Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 46

• 97 837
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София /Абсурдистан
Днес минах през социалните да попитам има ли шанс да ми възстановят 100 лв за перука, както се полага на осигурени лица. Майкоооу! Всичко е направено така, че да се откажеш. Спирам с тази дейност, една си купих, още една ми подариха, стигат ми, повече не се занимавам с това.

# 571
  • София
DZ, тръгна по пътя вече... Не бързай...
Почивай, глези се, обръщай си внимание, грижи се за себе си (ако ти не го правиш, как ще го правят другите за теб), бъди малко егоист (като всички, които са около теб и ползват "услугите" ти с удоволствие и без угризения). Сега ти е паднало!!! Като мине лечението след месеци, всичко ще е както винаги... гледат те, че шаваш и всички се възползват на мах от теб.
Възползвай се и ти на мах от ситуацията, колкото и неприятна да е! Повярвай ми- временно е.
Беше ми гадно, но когато мъж и деца ме питаха или очакваха от мен действия или решения, редовния ми отговор беше "смятайте, че съм умряла вече и се оправяйте без мен"... май не се научиха да решават без мен, но за известно време, докато се лекувах поне гледаха да не ме занимават с дребни глупотевинки.

Unknow lady, ползвам някой "услуги" на социалните... не е чак толкова зле, ще свикнеш. Ще им хванеш цаката, така че не ги отсвирвай.
Успех, момичета!

# 572
  • София /Абсурдистан

Unknow lady, ползвам някой "услуги" на социалните... не е чак толкова зле, ще свикнеш. Ще им хванеш цаката, така че не ги отсвирвай.
Може ли да ми кажеш какво ползваш, на лични. Предварително благодаря!  bouquet

# 573
DZ бързо възстановяване ти желая и успех в лечението.
Каква беше операцията и къде я направи? Кой лекар те оперира, доволна ли си?
Благодаря  Hug
Мастектомия  + всички лимфни възли.
Прави ми я д-р Хинев Окръжна болница - Варна.
Много съм доволна ! Страхотен доктор и добър екип.
Препоръчвам с две ръце  Peace

AnyHr, гледат ме в къщи . Не мога да се оплача  bowuu
Но не мога да стоя без да правя нищо.
 Mr. Green Почистих лекинко банята и коридора днес. Поприбрах туй-онуй от стаите .
Ще пусна пералня-сушилня.
Всичко правя много бавно и внимателно , но с удоволствие  Crazy
Само резки движения и вдигане на тежко - категорично избягвам  Peace
Сега лежа и гледам НА КАФЕ  food010
Не съм го гледала от когато бях в майчински  Grinning

# 574
  • Варна
DZ, много ама много ти се радвам как бързо си стъпваш на краката. Пу-пу-пу! Да не те урочасам дано.

Наистина в много добри ръце си попаднала и се радвам, че оценяш. Хинев, Корновски, като цяло екипът на д-р Славов са наистина топ ниво. Близките ми като научиха за злата вест, запретнаха ръкави, банкови сметки и тръгнаха едва ли не към Германия да ме пращат. Ква Германия, бре!? Вие луди ли сте? Я тука какви хубави докторчета си имаме. Смея да твърдя дори, че са по-добри специалисти. Заради лошата материална база, заради ниската здравна култура, заради липсата на превенция. Ежедневно се изправят пред какви ли не предизвикателства и от нищо нещо успяват да направят. Ония там колегите им из Дойчланд... галени Марийки. Като му отидеш след дъжд качулка в предпоследен стадий и те оглежда като объл камък на пътя и не знае какво да те прави. Пънкарията е тука! Grinning Тук са сложните, засукани и изтървани случаи. Наистина на много неща са се научили нашите медици покрай практиката си и реалността, в която им се налага да практикуват.

Edit

Послушай AnyHr. Добри съвети ти дава. Помня беше много дълго и километрично, но препрочети си и на лично какво те съветвах за работата, колегиалните отношения и отговорностите. Живееш пълноценно и имаш право на живот, имаш право на лечение, когато нещо те спъне, имаш право на забавяне на ритъма. Шофьорченце лъзнало се на пистата у Банско с гипсиран крак изпада в много по-дълга нетрудоспособност, нас обаче ни сочат с пръст и все с едно наум ни гледат. Само някой да посмее да ти отнеме тези права, свиркай! Назови име на началник, име на фирма, име на колега и стой та гледай черният пиар кви може да ги надроби. Четирицифрени суми за хигиенист ще са готови да плащат месечно и пак няма да има кой да им се отзове на обявите... Зли, отмъстителни и адски вредни можем да бъдем само някой да ни провокира. Все пак тия наши си собствени бивши доброкачествени, по настоящем злокачествени клетки не са се пръкнали току-така в телата ни. Злото си го носим. Тъй че... едно наум отсега още да си имат всички, които смятат на главата да ти се качват....

