Отговори
# 585
Здравейте! С какво бършете устата на бебето, като се лигави? За лигавник ясно, но могат ли да се ползват и хартиени кърпички за лице? Става въпрос за тримесечно бебе.
Моето е на същата възраст, бърша с хартиени, не мога да смогна да пера лигавници, той само се лигави.
Нищо му няма.
Същата работа! Simple Smile Исках да си сверя часовника, защото уж гледаме да стерилизираме, да гладим... Но май трябва наистина да се действа не толкова педантично, че човек може да се побърка... Благодаря Simple Smile

# 586
Здравейте! С какво бършете устата на бебето, като се лигави? За лигавник ясно, но могат ли да се ползват и хартиени кърпички за лице? Става въпрос за тримесечно бебе.
С каквото имам под ръка. Защо те притесняват хартиените кърпички, не виждам проблем. Аз го бърша и с кухненска хартия, салфетки за хранене, буквално с каквото ми попадне, без да търкам, че може да е болезнено, само попивам.

# 587
С каквото имам под ръка. Защо те притесняват хартиените кърпички, не виждам проблем. Аз го бърша и с кухненска хартия, салфетки за хранене, буквално с каквото ми попадне, без да търкам, че може да е болезнено, само попивам.

Сега може да прозвучи малко лудо, но доскоро го бършех с едни тензухени парченца, които пера и гладя. Той има и едни пъпчици понякога по бузките и се притеснявах, но в крайна сметка не виждам разлика в това отношение, след като почнах с кърпичките. В смисъл и преди и сега положението е еднакво, най-вероятно е от самите лиги. Simple Smile

# 588
И малкия има малко пъпчици по брадичката от десетина дни, свързвам го с бъркането в устата и лигите.

# 589
  • София
Cross, води се по бебчето. Аз също комбинираха и двата метода и се радва н, че процедираха така.
Нормално е да се изричат леко, ако се лигавят бебчетата

# 590
А от къде сте чели или четете за захранването? При моето бебе има още доста време, но бих искала да се информирам навреме за методите, храните и т.н., че това захранване ми звучи много трудно  Embarassed

# 591
И моето бебе много пъпчасваше около устата (и все още се случва). Понякога го мажа леко с крема за дупе и сякаш има ефект и пъпките изчезват.

Не е трудно захранването изобщо и бих казала, че дори не е трудоемко, не знам защо си мислите, че бебето има нужда от три степенно меню и готвенето му отнема часове. Май този блог ми е бил най-полезен.

# 592
Момичета, имам въпрос/към тези с дечица по-големи от 3 м/. Прочетох наскоро книгата на Х. Карп/Най-щастливото бебе/, в която този педиатър твърди, че бебе под 3м не може да бъде научено на нищо. В частност ме интересува носенето на ръце! Вярвате ли в това? Той казва гушкайте го, люлейте го, носете го, когато то има нужда.. без да се страхувате, че ще го научите на това и че ще привикне да стои само у вас.

Питам, защото моето бебе, както споделих има силни колики. Когато има пристъпи/на периоди е/не спи сама. Успокоява се и заспива само на моите гърдите, гушната.Баща й също я носи и приспива у себе си. Отскоро не спи в кревата си, а само до мен-на дивана. Дори не сме и в спалнята, за да се наспива баща й, че на следващия ден работи човека(физическа работа по цял ден). Та.. имам леки притеснения. Старата школа(майка ми, познати и т. н) скачат срещу метода ни и твърдят, че ще я научим лошо и после няма да се от лепи от нас... Споделете опит и наблюдения  Simple Smile

# 593
Аз не съм съгласна с мненията на старата школа. Дъщеря ми спеше само навън до 4-5 месечна при непрекъснато движение на количката, а в къщи само на ръцете - моите, на баща й или брат й. Отминаха коликите и си започна да заспива сама. Ляга някой с нея и след време са заспали и двамата. После я местя в кревата в стаята й.
Гушкай си бебето, че спокойствието и запазването на здравия разум са много важни неща.  Grinning

# 594
И моят опит е същия, а и не смятам, че носенето на бебето на ръце е нещо страшно. Толкова бързо растат, че ще ти се иска после да го гушиш и разнасяш, ама то ще има друго мнение.

# 595
  • ту тук, ту там
Подкрепям Лейди и Марджи!

За захранването, честно казано, съм научила най-много от този форум. Още с първото дете четях много. Много се доверявах на съветите на една потребителка Sourcherry, която вече не пише. И, разбира се, съветите на Косе-Босе, които бях изровила от архивите.

Имам прословутата книга на Маги Пашова, но не съм намерила време да я прегледам, то няма и за кога вече де! Embarassed

# 596
И аз не съм съгласна със старата школа. Бебси е на 3.5 м. В началото спа до мен, защото се будеше ако не ме усеща. На месец и нещо вече нямаше тази нужда и без проблем започна да заспива в креватчето. В периода на зверските колики само се разнасяхме и заспиваше изправена и облегната на рамо. Като попреминаха започна са заспива сама в креватчето й, а също така няма проблем да изкарва по 20-30-40 мин. на шезлонг-люлка, активна гимнастика или подпряна на възглавница за кърмене. Разбира се, предпочита да е с компания. Вечер още има колики чат-пат и тогава е на ръце.

# 597
И моят опит е същият. Гушихме се постоянно, през деня ми спеше или в ръцете, или в количката или на корема на баща си. Сега е момента да си гушкаш по цял ден, толкова скоро ще стане голямо диване, дет само търчи, че и да искаш няма да можеш да го нагушиш. Simple Smile
Моята сега заспива на леглото, като се гушне в мен и е отнесла плувката. Та не мисля, че спането на ръце и люлеенето първите месеци има отношение към по- нататъшното заспиване. Всичко е на периоди при дребчовците. Simple Smile

# 598
До 3 месеца няма какво да го научиш, не се притеснявай и според мен. Аз трети месец кърмих, синът ми искаше през нощта да суче само докато го нося и то в определена поза. Носих го Simple Smile

# 599
  • Германия
Не се притеснявай, няма да си разглезиш бебето и няма да го свикнеш на ръце! Много ме дразни това като го чуя!!! Очевидно щом плаче има нужда от нещо, а какво по-хубаво от това да усеща родителите си, които го гушкат, или носят. Другият вариант е да го оставиш само да реве, когато то има нужда от теб. Е, това по-добре ли е? Мани ги ти старата школа
Дъщеря ми е вече на 11 месеца, носила съм я и съм я гушкала страшно много - при всяко мрън съм я взимала, спяла е или в легълцето й до моето легло или дирекно до мен. И ние изкарахме доста време на дивана в началото. Още си я гушкам и целувам и разнасям, стига да ми позволи. Но сега е вече много заета да лази и изобщо да е мобилна и да открива света.

Бебе до една година не можеш с нищо да разглезиш

Общи условия

Активация на акаунт