Отговори
# 630
  • ту тук, ту там
Пролет, същото ни се случва от повече от седмица. Направо сме като зомбита. И според мен е от зъбите. Макар че, признавам си, аз не съм сигурна, че разпознавам вида на никнещите зъби - подути, побелели венци, взирам се и не знам какво да гледам и как трябва да изглежда! Embarassed

# 631
Обяснявам за зъбите при нас как е Simple Smile
Етап 1 - 2-3 седмици до показване на зъба - зачервен венец, леко подут.
Етап 2 : 1-2 седмици до зъба - много подут и зачервен венец, вижда се нещо бяло.
Етап 3 - често пъти и фистула /тоест торбичка с кръв на венеца, много силно подута/. Обикновено това се появява непосредствено преди появата на зъба. Като пробие зъба тя се пуква и кръвта изтича, от което може да намерите кръв в устата на детето или в чаршафите, на блузката и т.н. В този момент бялото на зъба не прозира под венеца.

# 632
Искам да попитам майките на дечица с никнещи зъби - да ви се е случвало детето да се събуди рязко през нощта и да пищи истерично?
Снощи ни се случи, видях и че му никнат мисля последните два кътника. Предположих, че е от това. У нас истерично пищене не липсва по принцип, но така рязко да се събуди и да изпадне в истерия се случва много рядко.
ПП: Много е кофти това с пищенето, защото наистина понякога не мога да разбера от какво е, за да реагирам правилно. Проблемът е, че сме и във възрастта на тръшкането и тръшкане не ни липсва Simple Smile Та, понякога като пищи така се чудя боли ли го нещо, тръшка ли се просто или има друга причина.

При нас беше на разсъмване и освен пищене, такива ритници отнесох, че ми идеше да й светна един зад врата. Тия кътници вече няколко месеца ми късат нервите.

# 633
Моя мишок се буди така на няколко пъти, ама ние си чакаме още първото зъбче. Не знам дали си въобразявам или наистина е така, ама откакто му давам едни малки топченца/ хомеопатични от аптеката ги купи баща му, ама забравих как се казваха/, сякаш не изпада в чак такива тежки кризи, че по едно време ми се беше взел акъла направо.

# 634
  • София
prolet_inchen, да, случвало се е да се буди със силен рев заради зъбоникнене.

# 635
Имам въпрос към вече родилите мамии Simple Smile Усеща ли се нещо при падането на така наречената тапа ?

# 636
Пролет,
И при нас е същото заради зъбите. Аз съм забелязала, че най- критични са нощите 2- 3 седмици преди да избие зъбът. Тогава се случва да се събуди с писък, но бързо се успокоява. След това се кротва и непосредствено преди да избие си е спокойна.
Миналата седмица излезе първият кътник. Успокоявам се, че остават само още 9 зъба и сме минали и тоя зор. Simple Smile

# 637
Имам въпрос към вече родилите мамии Simple Smile Усеща ли се нещо при падането на така наречената тапа ?

Не се усеща, но се вижда. На мен ми падна и после минаха 5 дена до раждането.
Успех при теб, ако е тръгнало! Бързо и безпроблемно раждане!

# 638

Аз нито съм видяла, нито съм усетила.Идея нямам кога е станало. Приятелка сподели наскоро, че посреднощ докато спяла тапата й е пукнала като"тапа от шампанско". Имало е обаче и малко кръв, та веднага са тръгнали към болницата.

Или иначе и накратко казано:различно е при всяка жена.

# 639
  • София
На мен тапата ми падна като имах контракции на 3 минути. Докато мъжа ми изкарваше колата, за да тръгваме към болницата и отидох до тоалетната и тогава видях. Нищо не се усеща, но както казаха се вижда.

# 640
Благодаря за отговорите Kissing Heart

# 641
  • Дания
Моята тапа падна на 14 ноември и родих предизвикано (със спукване на водите) на 2 декември. Раждах в Копенхаген и тук падането на тапата не е предпоставка за раждане. А аз така се надявах.
Усетих някакви контракции и после остри болки в кръста. Минах през тоалетната и видях, че тапата е паднала.

# 642
  • Стара Загора
Моята падаше постепенно, вече след преносването. Предизвикаха раждане, аз до тогава не знаех какво е контракция.
Мале, като се сетя как мислех "Ами ако не разбера кога е момента за раждане" Grinning Grinning Grinning

# 643
  • София
И двата пъти тапа не видях:) Първият път изтекоха води , втория не - почнаха контракции изведнъж след 9 дни преносване.

# 644
И аз така и не я видях тая тапа Simple Smile Директно води и след час-два ОП ...бебенцеее Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт