Отговори
# 405
  • София
Благодаря за отговорите и още нещо да питам, според педиатърката ми няма проблем телешкото да е първото месо? Какво мислите?
На мен ми бяха казали, че първо се започва с т.нар. бели меса и после червените, но колкото хора/ педиатри питаш, толкова отговори ще получиш. Ако детето няма някакви алергии, не смятам, че ще е проблем. Моята докторка беше казала само свинското и рибата да са след годинка.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 22:14 от missence

# 406
Изчакай с телешкото. Ако няма да е бяло месо, поне да е заешко.

# 407
  • София
Подсетихте ме нещо. Досега редувах жълтък с месо т.е. един ден манджа без месо, но с жълтък, а на другия ден давах ядене с месо. Сега вече давам едно ядене постно + едно с месо в рамките на деня и се чудя как да процедирам с жълтъка? Не е много добре в един ден да давам месо и жълтък, нали?

# 408
Работата с овесените ядки във втори месец е вместо да изпишем вежди, ще извадим очи. За запек, вместо да се впрегнеш и да му направиш масаж на това дете, по 10- 15 пъти на ден ако трябва,  докато подейства, хвърляш едни овесени ядки да се варят и проблемът е решен.
Повечето майки не си дават сметка, че и бебетата са хора. Ние като ходим да раждаме ревем против клизми, ама на малкия стреснат организъм не ни бърка да му пъхаме и термометри, и чудо.
И като капак защо не и овесени ядки, то и без това трябва да свиква, в 4,5 месеца нали ще го захранват.

Вижте мила госпожо , мисля че тук нито е мястото нито е момента да се съдим. Всяко дете е различно , всяка майка е различна. Има толкова противоречиви мнения , начини човек да изгледа детето си . Както педиатри така и хора дават различни съвети . ( кога да се захранва , да се дава вода или не , да спи при майката и т.н и т.н ....)Помолила съм за съвет , дали са ми го . Всеки сам си преценява. Ако сте прочели написаното до тук нито съм подръжаник на термометрите нито на лекарствата. Малкия е на подчти три месеца и реално се облекчи макар и за кратко!

Вместо да критикувате използвайте енергията си за нещо по - креативно и миролюбиво.
Пък камъните нека ги оставим в Библията.

# 409
  • София
Иа Сав, методът с вода от овесени ядки е приемлив след захранване с глутен. Бебе на 3м. още не е захранено, за да му се дава глутен. Овесът съдържа глутен и не случайно захранването с глутен става бавно и по схема.

Моето дете също имаше периоди на неизхождане, разбирам напълно притеснението, но пробвай методично с масажи, с пробиотик, ако кърмиш, можеш да пиеш Лактулоза, да ядеш круши. Просто опитай по-щадящ начин.

prolet (не съм ѝ адвокат) пише от позиция на майка на дете с алергии. Тя самата е писала как е започнала да захранва за втори път и то отначало. Адмирации, че се опитва да предпази други майки от подобни стресови ситуации.

# 410
Разбирам , но когато си опитал всичко.....

Определено не смятам да повторя с ядките и само да кажа че бяха безглутенови .
Като майка , както всяка тук се боря детето ми да се чувства добре. И когато  илачите които до сега си пробвал не вършат работа търсиш и други варианти и по този повод писах тук за съвет. Масажите са нещо редовно . Не само за запек , аз ги правя и за коликите защото са мн силни. Взела съм всичко което може ....
бях длъжна да опитам. 👌👍🏽🙂

Поста ми по - горе е такъв защото не намирам за реден резкия тон и защо се тръгва с презумцията , че човек не е опитал масажи , мазила и т.н . Та нали това е група за взаимно помощ , а не са кои е по- по най 🎈
Както и да е с риск да се повторя и потретя - благодаря на всички за помощта 😋👍🏽

# 411
Пролет, каква ти е раницата, дай да я видим дали наистина е ок за малко бебе? Освен това искам да ти кажа, че рядко нещата се получават от първия път, трябва малко време бебето да свикне, а и ти да се почувстваш сигурна и да си убедена, че го слагаш правилно. Не се отказвай след първия опит! В началото го носи за малко из къщи, когато вече се напаснете - излез навън.

По въпроса за месото и жълтъка, за бебе над годинка не мисля, че е проблем да се дават в един и същи ден. Не, че ако е малко под година е фатално.

# 412
  • София
....
По въпроса за месото и жълтъка, за бебе над годинка не мисля, че е проблем да се дават в един и същи ден. Не, че ако е малко под година е фатално, разбира се.
Мерси! Точно това ме интересуваше.

