Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 46

• 97 931
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Unknown_lady, много съжалявам за тази неприятна изненада, която са ти поднесли със "загубването" на блокчетата. В момента е важно възможно най-бързо да бъде наваксано изгубеното време. Ако имаш възможност досаждай постоянно по телефони, тропай на врати, на регистратури... питай възможно колко най-бързо могат да ги анализират тия блокчета, гледай и час още от сега да си подсигуриш за онкокомисията, че и те едни тежки, тежки и важни, не можеш да се добереш до тях. Успех и не се нерви и ядосвай. Грешката станала вече, просто гледай да вкараш нещата в ред, възможно най-бързо.

DZ, някои момичета тук мисля бяха споделяли за такива "трайни" едва ли не абокати. Не ми се мисли това нещо как се опазва толкова дълго време, но сигурно си има такива. Би могла да питаш и да се възползваш. Щото не е хич приятно и това постоянно дупчене особено като започнат такива да се суетят около теб и да се чудят къде да боднат.

# 451
Дами, можем ли да кръводаряваме?
Химията ми беше преди 2,5 години, сега съм на хормонални, ако има значение.

# 452
Не, естествено.

# 453
DZ, някои момичета тук мисля бяха споделяли за такива "трайни" едва ли не абокати. Не ми се мисли това нещо как се опазва толкова дълго време, но сигурно си има такива. Би могла да питаш и да се възползваш. Щото не е хич приятно и това постоянно дупчене особено като започнат такива да се суетят около теб и да се чудят къде да боднат.
Ще разпитам , благодаря за идеята.
Само да нямат метални части , че съм алергична към метал Joy

# 454
  • Варна
Абе, DZ, ние с теб ще се окажем баси клонингите. Сума ти съвпадения дотук ако не ме лъже паметта, ся и поредното - алергия към метали. Споко! Това, че я виждаш металната игла, с която пробиват и поставят абоката, въобще не остава във вената ти. Тя е просто помощно средство за проникване в кръвоносната система. Само за едното боцване едва ли ще изпаднеш в алергичен шок. Там са си съвсем други неща, просто една гъвкава тръбичка, от материал предвиден да не наранява кръвоносния съд или да предизвиква алергични реакции. Да не говорим, че всичките им игли, скалпели, шини и не знам си какви още джиджавки нищо общо нямат с мръсни метали като никел примерно. Всичкото е титан, хирургическа стомана и т.н. Лошото е, че такива абокати са ми малко съмнителни... с един стоях 3 дена, пък се беше запушил, пък не знам си кво. Има си начини разбира се, с най-обикновен физиологичен разтвор май ми го отпушиха и системата си тръгна наново, но в един момент видимо беше как капката направо спря. Не се притеснявай, сигурна съм, че има кой да те насочи към най-доброто решение и кой да те наблюдава.

# 455
Spirit Crusher, може да са ни клонирали Joy То такава хубавиня като нас дан вземе да се  затрие Sunglasses

# 456
  • София /Абсурдистан
Блочетата преди малко ги предадох в лабораторията. Казаха ми, че до понеделник преди обяд ще е готово всичко. Обаче изпускам комисията тази седмица и ще тябва да чакам още една седмица. Не са ми казали да си запазя час за комисия, в Сити клиник лекуващия лекар те представя на комисията  с всички изследвания и документи и аз няма да съм там, после те щели да ми се обадят да кажат какво следва, поне това разбрах. Много съм притеснена защото от пет скенера мина вече месец, а клетките на квартранта са в лимфните възли под мишницата и под гръдния мускул. Страхувам се да не се разнесе вече толкова време без лечение. Иначе почнах да пия Б17, сутрин и вечер по капсула от 100 мг, постепенно ще увелича до 4 капсули дневно. Искам да попитам сиропа от черен бъз само по 1 лъжица дневно ли се пие, или 3 пъти дневно по 1, както е по Димков?

# 457
  • Варна
Като се замисля и моите с голям зор ги взех. Отивам, питам има ли резултати, те ми викат: "Да, готови са!" и ми връчват там някви хвърчащи листа срещу подпис и лична карта, но като си направих устата, че си искам блокчетата и стъкълцата и почнаха такива да се опъват. Почнах да лъжа, че нямам близки във Варна и най-вероятно може да ми се наложи в Пловдив да се лекувам и ще ми трябват... което не е много лъжа де, едно мъжле си имам тук само и той постоянно по пътищата и в командировки. "Да добре, госпожо! Момент, че те вече не са при нас." Направили си анализите, пък ги отнесли там някъде си в нещо като хранилище за блокчета. Та: "Изчакайте, моля!" И аз чакам и чакам, час... час и половина... два... и се чудя: "Тия кво става в съседна община ли ги съхраняват" Пробваха се да ме изгонят, щото им вися пред лабораторията и за поредната цигара като излезнат и като погледна въпросително с усмивка "Ко стана!? Де са блокчетата!" сякаш лошичко им ставаше. Та предложиха да ми звъннат ако съм нямала време да чакам и да спра да им клеча пред постелката, аз просто отговорих: "Няма проблем! За днес само това съм планувала, смятам да го изпълня Simple Smile" Малко като ония виц:

Скрит текст:
На интервю за работа:
- Кои според вас са най-силните ви личностни качества?
- Настойчивост и търпение.
- Благодарим Ви, ще ви се обадим тези дни!
- И аз Ви благодаря, ще изчакам тук!

