Отговори
# 315
Четох, че такава вода не е добре да се дава на малки бебета заради глутена, който се съдържа в овесените ядки.

# 316
Нямам никаква идея ... утре сме на ваксина и ще попитам .

# 317
Овесена вода за бебе на два месеца не е удачен вариант. Давате ли пробиотици или капки за колики? Ако да, най-добре да ги спрете временно. Ако не, може да пробвате с друг пробиотик, различен от Биогая. Друго средство е гимнастиката с крачета (каране на колело) или масаж на коремчето.

# 318
Овесена вода за бебе на два месеца не е удачен вариант. Давате ли пробиотици или капки за колики? Ако да, най-добре да ги спрете временно. Ако не, може да пробвате с друг пробиотик, различен от Биогая. Друго средство е гимнастиката с крачета (каране на колело) или масаж на коремчето.
Вярвайте опитах всичко което тук , по форуми или някой някъде ми в препоръчал Колиеф , Био амика , Еспумизан , Коликрелиф , Хип чай , Лефакс от германия , капки от Гърция. Млякото което пие .... бяхме на Фризовом ( с него акаше редовно , но коликите бяха ужас ) Сменихме с Нан комфорт -  сега е супер запечен от него. Хип не иска да го пие . Ще изчакам до края на седмицата и ще пробвам друго ако не се промени ( по съвет на пед. ) Изморих се ! А бебо попринцип е супер кротък и усмихнат. Зорлем горкия плаче .....

# 319
  • София
През колко време сменяш млякото, защото е необходимо поне месец, за да свикне коремът на бебето.

# 320
Четох, че такава вода не е добре да се дава на малки бебета заради глутена, който се съдържа в овесените ядки.
Съгласна съм , че не е съвсем ок. Но говорим за единични случаи с много малко количество, не за ежедневие. А и напъването и мъките,  които има като не се изходи и те не са много ок за бебето.

# 321
  • Пловдив
Съгласна съм , че не е съвсем ок. Но говорим за единични случаи с много малко количество, не за ежедневие. А и напъването и мъките,  които има като не се изходи и те не са много ок за бебето.

Има безглутенови овесени ядки, потърсете тях. Иначе може да давате и Лактулоза.

# 322
  • София
Аз също бих препоръчала безглутенови, ако решите да давате на малки бебета. Обикновените съдържат глутен и не е изобщо за предпочитане.

# 323
Благодаря Ви.!!

# 324
Да вметна само, че във фб грубите за бебеносене директно ще й кажат на бб, че не може да носи толкова малко бебе в раница, била тя с приставка за новородено.

А говоренето в мн.ч, "акаме", "на 2 м сме", "пишкаме", и т.н. (за коментара колко човека държели пишката Joy) го правят много хора и тук, във форума и навсякъде Mr. Green

# 325
Мен говоренето в множествено число органически ме дразни. Като каже някоя мама "акаме" да не ви казвам какво си представям.
Овесени ядки на толкова малко бебе също не бих дала, но всеки си знае. Бих препоръчала педиатърът да изпише разхлабващ сироп.

# 326
И мен малко ме дразни, от гледна точка на това, че за мен бебето си е индивидуална личност, без значение колко е малко, не сме едно цяло. Може да сме били в корема, но до там ( а аз и тогава говорех за него в ед.ч.) И много смешно звучат някои изрази с множественото число hahaha
Гледам да не се втелясвам, нямам право да правя забележки на никого, а и мисля, че ми прави такова впечатление, защото съм  пишещ човек, на който правилното писане и изразяване идва отвътре.

# 327
Моето дете беше със "запек" (то не е запек точно, защото беше на кърма, но не се изхождаше по... да не казвам 5-6 дни, рекордът беше 9 дни), пробвах какво ли не -
Скрит текст:
понеже кърмех, аз самата пих всякакви без извинение го*на, само и само да предизвикам изхождането - но ефект нулев. Примирих се, взех си мелилакс (медените клизми, прецених, че това е най-малкото зло), поставях му на 2-3 дни клизма и това е. Впоследствие  (след доста четене от моя страна, защото не можех да приема, че състоянието му е нормално) се оказа, че детето имало доста газове, а те пречат на изхождането, а газовете пък се образуваха при него от недостиг на лактаза. Започнах да давам капки с лактаза (+лефаксин от време на време, за да избутва газовете, които има) и полека-лека изхождането се нормализира до 1-2-3 пъти дневно. Но 2 месеца само аз си знаех какво ми е, братче, ревеше ми се, постоянно бях завряна в памперса му да проверявам, то масажи, капки, отвари... Ужас е, но минава, де, забравя се даже целия този зор.
Аз нали нося, но всякакви такива думи ме побъркват - бебеправя, бебенося, какво беше още там... позлвам ги на майтап, както и 1 л. мн. ч. го ползвам като се шегувам. Като ме питат колко зъба имаМЕ, отговарям 36, винаги настава смут и паника. Simple Smile Но по принцип не ми пука, всеки да си говори както си иска, обикновено само ми става смешно.

Не мога да разбера модата на фб-групите, на мен форумът ми е по-приятен, но в частта "отчетни" доста е позамрял, явно народът е във фейса.

# 328
За изхождането забравих да добавя, че при дъщеря ми много помогна слагането на гърне. Естествено, това е след 7мия месец като седят стабилно. От тогава не е акала в памперса, само на гърне. Даже снощи бяхме на гости, разбира се, нямахме гърне с нас, тя тръгна да се съблича и да си го търси, но не можа да свърши работата в памперса.
Иначе и аз до 6тия месец се е случвало да слагам Мелилакс. Давах и едно сиропче, забравих му името, но то не помогна.

# 329
След 8ми месец пробвах да слагам на гърне (вече нямаше проблем с акането, но така, да видя дали няма да ни се получи)... госпАди, какъв ужас е това, пищене, мрънкане, не иска да седи, тръгва така гол... ако се опитам да го задържа някак, се разревава горко.
На всеки 2 седмици го пробвам да седне на гърнето и винаги е трагично, не знам как ще го уча на гърне въобще, след месец става на 1 г. Сигурно ще сме от варианта на 3г с пелена...

Общи условия

Активация на акаунт