Сватба 2018 - IV-та част

• 46 002
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Момичета имам нужда от помощ колко горе долу е нужно времето за фотосесията . Опитвам се да си наглася часовете и много се притеснявам понеже приятеля ми запазил църквата от 15 а за ресторанта от 17 сме казали.  Струва ми се малко 1 час за фотосесия понеже ритуала е 30 мин и 30 мин път до ресторанта . Ако някоя си е направила вече график ще сподели ли

# 586
  • София
Момичета имам нужда от помощ колко горе долу е нужно времето за фотосесията . Опитвам се да си наглася часовете и много се притеснявам понеже приятеля ми запазил църквата от 15 а за ресторанта от 17 сме казали.  Струва ми се малко 1 час за фотосесия понеже ритуала е 30 мин и 30 мин път до ресторанта . Ако някоя си е направила вече график ще сподели ли

Едва ли ще е проблем да уговорите ресторанта за по-късно.

# 587
  • София, България
Двете имена трябват и за настаняването на гостите. При мен ги настаняяаше една шаферка и всички бяха по азбучен ред. Беше много удобно и ставаше доста бързо.

Хитро е това с азбучния ред! Simple Smile И аз смятам да помоля или приятелка или майка ми да помогне с настаняването, освен таблото с имената... Преди малко го обсъдихме, ще питаме за фамилийте... Simple Smile

Момичета може ли да споделите как плащате за сватбата? 💐

В смисъл? Кой я плаща ли?
При нас ние си я плащаме.

Момичета имам нужда от помощ колко горе долу е нужно времето за фотосесията

Нашият фотограф каза поне 1час и половина за фотосесия. Може да им организирате на гостите един уелкъм дринк от 17:00ч.  с по-бавничко настаняване, та поне до 17:30 да имате време за снимки.

# 588
И аз го мисля така утре ще се чуя с фотографа да видя той какво ще каже достатъчно ли ще му е времето . Благодаря момичета Blush

# 589
Момичета може ли да споделите как плащате за сватбата? 💐

Аз и годеникът ми ще платим всичко сами.

Пак много сте изписали. Simple Smile Но ви чета с интерес.

# 590
Ние ще направим опит да платим всичко сами. Няма да успеем напълно всичко да си покрием, тъй като аз наскоро завърших и още търся работа - следователно пари йок хахах Но имам събрани от преди, от младоженеца - по голямата част и от родителите малко помощ ще има със сигурност, но се надяваме да я минимизираме максимално.

Днес ходих до Джъмбо на пазар и се светнах за нещо, така че ви споделям - аз понеже сама си правя нещата искам да имам вази с цветя, но не с букети, а тънки вазички с поняколко цветя и малки свещи в чашка наоколо из масата. Та гледах, гледах вази и все ми излизат скъпо, а още  е рано да редим масите и не знам колко маси ще бъдат - от хотела ни казаха през май  най-рано да решаваме това. Та купувам основни неща само и се светнах обикаляйки - ваза малка от стъкло - 3лв грубо. Висока чаша за безалкохолно, която изглежда точно като вазата - 99ст. Та накупих чаши вместо вази Simple Smile)) Аз лично не се бях сетила, така че ако и вие не сте - излиза изгодно Simple Smile

Иначе и аз ще пиша по двете имена на гостите, въпреки че са 150 човека, знам на всички и двете имена - просто имаме огромни фамилии хахахх Даже и поканите съм решила да правя персонални и на всяка ще пише и името на госта/семейството. Защото до сега са ми давали с написано име на плика на ръка и на мен лично не ми харесва, освен ако не ми ги надписва калиграф. Но както казах аз имам свободно време за момента и не ми пречи да принтирам 80 покани с различен текст хахахаха

Друго да се отчета - супер луда история. В първия и единствен магазин в който влязох се оказа, че дизайнерката и собственик на магазина е едно адски мило момиченце, с което си играехме като деца, но загубихме връзка, когато бях на 7 -8 ако не се лъжа. И роклите и са повече от прекрасни - харесах 3 и сега си избирам Simple Smile Приемам го като знак и моята рокля ще е от там Simple Smile))

# 591
  • София, България
Ние ще направим опит да платим всичко сами. Няма да успеем напълно всичко да си покрием, тъй като аз наскоро завърших и още търся работа - следователно пари йок хахах Но имам събрани от преди, от младоженеца - по голямата част и от родителите малко помощ ще има със сигурност, но се надяваме да я минимизираме максимално.

Горе долу и ние така го мислим. Надявам се да не се налага да прибягваме до родителите, въпреки че 100 пъти ни питаха дали имаме нужда от помощ. Казахме, че ако имаме ще ги потърсим. Иначе свекървата твърдо държеше да купи роклята, а майка ми твърдо държи да купи костюма. Та.. това е нещото, което те ще платят. Simple Smile

Нямам търпение вече да ходим за халки. Но се сдържам още малко Simple Smile

# 592
Момичета, вие избрали ли сте бутилките ви за сватбена ракия и вино - с етикети ли ще бъдат или ще изберете такива с директен печат върху стъклото? Много харесах едни, но има минимум за поръчка от 30 бутилки и много се чудя...

# 593
  • София, България
Да и аз ги загледах тези с печат директно върху тях, матираните. Но се отказах за сега от тях. Не ми трябват 30 броя. А и самата форма на бутилката нещо не ми допада. Май ще си заложим на хубави етикети с някое послание Simple Smile разглеждала съм и съм си запазила няколко на компютъра.

# 594
На мен много ми харесват няколко етикетчета, но ме притеснява, че са от хартия и вероятно не са толкова трайни, колкото директния печат върху стъкло. Е, излизат много по-евтино, което е плюс, но...

# 595
Ние се спряхме на тези със печата по-различни са,а и мнохо ни харесаха.

# 596
Нашите ще имат като тагче, закачено на гърлото на бутилката и няма да са с етикет. Моят приятел иска да бъде като билет за концерт, защото е меломан. Така че отново фотошоп. Иначе аз съм купила хартиени етикети за всеки случай. Т.е. празни лепящи листи А4 на които мога да си принтирам каквото си поискам. Ако някой се интересува - пакет от 10 листа е 1,50 в Джъмбо Wink

# 597
Вижте какво ми попадна пък на мен - сайтче с безплатни шаблони за етикети. Не са кой знае какво, ама знаете приказката за харизания кон. Grinning

http://freelabelmaker.com/beverages/wine/sherry/sherry-label-003/

А, и още един изнамерих:

http://lenagold.ru/

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 00:06 от wastedsunset

# 598
В Алиекспрес има доста варианти на "държачи". Например  https://www.aliexpress.com/item/10x-Wooden-Wedding-Party-Table-N … 937460.0.0.Shy7Xy
И
https://www.aliexpress.com/item/PIXNOR-10pcs-Place-Card-Holder-H … 937460.0.0.5zfZyc
Като пуснеш на търсачка излизат и други варианти.
Аз съм си решила да сме на горска тема и точно тези съм си харесала.😊

# 599
Въпроса ми беше по-скоро следния:
Ние мислим да изтеглим пари за сватбата (родителите нямат възможност), а после си мислим да заминаваме за чужбина и да плащаме от там. Заминаването не е заради кредита просто ще правим и ремонт и т.н.
Искаме да си нарпавим сватба преди да заминем и се питам дали не съм единствената тук, която ще тегли кредит.

Общи условия

Активация на акаунт