Отговори
# 615
Бодито се закани, че повече няма да пише. В Смешки от форума беше спомената с поне 20-30 поста. 😁
Къде са тези смешки?

# 616
Здравейте мами, малката (1 год. и 5 мес.) от понеделник е с температура, бистра хрема, не кашля, не повръща, няма разстройство. Температурата е между 37 и 38.9. Редувах Нерофен и Панадол. Във вторник при личната- изписа изопринозин. Не помогна. Снощи вдигна 38.9 и дадох Хексалгин. Днес цял ден не вдигна, не съм давала температуропонижаващи цял ден. Към 16 часа пак започна да вдига, веднага отидохме на лекар. Изписа Виброцил, Отипакс, Панцеф, калциев глюконат, продължавам с Изопринозина. Бял дроб- чист. Доста секрет в носа и гърлото, възпалено ухо. В 17.20 часа дадох всичко, което каза да дам сега, включително Панцефа и сложих 1 свещичка Еферелган. В 20 часа, няма и три часа от Ефералгана, пак вдигна 37.5...Случвало ли ви се е 4 дена да имат температура децата и да не пада от нищо? За първи път ми се случва. Когато каката вдигнеше, давах 1-2 пъти Панадол и край. А сега няма и 3-4 часа от приема на Нурофена или Панадола или Ефералгана и пак вдигаше. АБ и той явно не е почнал да действа...  Дайте идеи, нормално ли е 4 дена да поддържа темп. и лекарствата почти да не действат или да действат за кратко? Благодаря предварително. П.С. знам, че в момента има някакъв вирус, само с температура, ама то не бе температура, не бе чудо.....

# 617
  • Дания
Бодито се закани, че повече няма да пише. В Смешки от форума беше спомената с поне 20-30 поста. 😁
Къде са тези смешки?

http://m.bg-mamma.com/?topic=996693

# 618
Случвало се е два пъти при моя син, който е едва на година и три месеца. Друг е въпросът, че 37.5 аз не я смятам за висока температура. При мен се наложи да се боря пет дни с 38.5-40 градуса. Само нурофенът я сваляше за около четири часа и наново.

В единият случай беше вирус, който го държа три седмици с хрема и кашлица, в другия се оказа ангина. Дано да минава бързо!

# 619
И на мен ми се е случвало да поддържат температура децата няколко дни и да се повлиява трудно от температуро-понижаващи лекарства. Би следвало антибиотика да подейства след втория ден (най-късно) и скоро температурата да падне.

# 620
Благодаря ви, днес няма темп, по- активна е, усмихва се. Ще видим довечера как ще е. Не ми се е случвало такова нещо. Каката на 2рия Панадол вече е пушка....

# 621
  • Стара Загора
Два въпроса от мен:
Малкия е някъде 7,200 кг, памперсите 3-ка почнаха да му малеят леко, но 4-ката са направо огромни, стоят му като запасани под гърдите. И сега не знам в този период кои да ползвам.
Когато го масажирам и става целия в масажно олио, той продължава да си лапа ръцете, опитвам се да ги бърша преди да ги налапа, но не ми се получава добре. Дали е проблем?

# 622
  • София
Моята пие вода от коритото като я къпем и си смуче пяната от ръцете. Нищо й няма . Аз минах на 4-ка като беше 8кг и 76см, защото иначе имаше дупки около крачетата. Не мисля, че 3 ми е малка още. На бебка вчера й сложих една 3-йка и си ставаше Grinning

# 623
Кросче, съгласна с Круела, че лапането на намазани ръчички не е проблем.
Аз още ползвам 3-ка, но му теснеят на малкия на дупарата вече. Имам около 90 бр. в пакета, изразходвам ги и минавам на 4-ка. Гони 8-те кила сигурно вече моя.
Да пробваш 3-ка на друга фирма, това ми идва на акъла като идея.

# 624
  • Стара Загора
Моята пие вода от коритото като я къпем и си смуче пяната от ръцете.
Малииии, това верно ли?! Да се подготвям от сега психически. Joy

Ползвам Huggies аз, и там 4-ката почва от 7кг., 3-ката му оставя едни отпечатъци. Ама не мога на други памперси, тези са толкова хубави!!

# 625
  • София
Кросче, пробвай и тези на Лидл lupilu, доволна ще останеш Joy. Дълбоки, тънки и попиват много добре.

# 626
Ами слагай 4-ката тогава, хем като е по-запасан по-малко вероятно е голямо оакване Grinning
Това в кръга на майтапа де, малкия много често е целия одрискан до ушите, особено сутрин. Та един памперс до подмишниците ще ми свърши чудесна работа Grinning

# 627
  • Германия
Ние сменихме 3ката памперс много късно, малката беше вече над 9 кг, но си й ставаха още. Аз лично не виждам причина да се бърза да се минава на по-голям размер. Сега сме на 4ка и отпечатъци от ластиците пак си има, но то как да няма като тя все пак седи върху тях. То и аз имам понякога отпечатъци от моето бельо...

# 628
И при голямата, и сега при бебето, сменям номера, когато започнат да пропускат. Това се случва почти веднага, когато достигне долната граница килограми на следващия номер.

# 629
Искам да попитам майките на дечица с никнещи зъби - да ви се е случвало детето да се събуди рязко през нощта и да пищи истерично?
Снощи ни се случи, видях и че му никнат мисля последните два кътника. Предположих, че е от това. У нас истерично пищене не липсва по принцип, но така рязко да се събуди и да изпадне в истерия се случва много рядко.
ПП: Много е кофти това с пищенето, защото наистина понякога не мога да разбера от какво е, за да реагирам правилно. Проблемът е, че сме и във възрастта на тръшкането и тръшкане не ни липсва Simple Smile Та, понякога като пищи така се чудя боли ли го нещо, тръшка ли се просто или има друга причина.

Общи условия

Активация на акаунт