Сватба 2018 - IV-та част

• 46 884
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря, момичета! Макар, че има много време до сватбата (15.09) явно роклята ме притеснява сериозно, защото онази вечер сънувах, че е денят на сватбата и се обличам, а роклята се оказва прекрасен модел, нооо....тюркоазено синьо-зелена Grinning и всички изпаднаха в ужас, включително и аз Grinning

# 511
Аз като отидох и кажех датата казаха,че съм тъкмо на време за рокля за сватба май месец.

# 512
Единствено във Сватбения център и при Стоян Радичев е със запазване на час при другите магазини няма никакъв проблем

# 513
Не е вярно, и при Радичев пробвах без час и нямаше никакъв проблем. П.С. Но имайте едно наум, че сега започва лудницата около абитуриентките и препоръчват да се изчака да минат баловете.

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 11:34 от Роузи Памуксън

# 514
  • София, България
Румяна Бабугерова...

За тази жена съм чувала страхотни отзиви. Даже ми я препоръчаха ако реша да шия рокля, задължително да отида при нея! Била майстор в тия работи и не излизали скъпо роклите. Колежка на майка ми, за нейната рокля с много камъчета и дантели е взела 900 лв., но наистина е била много пищна роклята на някакъв скъпарски дизайнер. Simple Smile

И друг път съм го казвала - аз в софийския сватбен център ходих два пъти без час, на втория път намерих моята рокля, защото на първия път бяха в ремонт и половината рокли бяха прибрани. И двата пъти получих необходимото внимание, като на втория бях много по-доволна от консултантката. Simple Smile Не мисля, че си заслужава записването на час, защото е за един астрономически час, а и ограничението от 5бр рокли без час според мен е напълно достатъчно. Мисля си ,че може би трябва наистина ВСИЧКО да ви харесва, за да искате да пробвате повече от 5 рокли Grinning

# 515
Роклята с воала ми излезе 920 лева с 200 лева отстъпка при нея уникална е знае какво ще ти стои добре какво точно искаш да и кажеш.Много съм доволна.

# 516
Благодаря, момичета! Макар, че има много време до сватбата (15.09) явно роклята ме притеснява сериозно, защото онази вечер сънувах, че е денят на сватбата и се обличам, а роклята се оказва прекрасен модел, нооо....тюркоазено синьо-зелена Grinning и всички изпаднаха в ужас, включително и аз Grinning

и нашата дата е 15.09 и аз сънувах онзи ден, че съм казала на майка ми да ми избере тя рокля... в деня на сватбата тя ми дава роклята, която е червена, шушлякова, с качулка Grinning аз пък си я харесах насън Grinning

# 517
Днес получих отговор за поканите, който бях качила и ми каза, че ще е от 2.20 до 3лв, но при положение, че ще имаме 30-40 покони не е проблем.

# 518
Поздравления за всички булки, които се справят сами с изработката на нещата за сватбата!
И моята снаха сама си изработва всичко. Направи сама поканите за сватбата, кутия с покана и подаръци за кумувете и питка за кумувете. Решила е сама да си изработи тейбъл картичките, номерата на масите, менюто на масите и други дребни нещица. Все още обмисля дали да търси съдействие от агенция за подреждане на масите и арката в деня на сватбата, т. к. от ресторанта й предоставят ленти за столовете и воал за булчинската маса. Тя си купи стъклени кошнички за цветя за масите на гостите и остава само да избере цветя, които ще постави в тях. В допълнение към цветята е решила да добави само малки свещи и евентуално цветни салфетки.  Аз пък покрай Коледа и НГ пробно направих цветни центрове за украса на маса, които подарих на младите и на мои близки. По този начин установихме, че можем сами да си направим дори и цветната украса за булчинската маса и за арката. Цветните центрове изработих с гъба-пиафлора в комбинация от свежи и изкуствени цветя. На такъв принцип се изработват и украсите за булчинските маси и украсите на св. арки. Изгледах доста клипчета в Youtube и установих, че няма нищо сложно в изработването на тези неща. Дори съм се навила да направя и пробен булчински букет на основата на гъба-пиафора тип микрофон. Ако стане сполучлив ще преценим дали и това сами да не си направим. Въпросът е да намерим в деня на сватбата само някой да подреди готовите неща. Иначе с нея сме страхотен тандем и можем сами всичко да изработим с далеч по-малко средства от това, което искат по агенциите. Вече гледаме и клипчета за изработване на сватбени чаши и май и това ще направим сами. И двете имаме силиконови пистолети, които можем да използваме за чашите.
Ще кача малко снимки за онагледяване на направеното от нея и от мен до сега.
Това са цветните центрове

Това е кутията за кумувете

Това е подготвената погача за кумувете и тортичка, но тя е купена готова.

