

# 569
  • Пловдив
droidd,сигурно 50Кw мощност са искали да пуснат за тази сума.
И като ви чета стигам до извода,че това,което до скоро всички съветваха -да си вземеш съборетина(много често на цената на гол парцел),с готова партида за ток и вода,която в последствие да бутнеш и да ти останат благините от дружествата не е точно така.Всичко почти отначало +извозване на отпадъци от съборетината.
Както и мои познати,които си купиха парцел с прекаран ток,който в последствие се оказа 6KW и хайде пак проучвания в EVN.
Нашият случай с EVN е,че са объркали името от Енерго юг- Аско,вместо Васко и сега не можем да подпишем предварителния договор.Вече 2 седмици го оправят,уж идната щяло да е готово.

И главната архитектка в общината или е болна или  е в отпуск,визата ни историческа стана,но само тя ги издавала.Тези кадри заместници нямат ли си? Thinking

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 15:51 от nelina_london

Общи условия

Активация на акаунт