Отговори
# 375
Оф, Боди, с тоя мануал се спуквам от смях Grinning
Толкова ли е сложно да напишеш инструкции, упътване...ама айде карай, нали все сме по чуждиците тука.
Защо го носиш в раничка като се притесняваш, мяткай го в количката и айде. Нали имаш количка ?

# 376
Работата с овесените ядки във втори месец е вместо да изпишем вежди, ще извадим очи. За запек, вместо да се впрегнеш и да му направиш масаж на това дете...
Знаеш ли, с часове съм правила масажи, дни, седмици наред - ставах и лягах и само това мислех и правех, и нищо, с дни нищо... не излиза. Той реве и аз рева с него, е, предпочетох детето да се изходи, макар и с клизма, отколкото да продължаваме така с дни наред.
Ако масажът помогне - какво по-хубаво, но не става винаги така.

# 377
  • София
Боди, с каква количка си, та не ти е удобна?

# 378
Оф, Боди, с тоя мануал се спуквам от смях Grinning
Толкова ли е сложно да напишеш инструкции, упътване...ама айде карай, нали все сме по чуждиците тука.
Защо го носиш в раничка като се притесняваш, мяткай го в количката и айде. Нали имаш количка ?
Жана, инструкция не е българска дума, а е именно чуждица. Само упътване е българска дума със славянски корен.  не е нарочно, губят ми се думи понякога, аз не съм живяла в България повече от половината си живот. Все пак важното е да се разбираме, а не дали използваме или не чуждици. и мен ме дразнят разни селски диалекти, но нямам претенции към хората.    да имам количка , разбира се, но много ми се иска да мога и да бебенося, защото ми е по-лесно на определени терени. с количката ми е трудно по стълби или по терени, които не са градски.

# 379
Разяснете за масажа ефикасен за изакването. Всеки родител търси най доброто за своето дете.
Когато синът ми се запече веднъж като малко бебе, рева истерично в продължение на 12 часа. В ужаса си, и в нежеланието да му правя клизма /просто се страхувах да не го нараня/ или да му давам нещо през устата, взех да търся алтернативи. Намерих едно видео, в което правеха масаж на бебето и реших да пробвам. Правех го по 4-5 сутрин и колкото мога - следобяд. При всяка смяна на памперса, а първият ден и по-често /не си спомням в момента колко пъти се сменяше памперса в първите месеци/. В началото резултата беше нулев, после в края на дена имаше някакво раздвижване и след това се изака и така постепенно мина запекът. Но както много пъти съм казвала трябва и постоянство. В моето видео навремето даваха две движения - едното кръгово, другото тип каране на колело. Много добре ги бяха обяснили, защото си има тънкости. За съжаление не можах да го намеря, защото беше преди повече от година и половина и не си спомням подробности. Но намерих подобно, тук е според мен добре показано и има различни техники - особено онази, която казва I LOVE YOU на клипа е за стимулиране на червата и подпомага изхождането.

Предлагам ви преди да стигнете до неприятната част да пробвате, защото с малко постоянство дава резултати, даже лично за мен учудващо добри. Но пак казвам - трябва упоритост, защото който го прави 2-3 пъти успех няма да има.

# 380
Жана, инструкция не е българска дума, а е именно чуждица. Само упътване е българска дума със славянски корен.
Може и да е чуждица, ама като кажеш инструкция всеки ще те разбере, за разлика от "мануал".
Със славянските корени в "упътване" не съм запозната, ама щом казваш значи е така.

# 381
Жана, инструкция не е българска дума, а е именно чуждица. Само упътване е българска дума със славянски корен.
Може и да е чуждица, ама като кажеш инструкция всеки ще те разбере, за разлика от "мануал".
Със славянските корени в "упътване" не съм запозната, ама щом казваш значи е така.
еми, просто съдя по това в какви езици се срещат някакви вариации на думата "път",  по това съдя, че е със славянски произход. наример, на сръбски е пут, а на руски путь.  докато инструкция произлиза от латински език. но да не спамя с глупостите си Simple Smile)

# 382
По - правилно е да се каже "ръководство за употреба" според мен.

# 383
На мен пък тези бебеносене, бебеправене и тен подобни са ми много странни.

# 384
Мен така ме боли кръста , че май хич няма да бебенося Wink а моя пък обожава да спи в количката и не съм го слагала още в раницата. И слинг имам и раница , но количката най- си я тача.

# 385
  • София
Още малко  чакам и я муша в кенгуру . Количката ми е хубава и лека ама не ме кефи  да обикалям като пристигнал кон с нея:)за жалост нямам избор за сега.

# 386
На мен пък тези бебеносене, бебеправене и тен подобни са ми много странни.
хаха, да , то си е дразнещо, въпреки, че и аз го ползвам. но наистина си е ...тренд Simple Smile)) майка ми никога не е бебеносила, просто си е носила бебето, както и всяка друга майка, без да си е давала сметка, че е извършва някакво много специално действие. сега има голяма доза позьорство в бебегледането Simple Smile) от там и езикът се променя, за да опише адекватно величието на майките отличнички. Simple Smile) които не просто си носят бебето като някоя проста и неграмотна селска жена, ами бебеносят в слинг. Шегувам се, де. и аз много се влияя и ми харесват тези неща, та си е основно самоирония.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 16:40 от bodybeautiful

# 387
Аз както се бях засилила, че ще мъкна бебе насам-натам, сега вече не съм толкова убедена. Имам ластичен слинг - безценен за периода на колики и бързо приспиване. С него ходим навън само на консултация, то и едно ходене, поликлиниката ми е през улицата до нас. Навсякъде другаде сме с количка. Не е лека, но аз не я и вдигам. Имам и слинг с халки, който също не ползвах с каката. Преходи много обичам, но бих си ходила по тях без бебе, за собствена разтуха. Може би ще си взема hip seat, че изглежда много удобно, но май се отказах от раницата.

# 388
  • ту тук, ту там
И на нас (и на мен, и на бебето) раницата не успя да ни стане любима и незаменима. За до магазина набързо да, като алтернатива на количката на разходка да (количката е винаги с нас де, за кратка алтернатива само), лятото твърде топло, сега с големите дрехи твърде тясно и неудобно. Не знам защо още не я пускам да я продам. Миже да опитам пак напролет и после.
"Бебенося" и "бебеносене" ме кефят много, макар че не ги ползвам, просто защото няма къде и с кого да водя подобни разговори. Simple Smile

# 389
Момичета да попитам за захранването, на 5 м и 10 дни сме , дала съм и вече картоф, морков и броколи. Лекарката каза след седмица да и дам месо. Някоя от вас давала ли е толкова рано?

Общи условия

Активация на акаунт