# 413
Разбирам , но когато си опитал всичко.....

Определено не смятам да повторя с ядките и само да кажа че бяха безглутенови .
Като майка , както всяка тук се боря детето ми да се чувства добре. И когато  илачите които до сега си пробвал не вършат работа търсиш и други варианти и по този повод писах тук за съвет. Масажите са нещо редовно . Не само за запек , аз ги правя и за коликите защото са мн силни. Взела съм всичко което може ....
бях длъжна да опитам. 👌👍🏽🙂

Поста ми по - горе е такъв защото не намирам за реден резкия тон и защо се тръгва с презумцията , че човек не е опитал масажи , мазила и т.н . Та нали това е група за взаимно помощ , а не са кои е по- по най 🎈
Както и да е с риск да се повторя и потретя - благодаря на всички за помощта 😋👍🏽

Има Сав абсолютно сте права.
То просто човек да не смее да сподели.
В крайна сметка помогна на детето. Това е важно.
Още повече щом сте ползвали безглутенови.
За мен всяко едно нападение и грубост са напълно излишно.
И двата Ви поста са много точни. HugHugHug

# 414
Миомичета, на моето бебе дупето му се зачервява от известно време( не е подсечено, по-скоро като дерматит). Педиатъра му изписа кремче и предложи да опитаме с други памперси.
Чудя се с какво да заменя тези, които ползваме сега - Памперс актив бейби?

# 415
Мишенце,
И аз спрях да редувам. Доколкото имам спомен твоето дете даже и малко по- голямо. Сега гледам в един ден да не яде два пъти месо, да не и дойде множко. Simple Smile Не че и това ще е фатално.

# 416
Миомичета, на моето бебе дупето му се зачервява от известно време( не е подсечено, по-скоро като дерматит). Педиатъра му изписа кремче и предложи да опитаме с други памперси.
Чудя се с какво да заменя тези, които ползваме сега - Памперс актив бейби?

Нашият започна да има червени петънца около слабините и по краката и ние мислихме,че е от памперса, но сменихме козметиката и след 2 дни нямаше помен от тях.
Взех на a-derma серия exomega измиващ гел и го мажем след баня  и всяка смяна на памперс по краката с А-ДЕРМА ЕКЗОМЕГА ЕМОЛИЕНТНО МЛЯКО.
Иначе ползвам памперсите на ДМ

# 417
  • София
Аз съм страшно доволна от Лидълските памперси. Открих ги преди половин година и не ги сменям за нищо. Минах през бял, зелен памперс, либеро, молфикс, пуфис, бейбилино, но тези най-много ми допаднаха.
Относно овесените ядки, аз лично не съм давала. Налагало ми се е да правя клизма с мелилакс след 6 дни застой. Който ми каже, че става само с масажи, явно не е имал истински проблем със запек. 6дни карахме колело и какво ли не по цял ден, бебето го боли и реве, аз с него. И сега ако някой ми каже, че климата е по-зле от това, значи запек не е виждал.
За месото и жълтъка не е проблем да са саедно след годината. Доволна в кухнята го правят заедно. Месо със застройка.

# 418
  • Дания
Аз ползвам памперси на Либеро (тъч). Не знам дали ги има точно тези в Бг, но съм много доволна. Пробвах разни био марки, пробвах Памперс (от който съм супер разочарована), но Либерото е моята марка. Мажа  дупето с крем на А дерма и не е имала зачервявания.

Нещо ме притеснява нослето. Чува се едно хркане понякога. 🤔 слагам физиологичен разтвор, излизаха сополчета два три дни, но сега нищо. Просто си хърка. И то не постоянно. Основно когато яде или понякога, докато лежи по гръб. През деня е пушка. Само вечер се чува това хъркане. В болницата докато бяхме казаха че е нормално, но тя вече е на месец и половина. Мислех, че ще спре. Май следващата седмица ще я заведа на лекар. Личната ми даде телефон на УНГ🤔

Искам да попитам майките, които вече са минали през никненето на зъбки, какви кремчета използвате? Препоръчайте ми, моля. Тук не се продават подобни помощни средства за облекчаване. Мисля да се запася от България. Сестра ми идва на гости и ще ми донесе.

# 419
  • София
Каквото и да мажеш на венците при растежа на зъбите няма ефект. Тях си ги боли и това е. В началото мажех с какво ли не, ефекта е 0. Сега при голям зор давам минимална доза Панадол, или мажа венеца с него.

Общи условия

Активация на акаунт