Отговори
# 645
Аз родих със секцио, там е друга работа Simple Smile.
Някоя от вас ползва ли ортопедична възглавничка за спане? Аз купих една, защота малчо спи основно по гръбче и при последния преглед педито каза, че тлябвало да взема мерки против характерното сплескване на главичката, което се получава. Сблъсквали ли сте се с това?

# 646
Моя дребчо спи на възглавничка kikaboo от baby.bg. за сега не ми изглежда да има проблем

# 647
  • София
Възглавница не съм ползвала. Просто я въртях. Един път на едната страна, на другия на другата

# 648
Опитвах с въртене, ама той пак си застава както на него му е удобно. Сега като започне малко повече да се върти и обръща, ще пробвам да го слагам и на страничка да спи. Купила съм му една голяма плюшена играчка за целта, но ще пробвам и с възглавничката. Уж не се ползва възглавничка до годинката, пък тази конкретно е позволено да се ползва от самото раждане. С превантивна цел.

# 649
Да споделя и моя опит за памперсите. Явно има значение и височината на детето (по-малките са по-плитки), защото моето е 7300, на 11м почти, но 74см. Когато беше на 10м, 7кг и 71 см, 3-ката започна да пропуска и пишкано, и акото излизаше чак на гърба. Затова смених с 4-ка като беше 7кг и действително нищо не е излизало повече отвън.
В тази връзка да питам майките с по-големи деца, кога се научиха децата ви да ползват гърне?

Бб и на мен ми липсва, жалко ако наистина се е обидила и си е тръгнала от форума Sad

# 650
  • София
Моето на гърне на 3 г.Simple SmileАз не съм упорствала и не съм го учила , ошитах няколко пъти докато беше малък и не стана. Оставих сам да избере Simple Smile

# 651
  • София
Моята е на годинка и мислех от другия месец да започна да я слагам на гърнето. Поне да свиква с него

# 652
Малко плахо да ви попитам за съвет - за новородено какви са нещата, които да ми купят ( че не смея аз предварително да купувам) -  стерилизатор (какъв), колко шишета и колко биберони? Помпа няма да ми трябва, заради лекарства няма да кърмя.

# 653
  • Стара Загора
Малко плахо да ви попитам за съвет - за новородено какви са нещата, които да ми купят ( че не смея аз предварително да купувам) -  стерилизатор (какъв), колко шишета и колко биберони? Помпа няма да ми трябва, заради лекарства няма да кърмя.
За микровълнова стерилизатор е добър вариант. Шишета предполагам 3 на брой ще са ти достатъчни да не търчиш само до мивката. Аз кърмя и не съм много запозната, но гледам във фейсбук групата повече от шишетата на Авент, минаха на такива анти колики, защото е било чудо- разни като Медела калма, доктор Браунс и такива. Simple Smile Абе не купувай според мен 3 еднакви шишета в началото, виж кое как Simple Smile
Бибероните е хубаво да ги сменяш на месец мисля. Пак зависи дали е каучук или силикон.

# 654
  • София
Аз ще започвам опитите за махане на памперс от пролетта. Не ми се иска да е мокър през зимата. Баткото се отказа през лятото.

gerda1, стерилизатор си купих електрически, защото не навсякъде мога да разчитам на наличието на микровълнова, вземи си 4-5 шишета, след като няма да кърмиш, за да не се налага да стерилизираш често. Аз мия шишетата и като се съберат, пускам стерилизатора. Е, може да стерилизираш и след всяко хранене, тогава ще ти трябват 2-3 шишета. Имаше добри мнения за CANGAROO, Joycare, ако не ти се дават много пари. Доволна съм като цяло от продуктите на "Medela", но ползвам и стъклени на "Canpol", на които пасват биберони на "Medela". Пластмаса ползвам за навън, че понякога ги хвърля от количката.

Скрит текст:
Много се радвам за теб. Hug

# 655
  • София
Аз ползвам на Томи Типи всичко. Имам едно шише, две биби , стерилизатор не съм ползвала невър:)Мия с препарат и вряла еода и това е. Общо взето не се напрягам много с тия неща:)
Аз цедя кърма и от шише давам.

# 656
# 657
  • София
И при нас има истеричен писък през ноща !
За памперсите— на ,,Памперс”и не мисля да ги сменям ,доволна съм пък и скоро ни предстой опити за махане (тогава и свекърва ми да му мисли освен аз и баща му ,защото аз тръгвам на работа )
Стерелизирах до 6 м. Шишетата са ми на Авент анти колики и съм супер доволна .
Помпа за кърма си купих ръчна за 7лв ,която ми свърши перфектна работа (ако някоя иска да я покажа ще я снимам по късно)взех я на втория ден от раждането защото прецених че няма смисъл да бързам
А имам едно питане към вас ......по колко часа на ден спят февруарчетата ?
А как сте с нощното хранене ,аз се опитвам да го махам —засега без успех !

# 658
Скоро четох, че за махане на памперс най-удачно било в лятото след навършване на 18 месеца... но то теории много, ще видим.
Моят февруарец спи толкова различно през деня - от 40 мин до 2 часа, а понякога и 2 часа и половина, но най-често коло час-час и половина спи, аз имам чувството, че това е малко, но това е.
Нощно хранене вече няма, но не знам как го махнахме, бяло петно ми е.

# 659
Аз, честно казано, откакто събрах 6 шишета рахатясах Simple Smile То преди това какво беше.. храниш 2 пъти..айде, стерилизиране. Понеже имам шише за вода, шише за чай и другото е за АМ. Ама моя бебчо  беше на смесено хранене и си ползвам много шишета.
Иначе стерилизаторът ми е даден от приятелка на Чико за 6 шишета. Нямам микровълнова у дома.
Помпата също ми е дадена. Електричекса на Нук. Боги харесва на Нук каучуковите биберони и залъгалки. Силикон не му се нрави. Каучука го сменям всеки месец.

Общи условия

Активация на акаунт