Отговори
# 390
аз не съм захранвала, но в нашите книги пише месо до една годинка да не се дава...

# 391
Ееее как до една година без месо? Разбирам свинско или агнешко да задържиш, ама пуешко/заешко/пилешко няма нужда да протакаш.

# 392
  • София
Zariii, според мен е рано още за месо. Изчакай до към 7-8м., ако няма някаква причина да избързаш (говоря на нисък хемоглобин напр.)

Ееее как до една година без месо? Разбирам свинско или агнешко да задържиш, ама пуешко/заешко/пилешко няма нужда да протакаш.
След като го пише в книгите, така ще да е. Ако всяко дете се гледаше според написаното нейде в някой наръчник, ехееееееееееее ...... песен щяхме да пеем. Laughing

Ето нещо и от моите дебели книги:

"До женитбата имах шест теории за възпитанието на децата. Сега имам шест деца и нито една теория."Джон Уилмонт

# 393
Бб,
От къде ги намираш тея книги? Съвсем доброжелателно те съветвам - недей да прилагаш всичко прочетено дословно, че ще му съсипеш психиката на това дете един ден...
Месо аз въведох към 8мия месец. Започнах с пуешко, пилешко и заешко. След годинката и останалите. Първоначално редувах месо и жълтък, т.е. единия ден яде месо, на следващия - жълтък.

# 394
  • София
Likeadream, как къде? Всеки, който не е решил, той не се е упражнил на тема гледане и възпитание на деца. Наистина има и някои ценни съвети, но на фона на тонове изписани страници по темата, ценната информация се губи. И ако ти е първо дете, млада си и желаеш да си майка-супермен, нали се сещаш какво става?

# 395
момичета, нека не се нападаме. Аз просто споделям информацията, с която разполагам. В захранването, както във всичко останало, има най-различни теории. Аз смятам да следвам късно захранване (след 6 месеца) по схема, в която месото и рибата се дават най-накрая. Вече ако педиатърката се обяви против, или ако на бебенцето не му достига желязо, тогава ще захранвам по-рано и ще давам месо по-рано. Но по принцип месото е от по-трудно усвояемите храни. Нали момичето пита за различни мнения.

# 396
  • София
Bb, то да беше само захранването. По-скоро споделените крайности в предните постове са по-безумни за мен, но в крайна сметка детето си е твое и ти решаваш как да го гледаш. Според мен информацията ти е в повече и това те кара да си тотално объркана, да се шашкаш от някакви шумове, които евентуално биха навредили на дете, да се вглеждаш във всеки детайл, да търсиш едва ли не идеалния вариант за всичко. Как си било сложило главата, как разходката навън го разстоила, как някакъв шум можел да му навреди, как мъжът ти тичал с компютъра в другата стая. Хубаво е човек да е информиран, но понякога затрупването с информация води точно до това- паника.

Никой не е казал, че не трябва да си пазиш детето, просто при теб нещата са отишли в някаква крайност.

Пиша за последен път по твой пост и не с цел да те нападам, а съвсем добронамерено. Успех! Peace

# 397
Bb, то да беше само захранването.Успех! Peace
добре, де. в случая има въпрос и се опитвах да съм полезна въз основа на това, което чета, тъй като нямам опит със захранването.  другите неща,които съм ги писала, също съм ги чела, не съм си ги измисляла аз и са описани като риск и опасност, а не като детайл. писани са от специалисти по гледане на деца.

# 398
Моето бебе беше с алергии и даже аз захраних с пуешко и заешко в 7-8 месец. От пилешкото имаше реакция, затова редувах горните две няколко месеца преди да предложа пак.
Останалите меса дадох след годинката.
Аз захраних късно по-принцип не само заради убежденията си за захранването, но и поради друга причина - синът ми беше много нестабилен и трябваше едва ли не легнал да го храня с пюрета, ако бях почнала в 5ти месец. А пък насила свит да го държа и той да се свлича надолу не ми се искаше. Към средата на 6ти месец започна да стои полуседнал по-стабилно, така че пробвахме тогава. Като време отговаряше и на моето желание за начало на захранването.
Така че бебето си показва понякога и индиректно, обаче като ти е за първи път и не можеш да го разбереш.

# 399
  • София
Bb, то да беше само захранването.Успех! Peace
добре, де. в случая има въпрос и се опитвах да съм полезна въз основа на това, което чета, тъй като нямам опит със захранването.  другите неща,които съм ги писала, също съм ги чела, не съм си ги измисляла аз и са описани като риск и опасност, а не като детайл. писани са от специалисти по гледане на деца.

Аз ти казах какво мисля. Съвсем случайно попаднах преди дни на темата за Н. Искър. Там потребителки ти обясняваха, че паниката, в която си изпаднала (заключване на врати, страх да излизаш по тъмно, че да не те срещне въпросният), е леко пресилена. Ти явно си по-податлива на такива състояния и всяка чута или прочетена дума ти влияят много. Искам просто да кажа, че не всяко нещо, което е написано от специалист (който и да е той), е общовалидно и е правилно за твоето дете. С времето детето ти ще расте и ще започне да усеща тези твои притеснения, паники и терзания. Не искам да си помисля какво ще стане като започнеш да излизаш по площадки и там да чуваш всевъзможни теории и начини за отглеждане на деца. Раждането на дете и отглеждането му е напълно естествен процес, а не е атомна физика. Peace

п.с. Спирам, че да не разводнявам темата.

# 400
мишенце, ти сега ме вкарваш в паника от това как ще се отрази на бебето паниката ми Simple Smile сега трябва и за това да се притеснявам.

# 401
  • София
Аз въобще няма да давам месо на детето:)О ужас:)Simple Smile

# 402
  • София
мишенце, ти сега ме вкарваш в паника от това как ще се отрази на бебето паниката ми Simple Smile сега трябва и за това да се притеснявам.
Laughing Извинявай, това точно не го съобразих. Blush Гледай си спокойно детето, чети по-малко и го предпазвай от неща, които наистина биха били опасни за него. Няма как да го гледаш в саксия.

Парацелс: "Всичко е отрова, всичко е лекарство, едното и другото се определя от дозата."

midnightStar, не, не е ужас, това си е твое решение. Горната дискусия е на съвсем друга тема. Местото беше просто повод.

# 403
Момичета да попитам за захранването, на 5 м и 10 дни сме , дала съм и вече картоф, морков и броколи. Лекарката каза след седмица да и дам месо. Някоя от вас давала ли е толкова рано?

Zarii, захраних на 5 м. и 10 дни. Първо въведох повечето зеленчуци (тиква, пащърнак, морков, картоф, тиквичка), след това оризовата каша, после ябълка, круша и слива. Беше минал повече от месец и към края на 6-тия въведох първото месо (пуешко). Това беше схемата на педиатъра ми, а и от това, което четох, си бях направила същия план. Няма проблем да се захрани и по-рано с месо, обикновено се прави при по-ниско желязо. Аз бих въвела още малко зеленчуци и плодове, може и каша, и след това месото.

# 404
Благодаря за отговорите и още нещо да питам, според педиатърката ми няма проблем телешкото да е първото месо? Какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт