Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 46

• 97 905
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София /Абсурдистан
Svetlili в коя страна живееш?
При мен замотаването стана и от тъпотия, ама защо не се обадиха веднага, а лъжат, че са го направили. Нали не касае техния живот... сега чакам повторната хистология, най-късно до понеделник ще е готова, надявам се да мога да мина на следващата комисия  да се почва вече каквото има да се почне.
Обещах да казвам за Б17. Пия го от 2-3 дни, налегнала ме е страшна умора, но не знам дали е от него. То и от артрита я имам, ама сега е повече отпреди, едвам се влача из къщи. Вчера говорих с хирурга ми, той е
 онколог, каза ми да го продължавам. Ама ако ще се засилва още повече, мсля да го спра, химията ще ми е достатъчно мъчение, няма нужда от повече. Да кажем, че за момента е поносимо.

# 466
Не би трябвало умората да ти е от витамина. Нещо ти е кофти от времето сигурно, а и си притеснена и депресирана заради лечението и проблемите. Не е леко, знам. Вземи си гинко и женшен, има едни флакончета в аптеките кутия 10 броя по 5-6 лв.

# 467
  • София /Абсурдистан
Имам в къщи и гинко, и женшен, ще взема за тонус. Вярно е, че много съм притеснена.

# 468
Аз не мога да спя с тюрбан, убиват ми шевовете, затова спя и стоя в нас с шал на главата, от нещо като тензух. Не го и връзвам, само го премятам зад врата, да ми е свободно.

# 469
  • Варна
А всъщност с какво точно помагат тия кърпи и тюрбани? Аз винаги съм си била нудист откъм теме. Има коса, няма коса, къса, дълга, смешна каквато е в момента - като на Чичко Тревичко. Дреме ми. Който не ме харесва да не ме гледа. Ха!!! Не стига, че по цял ден я търпя тая перука ми и вкъщи да се забулвам. Помня само, че подбирах материите на калъфките и самите възглавници доста често перях, че... принудителния климактериум ми го предизвикаха още по време на химията, а тогава беше късно лято и препотявах всичко, върху което легнех.

# 470
Помагат психически да се приема в огледалото Joy Другия вариант е да изкъртя вратата на тоалетната за да махна огледалото . Ама така трябва да използваме помещението със завеси ...хихи

# 471
На мен ми е студено на главата и не мога да спя без кърпа.

# 472
  • София /Абсурдистан
Проблемът е, че аз няма да се харесвам без коса и сигурно ще съм с перука денонощно. Хвана ме суетата и мен на дърти години...

# 473
  • София
Винаги съм била с дълга, руса и не къдрава коса, но на много "вълнички".
Когато последния път ходих при проф. Александрова, тя каза на д-р Петрова - знаеш ли, тази пациентка с какви коси беше ? А аз отговорих - ами вие не ми  дадохте възможност да я съхраня.
Сега се опитвам да я пусна отново дълга и успях, но май няма да я изтърпя. Така свикнах с удобството на късата коса, че още утре ще отида да се подстрижа " химиотерапевтично"  Joy Joy Joy

# 474
  • Варна
За коса и нокти не се реве! Те са като плевелите, условия и благодатна почва дадеш ли им, с двойна сила се завръщат. Ако искате буйни букли и маникюр като на свиреп хищник наблегнете върху почвата... Wink т.е. върху себе си, а не върху разните му там притурки и бонуси, които са еднодневки. На напълно здрав човек постоянно му пада коса, лющят му се нокти, по време на терапиите при нас просто става изведнъж едва ли не... да не се отплесвам, предполагм ме разбрахте и се чете между редовете нещото, което едва се стърпях да не избълвам и да задръстя темата...

А това, което Хули сподели направо все едно капчица медец ми капна на сърцето. И аз, мила, имах точно такава коса - дъъъълга, мееека, светло кестенява почти руса и точно както го описа на "вълнички". Новата ми възродена коса нещо не е съвсем същата - черна е, своенравна, щръкнала... и аз като теб май или ще си нося късата прическа, или любимата перука. Grinning

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 09:52 от Spirit Crusher

# 475
  • София /Абсурдистан
Ха! Има си хас след химията от натурална брюнетка, да се превърна в ослепителна блондика Simple Smile Няма лошо де, русо гладно нЕма, както е приказката Simple Smile

# 476
  • София

[/quote]

Аз побързах да те успокоя, но някои женички каквото и да правят пак им отича, предимно по-възрастни дами с видимо наднормено тегло, където отоците най-вероятно са от някакво придружаващо заболяване.
[/quote
Хубаво е , че искате да успокоите новото момиче , но това не е истина . Риск от лимфедем има. Когато моята ръка започна да се подува бях 31 годишна с нормално тегло женичка

