Отговори
# 570
Не ме разбирайте погрешно, аз не твърдя, че прясното мляко е вредно. Напротив, след определена възраст сигурно е и полезно, но за да се обработи добре лактозата, стомашно-чревния тракт трябва да е “ узрял”. При малките деца именно това е проблема, че червата да пропускливи и аминокиселини от типа на лактазата и глутена преминават в кръвния ток, което може да предизвика различни по вид и сила реакции на организма.

# 571
Има и нещо друго, свързано с коментарите около прясното мляко - някои деца до 2-3 годишна възраст пият мляко. Дъщеря ми до преди седмица пиеше по 2 пъти на ден мляко, това означава 400 мл най-малко. Не си представям да давам толкова мляко всеки ден, отделно ако го има в десерта или основното за деня. Едно е да пийва по чашка, друго е половин литър по мое скромно мнение.

# 572
  • ту тук, ту там
Е, агнешката супа не е най-подходящото за 8-месечно бебе!

Аз смятам, че АМ е за предпочитане. Не намирам нищо полезно в прясното мляко. Не само за възрастни, а и з деца.

# 573
Детето ми е на 10 месеца. Не виждам нищо лошо в агнешката супа.

# 574
  • ту тук, ту там
Агнешкото се въвежда след годинката по принцип. Като прясното мляко.

# 575
Агнешкото се въвежда след годинката по принцип. Като прясното мляко.

Дали не го бъркаш с телешко? Защото обикновено телешкото не се препоръчва заедно с млякото, а агнешкото не е алерген.

# 576
Всеки си следва собствената схема за захранване - аз лично предпочетох да е бавно и постепенно, отколкото да бързам и засега нещата с храненето са добре. Също не разбирам защо трябва да се дава агнешка супа на 8месечно, при положение, че има цял живот да я яде. Моята до 10 месеца имаше само 2 заместени хранения, другите 3 бяха АМ. За мен до годинката основно трябва да е кърма/АМ, твърдата храна - колкото да опита. Агнешко още не е яла. Мисля за Великден да опита. Simple Smile
Прясно мляко въведох на 1,1 г. и то по съвсем малко в печива. Все още не съм и дала да пие директно, вечер преди заспиване пие АМ и не мисля да и го спирам скоро, ще чакам сама да се откаже.

# 577
Аз също не мисля , че прясното мляко е полезно, даже обратното...

# 578
Прясното мляко от магазина в картонена или пластмасова опаковка според мен изобщо не е полезно и аз лично не бих давала такова на детето си, независимо на колко месеца/години е.
Домашното прясно мляко е друга "бира".

Боди, ти къде се загуби ?

# 579
Аз въвеждам храните много бавно. Повичете ми приятелки са от бързащите. Не съм давама доста неща още и много внимавам. Агнешко месо може да се дава сега. Свинско е препоръчително да се изчака.

# 580
Свежите включвания на Боди определено липсват!

Като казах, че предпочитам да давам прясно мляко и че не голямо зло, имах предвид да се дава след определена възраст в определени количества. Аз съм кърмила до 1,5 г. и двете деца и логично мляко предложих след това. Освен това всеки си познава детето и преценя според количеството мляко, което пие, какво да му дава.

Като цяло не съм фен на ранното захранване, но и на прекалено предпазливото (когато е излишно). С първото дете процедирах така и стана страшно злояд. Все си мисля, че вината е И моя.

Агнешко не помня давала ли съм, аз не съм захранвала с доста храни, просто съм дала след определена възраст при случай. Та, може би съм дала по Великден (детето е било на 1,2г.). Иначе след 11-12 месец мисля е ок, агнешкото все пак е едно от най-чистите меса (уж).

# 581
  • София
Аз не съм по предпазливото захранване Grinning. Малката е страшна лакомия. До сега нищо не е отказвала и вече си яде всичко (изключвам боклуците). Не мога да се сетя какво не е яла...

# 582
  • Стара Загора
Направо ме хваща мързел като знам, че все повече наближава време за захранване. Grinning
После готвене, миене, мале, мале. Още съм в драма дали по ЗВБ или с пюрета, или и двата метода.

# 583
Здравейте! С какво бършете устата на бебето, като се лигави? За лигавник ясно, но могат ли да се ползват и хартиени кърпички за лице? Става въпрос за тримесечно бебе.

# 584
  • Стара Загора
Здравейте! С какво бършете устата на бебето, като се лигави? За лигавник ясно, но могат ли да се ползват и хартиени кърпички за лице? Става въпрос за тримесечно бебе.
Моето е на същата възраст, бърша с хартиени, не мога да смогна да пера лигавници, той само се лигави.
Нищо му няма.

Общи условия

Активация на акаунт