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 06:20 от Spirit Crusher

# 575
Благодаря Ви , момичета за съветите които давате .
Ще го обмисля много добре наистина  Peace
Ще изчакам и лечението да назначат и ще преценя всички плюсове и минуси  Peace
 Hug Hug Hug

Другата седмица тръгвам по магазините за рокля и обувки bowuu.
На 19 Май сме на сватба и трябва да съм хубава  bowuu
Прическата е ясна - чака ме в магазина  hahaha

# 576
  • Варна
Моля извинете ме, че ви занимавам с глупости, но нещо... имам чувството, че мозакът си сгъва багажите и смята някъде на курорт да ходи. Не мога да се концентрирам, помня точно по една минута (не повече), всякакви глупости ме разплакват или гневят, към истински важните неща пък съм апатична. Направо не мога да се позная. Имайте предвид, че тук колкото и добро поведение да демонстрирам е било премисляно, редактирано, коригирано за правописни грешки. На къс пас хванеш ли ме в момента направо можеш да ахнеш. Мъжът ми дори си позволява на моменти обидни квалификации да ми подмята като: мърда, зомби, куку, урупсия... Золадекса и Тамоксифена ли нещо си казват думата, но нещо в мозъчето ми вече не е същото. Срамно е... толкова много преживях и на толкова много устоях, а сега... баш най-леката и безболезнена част от лечението да ме бутне...

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 12:05 от Spirit Crusher

# 577
👀👀👀мъжът ти е....
Ще се справиш , най-тежкото е минало, нормално е са си изтощена психически и явно за това е така 😘🌸
Аз от както мъжа ми се разболя забелязах че си говоря сама 😂

# 578
Спирит - Не е от лекарствата, не се самоуспокоявай, а си стегни Д-то хаха. Пролетна умора, кофти време и обикновен мързел и разсеяност.
Дори и да не съм права по-добре наистина се мобилизирай, защото в противен случай се отпускаш и тръгваш надолу.

# 579
Spirit Crusher , не се притеснявай същата съм  Mr. Green
Записки си водя вече.
Много бързо се разконцентрирам и забравям какво съм мислила преди 1 мин.
Успокоявам се , че ако е било важно - пак ще се сетя  Mr. Green
Когато се уговоря с доктора за ден и час - веднага записвам. Веднъж звънях да го питам за колко часа беше уговорката - срам  ooooh!
Проблема според мен е , че бръмбарите горе са решили ,че щом сме болни и те могат да излязат в почивка . Joy Сега им се карам на моите и ги строявам - да се вземат в ръце.
Даже съм решила докато почивам да ги уча на Английски език  Laughing
Че този език нещо ми се опъва .До сега се оправдавах с липсата на време  Whistling

Няма смисъл , много хора си говорим сами.
Важното е да се изслушваме и да не се караме  Mr. Green

# 580
  • Варна
Спирит - Не е от лекарствата, не се самоуспокоявай, а си стегни Д-то хаха. Пролетна умора, кофти време и обикновен мързел и разсеяност.
Дори и да не съм права по-добре наистина се мобилизирай, защото в противен случай се отпускаш и тръгваш надолу.

Признавам без бой, наистина се корени в най-обикновения мързел проблема. Този вид аномалия може да се диагностицира като най-обикновен анален конюктивит, т.е. да не виждаш ни начин, ни смисъл да си завлечеш задника на работа. Обещавам да се стегна колкото и трудно да ми е. Ама и тия покрай мен грам значи не помагат... даже май с критиките си повече ме закопават.

# 581
Спирит Ako това ще те успокои не си само ти, много сме  Grinning моят "кон'юнктивит " клони направо към мозъка хахах А околните дори не признават, че съм болна, като се опитвам да се глезя или лигавя. Така че "ваканцията" свърши, за добро или лошо време е за работа.
DZ  радвам ти се на спокойствието и настройките, само така. Аз две-три седмици след операцията не смеех да мръдна и ходех като препарирана, хем моята операция беше много по-малка от твоята. Пази се от физически усилия да не се бъгне нещо.

# 582
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Вчера цели 7 часа ми наливаха химиите в болницата, до 9.30 вечерта, чак се схванах от лежане и днес ме пуснаха в къщи, че много болни хора чакат за влизане. Хвана ме алергията здраво, въпреки превенцията, която ми направиха. Та сега съм наблъскана с кортикостериди до ушите. На лейка съм направо от дупчене, а в къщи ММ ще ми бие още преднизолон, пълен плик ми дадоха от болницта. Истински късмет, че той е лекар и мога да се поотпусна малко. И с много високо кръвно от Херцептина и от Преднизолон. Иначе не ми е лошо, нямам гадене, само манерката ме боли от високото кръвно.И на 17 април пак там. В къщи ме подрепят всички. Та тъй.

# 583
Лейди, браво на теб!
Ние в петък сме в болницата да ни кажат за химеото, мъжа ми много се притеснява от страничните ефекти, не за косата и мустака 🙂 а другите. Казах му да спре да го мисли и, че ще го обичам всякак.

# 584
На мен мозъкът ми се бъгва от химията. На моменти хич го няма Joy

Общи условия

Активация на акаунт