Сватба 2018 - IV-та част

• 46 859
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
При каненето на кумовете изобщо не е необходимо да се носи пиле, още по-малко такъв идиотски петел!!! Ако някоя от вас иска може да занесе печено пиле за хапване, а не такова украсено. Достатъчно е да се занесе ракия, питка и букет за кумата. Дори тортата е измислена прищявка. Тази традиция с петела до колкото съм запозната е присъща на Северна България и се прави на сватбата. С този отвратителен петел се играе ръченица пред кума. На синът ми като кум му бяха дали такъв петел и познайте, отиде директно в кофата за смет. В кюстендилско например пък танцуват с печено прасе. Това за мен са отживелици и изобщо не си пасват със съвременните светски сватби. Млади хора сте какви петли, какви прасета!!!

# 151
Пробната прическа невинаги гарантира, че сте застраховани от разочарование в големия ден. Преди бала си направих пробна прическа, която беше просто обем и изправяне, нямах и една фиба в косата си - нищо особено не беше, но много се харесах. В деня на бала обаче просто не се получиха нещата, тогава се разревах, измих си косата и ми правиха нова прическа, която издържа 2-3 часа, преди косата ми отново да се начупи. Явно и фризьорката не беше от най-кадърните... Дано за сватбата ни направят така, както искаме, защото в този ден сигурно ще сме кълбо от нерви и само гадна прическа ни липсва...

Иначе по повод бижутата, това са моите:
Скрит текст:

# 152
Здравейте бъдещи булки,ето ме и мен след дълго отсъствие се върнах в темичката. Сватбата ни от 23.06 я преместихме за 06.07 ,вчера даже си намерихме и ресторант и в края на седмицата ще го резервираме. Още миналата година като говорих на мъжо че не е рано ,а той много е рано за ресторант. Миналата седмица като почнахме да звънним и като на повечето места ни отсвириха ....ама какво да правиш мъже,нищо не разбира. Вчера се видяхме с момчето в ресторанта страхотни неща ни предложи. Даже за децата не ни иска куверт,каза ни че е подарък от тях. Отделно нощувка в апартамента на хотела като чак към 16.00 трябва да освобидим. Много се вълнувам вече. И аз трябва да сваля килца ,че след тези празници ужас... Църквата също е свободна  за нашата дата.
И Честита Нова Година момичета.

# 153
При каненето на кумовете изобщо не е необходимо да се носи пиле, още по-малко такъв идиотски петел!!! Ако някоя от вас иска може да занесе печено пиле за хапване, а не такова украсено. Достатъчно е да се занесе ракия, питка и букет за кумата. Дори тортата е измислена прищявка. Тази традиция с петела до колкото съм запозната е присъща на Северна България и се прави на сватбата. С този отвратителен петел се играе ръченица пред кума. На синът ми като кум му бяха дали такъв петел и познайте, отиде директно в кофата за смет. В кюстендилско например пък танцуват с печено прасе. Това за мен са отживелици и изобщо не си пасват със съвременните светски сватби. Млади хора сте какви петли, какви прасета!!!

Фаталина, не знам защо ми се струва, че малко в повече се вълнуваш от необходимото? А по напред стана въпрос за желанието за контрол. Ами нека всеки си носи каквото му е на сърце в крайна сметка. Дреме ми на мен на кой кума му ще яде ("идиотски") петел. Пък и да не обиждаме клетото животно ( не кума, петела имам предвид) Laughing

Значи прасета за кума не може, а ракия и питки за кумата може Simple Smile)) ( да перефразирам в кръга на майтапа).

# 154
Влюбих се в тази статия!
   цък    Даже ми се прииска да имам зимна сватба. Sparkling Heart

# 155
Моята пробна прическа беше по-добра от тази на самия ден. Трябваше да бъде небрежен кок, след като цялата ми коса е накъдрена. Е, да, ама се килна на една страна и не можах да убедя феизьорката, че пробната ми прическа месец преди сватбата не беше такава! Вадих снимки от телефона да й показвам и тя пак на черното каза бяло. Щях да ревна, казвам ви. В крайна сметка малко пооправи нещата, а и на снимките не изглежда толкова лошо, но си беше стрес. Развали се малко още в черквата и се пуснаха къдрици, но изглеждаше сякаш е нарочно, не беше фатално.
Нямах пробен грим, което очевидно с тази гримьорка /Боряна Стефанова/ беше грешка. Не се възприех с този грим. Не беше лош в никакъв случай, но можеше и по-добре да е.

# 156
И аз имах същия опит на бала. пробната издържа два дни. А на бала има няма 3 часа.

Да ви попитам нещо. Как стои въпроса с костюмите. Отиваш, пробваш и си го отнасяш в къщи или се правят и промени? На какви цени са?

# 157
Хммм, оставих мъжът ми да си избере сако и панталон, а заедно ходихме за риза , кърпичка и папийонка, но цени не помня. Ще го попитам довечера. Обикновено в магазините, които предлагат костюми, предлагат и поправки на място.

# 158
За костюмите е по-лесно според мен. И да има нужда от корекции, те най-често са на панталона и стават много бързо. Като цени е много голям диапазонът. С моя мъж миналия месец влязохме в "Теодор" и той пробва много прилични костюми за около 200 лв. Виждала съм с намаления и за двойно по-малко. Е, за сватбата няма да гледаме толкова цената - за 300-400 може да се намери разкошен костюм. Simple Smile А и мъжете ще могат да си го носят после за поводи, а ние нашите рокли ще си ги обличаме и ще мием чинии (като Моника в "Приятели"). Grinning

# 159
  • София, България
Младоженски костюми ли? Ние още не сме ходили. Моят е решил че "има време". Само му казах, че по дънки не го щЪ! Smile Преполагам обаче, че се правят корекции ако има нужда. Друг е въпросът, че те поддържат на костюмите размери.

Момичета, не се напрягайте, всеки носи каквото си иска при кумовете. Аз исках само да разбера дали има някаква символика в пилето и питката Grinning

А дали не сме просто много изнервени в деня на сватбата и всичко ни се струва проблемно Simple Smile Аз съм голям нервак и сигурно ще имам такива проблеми в деня.

# 160
Костюмите масово са на цена около 300 лв. На ММ се наложи малко свиване на панталона, та си го взехме след 2-3 дни.

# 161
  • WonderLand
Момичета, получих днес оферта от комплекса за сватбата, но в менюто пише: такса оставане след 00:00 - 90лв на час. Това нормално ли е? При вас има ли такива такси?

# 162
  • София
Като цена не знам как е, но да нормално е, не съм чула досега да няма такса овъртайм или ако има е на много малко места.

# 163
Момичета, получих днес оферта от комплекса за сватбата, но в менюто пише: такса оставане след 00:00 - 90лв на час. Това нормално ли е? При вас има ли такива такси?

При нас след 12 е 80лв.на час

# 164
Потвърждавам, нормално е да има.

Момичета, аз се чудя за смяната на името и пътуването след това. Обмисляме меден месец веднага след сватбата, ако аз съм със старите си документи дали ще имаме проблем по границите?

Общи условия

Активация на акаунт