# 458
Unknown_lady, по 1 с.л. сутрин го вземам Simple Smile

# 459
  • София /Абсурдистан
Unknown_lady, по 1 с.л. сутрин го вземам Simple Smile
И аз за сега така го вземам, ама нали това е дозата за профилактика, затова попитах. Иначе си мислех, че ще е гаден, нищо подобно, много си е вкусен даже, като плодов сироп точно.
А иначе блокчетата и стъкълцата аз ги вземам без проблем срещу разписка и лична карта, обаче трябва като си свърша работа, после да им ги върна обратно за съхранение.

# 460
  • Варна
Момичета почвам в скрит текст, че тука много по-важни въпроси се засягат, а аз най-егоистично се опитвам тук през пост-два и с моите си неща да се похваля или оплача:

Скрит текст:
Ей... доставиха го пустия му Золадекс, там където от умора и нежелание да се разправям допуснах да ми разграбят и задържат всичките ми документи, рецепти, протоколи. Първо щеше да е на следващия ден, а то се оказа чак на 4-тия ден след поръчката. Ама и аз будала... щото ми е близко личния и мисля той да ми ги бие се натиках на първата срещната хиперлуксозна аптека в града, където нито те обслужват човешки, нито ти отговарят на въпросите... все с един блуждаещ поглед "Следващият, моля!" Аз рецептите вече ги нямах в ръцете си за тия 4 дни, но ей така в една квартална аптечка на един, който много обича не само цените на лекарствата, но и на горивата да подбива реших да попитам. (Че и у парламентУ мутрата си вее). Отговор: "Ако го имаме на склад, може още в рамките на деня да получите, ако не максимум два дни. Доплаща се обаче 14,90 лв", другите ми взеха 20. Хич не ми е за парите, но ме е яд за размотаването и несериозното отношение. Минавам аз към Тъмната Страна на Силата, никъв джедай няма да им играя повече, ставам Дарт Вейдър и само при депутатУ ще си купувам лекарствата.
Да не говорим, че на 5 стационарни телефона звънях и на 2 мобилни за да питам дошъл ли ми е Золадекс-а, чак на седмия опит получих отговор: "О, да!!! Ами тука е! Мислехме, че сте го взели..." Grinning Аааааааа, кога ли щяха да ми звъннат ако не се бях сетила аз тях да ръчкам, а уговорката беше съвсем друга даже и двата ми там телефона бяха записали, може би като почне вече да му изтича годността ли? Grinning

Как да е, още отигравам схемата с набавянето на тоя пусти Золадекс и следващия път ще съм много по-подготвена. Боцнаха ме, отбелязала съм си в календарчето, сега броя 28 дни напред и планувам следващото му набавяне... междувременно нещо се хващам в крачка, че и в страничните му ефекти много се зачетох, но мисля да спра с четенето тотално и да спра да се психясвам, докато не усетя нещо по-сериозно. Иначе... от нета ако черпи попива човек сам си ги натриса на главата. Едва ли не все едно дявола за опашката дърпат. Топли вълни, препотявания, студени вълни, главоболия. Охооооо... тез сме ги яли вече, не могат да ме изплашат.

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 15:32 от Spirit Crusher

# 461
Spirit Crusher , дано да нямаш проблем другия месец.
Нямаш ли някой познат , който да работи в аптека.
Много е лошо това с чакането с дни Sad
Най-лошо е , че са те подвели за срока за който ще го получиш...

В този ред на мисли......
Честно да ви кажа винаги съм знаела , че пари се печелят най -вече от болните.....
Разглеждам от 1м тюрбани и перуки.
В бг сайтове за продукти за онкоболни пациенти тюрбани - шапчици за вкъщи мин.35лв.
Та това е парче плат +ластик..
Няма златни нишки....
В АлиЕкспрес за 3-6лв модели много....
Реално цената на материалите са до 5лв -зависи от плата.....
Останалата част от парите , ще си замълча за какво да ги ползват фирмите.........
Взех си от един магазин намалена пола на Мики и Мини Маус и ще си шия SunglassesStuck Out Tongue Winking Eye

# 462
  • София /Абсурдистан
Лесно се шият, но нещо не ми се занимава. Другата седмица ще ходя в " Една от осем" и ми казаха, че ми подарят новичък, от каузата им. Мога и да шийна нещо дизайнерско де, ако ми дойде вдъхновение / което ме съмнява да стане/.

# 463
Голямо мотаене, момичета...Гонете си резултатите и лекарствата, че времето е важно.
За парите съм съгласна..В Бг имах аптечка за кратко време ( 2 год. ) преди да родя ...Имах отстъпки за пенсионери и деца, един приятел адвокат ми се изсмя , че то това ми бил “контингента”. Мои колеги с аптеки много се тормозят , като не могат да намерят лекарство . Причините са много , сигурно паралелният износ също . В тукашни аптеки съм виждала лекарства с надписи на български - за тези болести, които са безплатни по ЗК, значи директно отклоняване. Май се направи нещо по въпроса това лято.
За липсата на комуникация .... Не че не се случва и тука, но хората свикват да им се чува гласа, оплакват се и полека-лека нещата се подобряват.
В България всичко е много по-скъпо ..като се прибираме , само книги на български взимам вече.

# 464
Ние  вчера бяхме в болницата, за да чуем следващата присъда и за щастие е: химеотерапия. Така се радваме, защото смятаха, че има още засегнати лимфни възли, и смятаха да махнат целият десен дроб, а не зная дали щеше да издържи. Първата операция продължи осем часа и направо не исках да мисля за втора.
Сега има две седмици почивка да се по закрепи и се започва отново.

Общи условия

Активация на акаунт