Искам да кажа ... (142) през януари 2018

• 383 349
  • 6 298
  •   1
Отговори
# 5 640
Лиляна, след като е на легло свекърва ти, дори да намерите гледачка, може да подадете документи за инвалидност и да й осигурят помощ. Бавят се около два месеца докато върнат писмото и насрочат дата за преглед, тъй че не пречи да подадете заявлението. След това може да й отпуснат за през деня за 8 часа, пък вие да поемете грижата само за вечер и през нощта, тъкмо и мъжът ти ще се разтовари.
Минахме през това миналата година и искрено ви съчувствам  Hug

# 5 641
Лиляна, химията и да се изчисти, тя може да продължи да си е на легло.
Да не говорим, колко могат да бъдат манипулативни възрастните хора.
Намекни за външна помощ все пак.

# 5 642
  • София
Не успях да прочета всичко,  но искам да кажа, че онзи ден голямото ми момче стана на 13 Grinning. Предишната вечер имах голямо желание да го набия, 12 години му се разминава, едва се удържах...Празнува си рожденият ден в мола в плейзоната...и днес е болен. Дано ние с малката удържим фронта и не се заразим.
Тонка, не съм пропуснала 50-те палачинки...ти си машина, браво.
Белинда, стискам палци за твоето момченце, все поглеждах твоите публикации да видя как е.
Тарти, само да е здрав мъжа ти, всичко друго ще се нареди.
Отивам да чета, за Viliandar, че не можах да прочета как е минала биопсията. Пропускам някакви отговори и не зная защо.

# 5 643
Уф, Лили, много неприятно. Много ще ви е трудно сами да я гледате, ако е възможна помощ ще е най-добре.

# 5 644
  • Някъде там
Сбъдваща чудесни снимки.
Кокичета като вадя луковици винаги оставям с пръст и от време на време я навлажнявам.На другата година винаги се захващат. Пробвай така,ако вече не си.

Лиляна мъжете са много горди в това отношение като става въпрос за майките им,но дано разума в съпруга ти проговори и се съгласи за помощница.
Бъни и аз пропускам постове за които после чета в коментарите.Защо идея нямам,като днес цял ден "охранявам" темата. Явно пак ровят по форума.
Лека  и спокойна нощ от мен на всички.
Всички болни да се събудят здрави.

# 5 645
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И аз от вчера в статистиката на грипавите. Малчуганите дойдоха с течащи нослета в петък и аз веднага прихванах, сакън да не остана по-назад. Днес такава люта противогрипна битка  водих, че чак се увлякох май. Къщата ми приличаше на къщата на Баба Яга:  димят и се изпаряват отвари разни: лайка със сода за инхалации, гаргари и овлажняване на въздуха, чай от липа и шипки, чай от дюли, ябълки, индрише и джинджифил. Отделно последвах Лиляна с прополиса - три пъти на ден по20 капки в храдка вода -няма такава гадост, горчиво и миризливо. Куркума с мед и прясно мляко  - също горчиво и гадно. Спрей за носа, таблетки за гърлото, гадни и горчиви разтворими прахове с парацетамол - ужас просто. Цял ден със себе си се занимавам, носът ми е като чешма, един кашон кърпички съм изхабила. И цялата тази офанзива, защото искам да овладея положението, за да гледам децата през следващите три дни, че майка им има работа, а те са в грипна ваканция. Дано да успя. Напоследък се случва да съм болна, точно когато имат най-голяма нужда от мен и много ме е яд.

Сбъдваща, много се възхитих на кокичетата. Поляни с кокичета не съм виждала от дете. Чудно ми е защо не можеш да си ги завъдиш, никак не са претенциозни.
Салатата ти иглежда много примамливо, обаче много скъпа бе, ако тръгна да я смятам, къде 30 лв. най-малко ще излезе. Joy

Силви, и аз харесах патиците - много достолепни и красиви.

На Хачико и аз плаках, обаче както съм ревала на "Белия Бим Черното ухо", не съм плакала на нищо друго. При това и на книгата, и на филма.

Учудващо за болен човек апетитът ми днес е просто необуздаем - цял ден все нещо ми се яде, ядох дори неща, които обикновено не поглеждам, като кукис, например. Онези, с шоколадовите парченца. Не ги обичам, а днес изядох, каквото беше останало от децата.

Много, много мразя хрема! Винаги ми е било чудно как една толкова малка част от цялото тяло, един нос, може да е причина да си без сили и да се влачиш като парцал из къщи. А какви киханици ме разтърсват - все едно съм триглава ламя и кихам едновременно с трите глави. Добре че съм сама, иначе току виж съм издухала някого.
Някакъв цинабсин видях да рекламират против хрема. Да имате впечатления?

