Сватба 2018 - IV-та част

• 45 976
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София, България
Сватбени свещи от къде купувате? Има ли някакъв ритуал с тях после? Смисъл пазят се, палят се на поводи, носят се да доизгорят в църква?

Има много хубави свещи в Сватбения център. Simple Smile
Друго няма хубаво, но свещи имат. В София по Пиротска също има много. Аз по-назад сподели ателието, от което взехме нашите.

Етикетите наистина са скъпи, а и всеки може да си ги направи сам, дори на Word. Въпорсът е ,че при разпечатването много зависи как ще бъдат разпечатани, да не се разтекат от конденза и при намокряне при сипването на алкохол в бутилките. Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 13:00 от Purple_Peanut

# 676
Какво е тагче?
Етикетите мисля и аз да си ги правя сама. Показаха ми едни които са разпечатани на лист хартия, който отзад е лепящ. Трябва да се разтърся, все някъде може би се продават такива. Наистина обаче сега ми излиза въпроса с конденза ?

# 677
  • София, България
В Офис 1 има самозалепваща хартия Simple Smile И в почти всички канцеларски магазини Simple Smile

# 678
Тагче е това. Отгоре залепяш нещо, което си разпечатала и връзваш с канап или панделка на гърлото на кана например. Може формата да не е точно същата

# 679
По въпроса с плащането - исках да споделя някакъв опит и аз, макар че доста се проточи темата. Когато има много време до сватбата, според мен някои неща мога да се купуват предварително. Например, по Нова година има чудесни промоции за алкохол в големите вериги. Така не се натоварваш наведнъж, а и се отмятат различни пера. Роклите за шаферките също ги купих сравнително рано, обувките си и др. Стига да има къде да се складират, даже е приятно като виждаш някои неща вече готови Simple Smile

# 680
И ние алкохола го купихме по Коледа и Нова година . Имаше доста промоции и намаления на хубавия алкохол. Ние хич не ги разбираме понеже не пием , но кума е бивш барман и помагаше доста .Grinning

# 681
  • София, България
Ние алкохола сме го договорили с приятел с магазинче да го вземем на доставни цени и да му върнем останалото количесто после. И за това не сме бързали с алкохола. Иначе хубаво сте се сетили, че по Коледа има промоции, браво! Simple Smile
На нас почти всичко по украсата ни е готово. Не ни остават много неща до края... Simple Smile то не ни остава и много време де... хахах

# 682
  • София, България
Не знам дали сте го видяли този пост https://www.facebook.com/bequeen.bg/posts/2446720662219123

Ако някоя си е харесала нещо от BeQueen, до 22.01 има 50% намаление на определени модели рокли. Simple Smile

# 683
Няколко човека бяха писали за менютата-всички неща правих с Adobe InDesing,там директно си въвеждаш р-ра на това,което искаш.В случая взех готови картони от кафевия цвят и по тях направих белия лист.С Фотошоп не съм пробвала,но ми казаха,че като качество по-добре щели да станат с Адобе.
А темплейта, който ползваш готов ли е или ти си го правиш. Предполагам е втория вариант, ако е така от къде сваляш картинките?
Аз да си признания вчера направих някакви жалки опити, ама нещо хич не ми се получи, но не и отделих и много време де. Та нещо уж свалих темплейти, ама се оказа по сложно отколкото мислех.
Намирам си в Гугъл отделни картинки и си ги сглобявам както искам.Трябва да са трансперантни и с добро качество.Ако мога да помагам казвайте ,не че съм много напред,ама каквото мога ще казвам 😅 за менюто-не е задължително ,на мен ми харесва просто как стои;а и като ги правя сама нещата сметнах за покани,имена,номера на масите и менютата-към 60 лв,Айде 70.Та менютата няма да ми оскъпят кой знае колко нещата

# 684
Какъв алкохол и по колко на човек ще купите?
Хубаво сте се сетили за намалението по празнеците. 😉

Бутониери за всички ли ще има или само за семействата ви?
Аз си мисля за родителите и кумовете да купим от естествени цветя, (който мисля, че са скъпи) а за другите гости да са обикновени, но пък искам и за шаферите да има. Нашата сватба ще е 60 човека и ако направим за шаферите ще останат много малко гости с различни бутониери и не знам... 🤔 Знаете ли горе-долу какве са цените, ако се направят с орхидея.
Това са бутониерите.

# 685
  • София, България
И ние вчера обсъждахме алкохола. Решихме да вземем 15-тина бутилки уиски, 15-тина водка и 30 литра ракия. Не знам дали правилно го смятаме, но няколко човека питах за алкохола и никой не ми даде някакъв конкретен отговор как е преценил колко да вземе Grinning Май по усет на гостите Grinning И вчера даже спорих с ММ, че 15 бутилки уиски ми се струват много, защото почти никой не пие уиски, а тези, които пият със сигурност не могат да го изконсумират цялото. А ще вземем и узо сигурно.

# 686
И аз разпитвах колко алкохол се купува и не получих конкретен отговор. Повечето ми познати са вземали около 300 гр. на човек при положение, че не всички пият твърд алкохол. Ние прекалихме с количеството и съм сигурна, че ще остане, но както и да е.

Х. Христова, ако решиш да си направиш бутониерите сама, ще излязат доста евтино. Моите са от изкуствени цветя за всички гости и като ги смятах са били по 70-80 ст. За близките и шаферките са малко по-големи, но пак излязоха много по-евтини от това, което се предлага. Аз не се сетих да си поръчам материалите от   алиекспрес, а там са на още по-ниска цена. Тези с орхидеята спокойно могат да се направят като си купиш един стрък и разделиш цветовете. Има такива по около 5 лв с над 10 цвята. Пак уточнявам, че говоря за изкуствени цветя. Ако държиш да са истински, мисля, че някоя приятелка може да ти ги направи непосредствено преди сватбата и пак ще са на по-ниска цена. Ако желаеш, с удоволствие ще ти покажа какво и откъде съм купувала като материали, за да прецениш Simple Smile

# 687
Ние имаме огромни количества домашна ракия (даже няколко вида от баща ми и дядовците Grinning ), както и доста бутилки уиски, водка... Май алкохолът ни е уреден, може би само някакво хубаво вино трябва да намерим. С моя мъж гледахме списъка с гости и преценявахме кои гости са пиячи и кои - не, за да преценим приблизителните количества, които ще са ни нужни. Grinning

# 688
Ние няма да вземаме многоведове алкохол. Обмислям да е по две бутилки уиски, ракията ще е доста, по една Бейлис и това е. Възможно е малко водка.
Ще кага на персоналът да маркират на нашата сметка до някаква сума (100лв) и като свършат всеки да си плаща.

# 689
  • София, България
И аз разпитвах колко алкохол се купува и не получих конкретен отговор. Повечето ми познати са вземали около 300 гр. на човек при положение, че не всички пият твърд алкохол. Ние прекалихме с количеството и съм сигурна, че ще остане, но както и да е.

Може ли да ми кажеш какво и колко взехте и за колко човека? Grinning
Това с 300-те мл. го знам, но все пак въпросът е как да се разпредели алкохола. От кое по колко. Smile

Общи условия

Активация на акаунт