Успех на всички!

# 519
  • София
Ще им вземетв хляба на агенциите, усещам аз. Grinning

# 520
Много красиви неща - аз съм с две леви ръце и трябва всичко да си купувам.
Отделно искам да споделя на вас, защото никой не ме разбира за какво се вайкам, че нервичките ми не издържат напоследък. Моят бъдещ мъж реши изведнъж да се меси - е то хуваво ама само казва "много е скъпо" без да има идеи или желание да намери нещо по-евтино. Отделно правим ремонт, боря се за повишение, кучето се разгони и искаме кученца(чакаме от много време), сестра ми ме нервира с нейните "вайкания", че не сме единствената сватба в рода тази година и за капак съм болна. А да и нямаме кумуве.
Не искам да ви тормозя или нещо такова, но никой не ме разбира около мен. По цяла нощ съм на работа и по цял ден след майстори.
Съжалявам ако съм напрегнала някой, но трябваше да си кажа....

Само да кажа, че ние сме решили един ден когато кръщаваме детето да си направим църковния брак в един манастир до Етъра.

# 521
Fifilinka, спокойно моя мъж е същия. Само дето към момента почти нищо не е усетил от разходите. В началото викаше, че няма нужда от фото, от видео, били излишни разходи. Вчера му викам, че искам шаферки, ама по традиция трябва ние да им купим роклите и ми вика “а, няма да има шаферки” 😂 Аз обаче гледам много да не му се връзвам и си прая каквото си знам и се опитвам да го убедя колко са ни нужни някои неща, та се съгласява накрая.

Ние поне ремонта го оставихме за след сватбата, че при нас има доста неща да се правят и щеше да ми дойде в повече и това сега. Макар че поне всичко би минало наведнъж, но не успях да го убедя да го направим сега, май само спалнята ще е 😀

А за другите неща въобще не се нервирай, тепърва се започват нервите. В крайна сметка, който те уважава ще дойде, за останалите поне ще си направиш сметката сама. Всичките ви роднини от рано знаят, че ще са две сватби, така че би трябвало да си преценят разходите, за да уважат и двете.

# 522
Fifilinka, аз съм същата паника, така че напълно те разбирам. Напоследък с наближаването на датата все повече се натоварвам, сънят ми се разби, заета съм и с доста други неща... Пък през деня ме е яд на себе си, че не бива да е така - това е сватба и трябва емоциите да са прекрасни и позитивни. Може би трябва да седнете с мъжа ти и да изберете заедно някои неща. Така едновременно ще изчистиш представите си за този ден, а и ще чуеш и неговото мнение. А цените варират доста в интерес на истината - ще намериш правилните неща, които да те удовлетворяват И финансово - фактор, който също не е маловажен.

# 523
Ето и малко клипчета за чаши, букети, за арки или за гръб на сватбената маса.

Нищо сложно няма. Стига да имате достатъчно сводно време.

# 524
  • София, България
Самата истина е ,че всичката скъпотия около сватбите ни кара да сме изнервени и да търсим варианти за по-бюджетни решения. Всички се опитваме максимално да разбием разходите в месеците до сватбата и е факт, че все си викаме има време за това, има време за онова. Накрая става още по-напрегнато, така че момичета, наистина свършете, каквото можете сега.
Понякога си мисля "какво му беше да се оженим на една малка церемония само с родителите и кумовете", ама пусто искам си сватба, като сватба. Лошото е, че ако чакаме да имаме много пари, просто няма как да ни се получи.

А като се сетя, че има елементарни неща, като питките за църква, за ресторанта, мед и ей такива незначителни на фона на всичко друго неща, имам усещането, че точно те ще ме напрегнат накрая.

Общи условия

Активация на акаунт