Сватба 2018 - IV-та част

• 46 884
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря, момичета! Макар, че има много време до сватбата (15.09) явно роклята ме притеснява сериозно, защото онази вечер сънувах, че е денят на сватбата и се обличам, а роклята се оказва прекрасен модел, нооо....тюркоазено синьо-зелена Grinning и всички изпаднаха в ужас, включително и аз Grinning

и нашата дата е 15.09 и аз сънувах онзи ден, че съм казала на майка ми да ми избере тя рокля... в деня на сватбата тя ми дава роклята, която е червена, шушлякова, с качулка Grinning аз пък си я харесах насън Grinning

Успокоително е да знам, че не съм единствената притеснена Grinning Че напоследък почнах много да се натоварвам като всички около мен ми казват - спокойно бе, има още толкова време...
А аз не ползвам агенция и всичко трябва да обмисля сама.

# 526
Fifilinka, спокойно моя мъж е същия. Само дето към момента почти нищо не е усетил от разходите. В началото викаше, че няма нужда от фото, от видео, били излишни разходи. Вчера му викам, че искам шаферки, ама по традиция трябва ние да им купим роклите и ми вика “а, няма да има шаферки” 😂 Аз обаче гледам много да не му се връзвам и си прая каквото си знам и се опитвам да го убедя колко са ни нужни някои неща, та се съгласява накрая.

Ние поне ремонта го оставихме за след сватбата, че при нас има доста неща да се правят и щеше да ми дойде в повече и това сега. Макар че поне всичко би минало наведнъж, но не успях да го убедя да го направим сега, май само спалнята ще е 😀

А за другите неща въобще не се нервирай, тепърва се започват нервите. В крайна сметка, който те уважава ще дойде, за останалите поне ще си направиш сметката сама. Всичките ви роднини от рано знаят, че ще са две сватби, така че би трябвало да си преценят разходите, за да уважат и двете.
Ако мъжете ви не се съгласяват да осигурите рокли за шаферките, то може да помолите момичетата да се облекат в неутрален цвят рокли или костюми, а вие да им добавите само еднакви акценти - гривни, колиета, диадеми, панделки или нещо друго по избор. Иначе от това което съм чела от колекцията на Мегз имало изгодни рокли за шаферки на ниски цени.  

# 527
Момичета, прекъсвам разговора, но се пише кумОве. Срещам го с У на няколко пъти и ми бърка в очите. Извинете за вниманието. Blush

Радвам се на тези от вас, които умеят сами да си правят украсата. Аз съм вързана в ръцете и предпочитам да си платя. Joy

А с колекциите на Мегз вижте на място - някога бяха хубави и бюджетни, сега май са само бюджетни...

# 528
Аз искам да попитам кутията за кумовете с какво предназначение е?

# 529
  • София, България
Каква е тази кутия за кумове? Не мога да си я представя дори, за какво питаш. Къде го видя това? Simple Smile
Едната кутия за кумове, която се сещам е при предложението към тях да ви станат кумове, се носят дарове, в някои случаи това са кутии с бутилка (уиски, вино, такия, мартини и т.н.) и някакви сладки и поканата.
Има и "кутия за подаръци", която според мен е взаимствана от кутията за картички от американските сватби. Тя се държи обикновено от кумата при обикаляне по масите наздраве и даване на "подаръците" (демек пликовете с парите).
Това се сещам аз като кутии...

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 16:27 от Purple_Peanut

# 530
В първия пост на фаталина е спомената, предположих, че става дума за подаръците към кумовете, но все пак да питам.

# 531
  • WonderLand
Днес годеника ми свърза с един много похвален фотограф, който си има агенция  и предлага и фото и видео. Единствената дата е била нашата и той я е запазил. Цената обаче е мноого висока според мен. Били там по 2ма фотографи и двама видео оператори, едните с булката, другите с младоженеца. Имало дрон, следели гоатите, кумовете и родителите и т.н. което е супер, но много солено ми се струва. Можете ли да ми препоръчате някого вие? Може отделно фото и видео, може и заедно, няма значение.

# 532
  • София, България
Да, това са кутии за даровете за кумовете.

SilverDream, много зависи какво очаквате от услугата, фотографи има от 500 до 3000 лв. в София. Ние сме с SL-Studio, които взимат 590 лв за 9 часа. Но е един фотограф. Не знам каква цена са ви казали, но за 2-ма фотографа и 2-ма видеооператора и дрон със сигурност е поне 2000 лв. минимум....  Simple Smile

# 533
В първия пост на фаталина е спомената, предположих, че става дума за подаръците към кумовете, но все пак да питам.
Не, кутията е направена по повод връчването им на поканата за кумуване. В нея се поставят поканата, подаръци(бъклица/бутилка с питие, бонбони и други дребни неща по избор). Не става въпрос за подаръци за самата сватба.

# 534
  • София
Аз съм била на сватба и с 3-ма фотографи, много излишно беше според мен.  Simple Smile

# 535
  • WonderLand
Да, това са кутии за даровете за кумовете.

SilverDream, много зависи какво очаквате от услугата, фотографи има от 500 до 3000 лв. в София. Ние сме с SL-Studio, които взимат 590 лв за 9 часа. Но е един фотограф. Не знам каква цена са ви казали, но за 2-ма фотографа и 2-ма видеооператора и дрон със сигурност е поне 2000 лв. минимум....  Simple Smile

Много благодаря, ще ги проверя. И 2000 да е пак е ок, ама цената дето ни дадоха доста надхвърля тази сума.

# 536
Ние ще сме с двама фотографи-1490 лв,а видеото ще е с един човек -1100 +опция дрон 200 лв.
За мъжете ..какво да ви кажа,моя си е така от ден 1 на организацията.В началото не беше дошъл на нито едно място,сама обикалях с мама😅 и като му казах,че цените са 50-60 лв на хубавите места такъв скандал беше...как можело,имало по 30..В крайна сметка се натоварихме всички и отидохме на място за 35 и на място за 50 и разликата беше очевидна 😅 от тогава гледа да не ми прави такива коментари преди да е проверил.Сега е на вълна,че не е невъзможно да искат по 25+лв на украса за маса 😅

# 537
Grinning и аз всичко сама си движа.  Моя имаше само две задачи и най-после ги свърши . Трябваше ритуалната и църквата да уговори . Но пък идваше с мен на всяка среща . Не ми се меша за нищо, освен за първата рокля, която бях харесала Grinning все пак беше 2000 лв  . Коментара му беше.... "еми мило освен да ти я купим и да отменим всичко друго и ще си бъдем двамата с роклята " Joy

# 538
Пранирам цветовете на сватбата да са ЧЕРНОО Heart Eyes , бяло и бледо розово, което се води "blush". Черното ще присъства в много от нещата (покривките, тейбълкете, подаръците за гостите, може би поканите за гостите и дори предполагам токчетата ми) и се чудя дали не е прекалено, а от друга страна много обичам черното и излежда стилно 🤔😍

# 539
Пранирам цветовете на сватбата да са ЧЕРНОО Heart Eyes , бяло и бледо розово, което се води "blush". Черното ще присъства в много от нещата (покривките, тейбълкете, подаръците за гостите, може би поканите за гостите и дори предполагам токчетата ми) и се чудя дали не е прекалено, а от друга страна много обичам черното и излежда стилно 🤔😍
Черното е стилно и строго официално, но в никакъв случай не е за сватба! Може да обмислиш вариант с много тъмно синьо.

Общи условия

Активация на акаунт