# 5 646
  • Пазете Гор
Майка ми в безпомощно състояние тежеше под 50 килограма. Аз съм бая якичък, тежести от 80-100 и нагоре килограма никога  не са ме затруднявали, но неподвижното, отпуснато, болезнено и безпомощно тяло не се държи като  бездушна машина, например. На никой чувал не остават синини в местата, дето си го сграбчил... и все пак важно е при вдигане и полагане да се забравят всякакви сантименти и наистина да се подхожда, колкото и циично да звучи, като към чувал - захват, опора, тяга и прочие. А още по-важн е да се примирим, че това е наш дълг, кръст, изкупление, ако щете и просто понякога трябва да се приеме.

# 5 647
Лека нощ,момичета и Куркума!
ЛИЛИ,дано имате късмет и сили да минете и през това изпитание!
Болните бързо да оздравяват,здравите да са си все така!
Започнах да препрочитам "Дъщеря на съдбата",още си ми харесва.
СБЪДВАЩА,благодаря за снимките,страхотни!
КУРКУМА,много добре казано,така си е!

# 5 648
  • София
Искам да кажа, че чинно изчетох от стр 300 до настоящата...и забравих какво щях да казвам Grinning
Пожелавам на всички да оздравяват бързо, без усложнения и се надявам никой вече да няма разни приключения по болници! Грипа е доста гаден, пазете се.
Аз бях за 3 дни командировка по сръбско и ви изпуснах и от петък насам се опитвам да наваксам. Видях нещо за Хари Потър и да си кажа и аз, че много, много я обичам Роулинг.
Светълчо, цинабсина е хомеопатично, аз лично съм доста скептична, но има доволни хора. Аз бих заложила на капки за нос и промивки, много течности и така.

# 5 649
Трънче, а другите две чела ли си ги? - Къщата на духовете и Портрет в сепия
Мери, и аз това правя - промивам с физ. разтвор и пръскам спрей, обаче няма някакъв ефект засега. Аз харесвам някои хомеопатични лекарства - инфлуцид, примерно.

# 5 650
Светълчо, на сина давам цинабсин при хрема и при него работи. До колкото знам е хомеопатичен препарат. От този вид лекарства при него положително повлиява цинабсин и ангин хил, виж от есберитокса ефект не съм забелязала.

# 5 651
  • Ямбол
Благодаря ви за съпричастността и съветите. Още утре ще говоря с мъжа ми за допълнителна помощ и за някаква консултация с лекар.

Светалчо, болестите не питат кога ни е удобно да ги приемем. Бързо да се оправяш и да се радваш на внуците си.

# 5 652
Така е, Лили, не питат. И вас ви чакат трудни моменти, за съжаление, а човек не може да се подготви за тях. Свекърва ти е неадекватна, а не че капризничи или върти номера, тя не осъзнава какво прави. Когато мозъкът е засегнат, болните говорят съвсем правилно по отношение на речта (словоред, подбор на думи) но обитават друго измерение и не се контролират. Отначало изглежда като че ли ти правят напук или те разиграват, но идва момент, в който осъзнаваш, че всъщност не знаят какво правят. Не че ти става по-леко от това, но поне разбираш, че не е насочено против теб умишлено. Имай предвид, че е много вероятно да стане агресивна в един момент, да се съблича или да прави други необичайни за нея неща.
Коте, ще си купя аз утре цинабсин, искам да видя дали ще се справи с гадната хрема.
Есберитоксът повлиява имунитета, не знам как би могло да се забележи това.

# 5 653
И ние бяхме на филма по Нова. Късно прочетох за предложението на Давиз по Бтв. Иначе и него бих изгледала.
ДжеНа, и ние още с отварянето на вратата бързаме да обобщим, че у дома си ни е най- хубаво.
Щерката е мързелива, но ето преди малко ме изненада- направи чай и сега пием. А иначе трябва да са вече в леглото, но силно се надяваме за грипна ваканция, но.....на дали.
Лиляна, кураж ви пожелавам, и здрави нерви.
Светалчо, бързо да се оправяш, че да поемеш дечицата. За хрема ми помагат промивките и капките. Забелязала съм, че и аз когато съм болна много ми се хапва.
От утре за какво се редим пред оня магазин с партизанското име?
Бъни, да е жив и здрав младежът ти!

# 5 654
  • Бургас
Дъщеря ми лекува внучките с хомеопатия, дори и книга има с описани признаците и подходящите капсулки. От нея знам, че ако си пил скоро химия,не ти повлиява хомеопатията.Може и да го знаете, но да кажа и аз.
Филми с кучета и изобщо с животни не гледам, откакто имаме куче. Много се разстройвам, а както и остарява вече, изобщо не мога и да си помисля.
Тази година ми прави впечатление, че доста се пише за болести в темата, грипа май е по-сериозен.Може би заради непостоянното време.
Пожелавам бързо оздравяване на всички!

Общи условия

Активация на акаунт