# 477
  • Варна
Да, KokoJ. Съгласна.

Затова и като се замислих, осъзнах, че с предшния пост може да съм я заблудила и по темата побързах да допиша и да се коригирам, че все пак може да се подуе ръката каквото и да правиш. Най-вероятно, че се дължи на други заболявания или просто на организъм си е просто моя преценка. От статистиката, която някак съм си правила срещайки се с какви ли не пациенти по възрасти, вид, етап, вид на рака... Прекалено много са условията (всеки организъм си е като мини проекция на отделна галактика), никой нищо не може да ти гарантира, затова са редовното наблюдение и задължителни прегледи. Всичко се споделя като болежки и самите специалисти вече да решават как. Примерно при мен за лъчето никой не сподели, че нещо там можело да усетя или да ми се случи, но при прегледите в един момент какво ги стресна лъчетерапевтите не мога да ви кажа, но веднъж ми отказаха процедура, а после цели 3 седмици не ме пускаха въобще до обозначената като радиоактивна зона. Говориха си с някви термини от рода: "пигментира в дълбочина", "странно очертани линии" и куп други неразбираеми за мен словосъчетания. А аз в същото време не усещах кой знае каква болка... може би само леко сърбене, опъване, сухота на кожата, експертното око обаче други някакви неща вижда... явно притеснителни, толкова да ме забавят и отлагат.

Тук сме се разбрали вече, че не е тема, в която да си предписваме една на друга лечения и т.н. Споделяме си просто, та и аз просто реших да споделя моя опит, не съм казвала на 100% не им бери дерта на тези лимфи и като видях, че може би подвеждам, реших да допиша тая част с "Аз побързах да те успокоя, но..."

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 11:12 от Spirit Crusher

# 478
  • България
   jul@e,този дренаж не можеш да си го правиш сама,просто не можеш да го правиш и на външната страна на ръката,затова си трябва втори човек.Много е важно обаче отначало да се освободят лимфните пътища,но това не става с пресата,а само ръчно с масажа и след това накрая вече се пуска и тя.При нея натиска и изтласкването започва от пръстите нагоре и когато няма освободени пътища тя няма накъде да върви.Мануалния дренаж почва от ключицата,горната част на ръката и така до пръстите и обратно.След това е много важно да се прави компресионния бандаж на цялата ръка,който се носи колкото часове можеш да издържиш.По повод на появата на лимфедема - от моята първа операция 2013 година до миналата есен,когато се появиха метите на лопатката и отпред на кожата на гърдите и започнахме лъчето аз с ръката откъм операцията въобще съм нямала проблеми,движех си я като здравата,нямах подуване,а имам извадени 11 възела,всичките канцеромни.Проблема се появи сега защото от лъчето лимфните съдове около ключицата се повредиха/ слепени или изгорени/ и вече няма път и ръката стана на балон.От болката спрях да я движа,оттам сухожилията се свиха и дотук.Сега вече я раздвижвам,свалям я надолу,нагоре още ми е трудно,но лека полека и това ще стане.А лимфата сега изтича през мишницата ,през кожата и през все още незаздравелите рани,тя се опитва да си намери път.Извинявам се ,че пиша толкова подробно,дано на някой му е от полза,защото е много трудно да се бориш с нещо,когато не знаеш какво е.Лекарите даже не ми казваха,че това е лимфедем,а само казваха,че това не се лекува и е до края на живота.Това е вярно,но когато се действа в правилната посока,нещата се подобряват и живота е по-нормален,макар и да кажем ръката да не може да се изполва както здравата на 100%. Лек ден на всички  и успех в борбата с квартиранта.                                                                                                         

# 479
  • София /Абсурдистан
Я да ви попитам, дали някой от вас е пил корен от глухарче за запазване черния дроб по време на химия, а и след това, на капсулки. Което не отменя пиенето на Карсил де. Смятам да поръчам от тук:
 https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Dandelion-Root-525-mg-180-Veggie-Caps/1957
Излиза двойно по-евтино, отколкото от нашите аптеки да го взема. Много неща съм поръчвала от този сайт, всичко е по-евтино, дори да се плати ДДС и доставка.
И друго ще попитам - някой има ли опит от употребата на Зеолит?
https://apteka.framar.bg/30046651/%D0%B7%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%B8 … -%D0%BC%D0%B3-180

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 12:54 от Unknown_lady

Общи условия

Активация на акаунт