Искам да кажа ... (142) през януари 2018

• 383 345
  • 6 298
  •   1
Отговори
# 5 655
  • Бургас
Добър вечер!
Дано болните оздравеят бързо!

Цинабсин, Тонзилотрен и Инфлуцид имам винаги в аптечката. Доволна съм. От свекърва ми знам изпитана, но леко неприятна процедура при хрема. Щипка сол се разтваря в шепата с малко водичка и се шмръква през едната ноздра. Оставя се да премине и се издухва
през другата. Повтаря се наобратно.

Лили, кураж!

# 5 656
Светълчо, сетих се за изопринозин, че също пресича грипа. Прочети ако искаш и за него.

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 23:59 от blackcat6

# 5 657
  • Ямбол
Хрема с лекарства се лекува една седмица, а без - 7 дни. Това знам аз. Ползвам само капки, ако е само хрема.

# 5 658
  • София
Цинабсинът помага и на моите деца. Педиатърката ги изписваше така - първите един-два дни при силна хрема се редуват през един час цинабсин и инфлуцид. Като се овладее положението се продължава с 3-4 пъти на ден по едно от всяко. В случай, че няма хрема, а болки в гърлото се редуват по същата схема тонзилотрен и инфлуцид.

# 5 659
Светълчо, и на моите предписаха цинабсин първия път. Лечението беше комбинирано с Авирон рапид. Добре се повлияха.

# 5 660
Добро утро!

Айде коя яла, коя спала- свърши се:) Понеделник е, ако ме уважавате по един планк, че да тръгне седмицата с тонус и здраве, а не с болести! Щото той здравия дух си иска да обитава здраве тЕло все пак:)
Пия кафето с няколко сушени плода, че да вземе да ми падне захарта ли, кръвното ли и ме обля студена пот и ми се подкосиха краката, рязко ли скочих от леглото, що ли.
Но сега ми светна, пушка съм. Коляното пак леко ме дърпа след вчерашния масаж, защо и дадох да го ръчка? Мадам вика, а кен фиксед, и се съгласих. Фиксед друг път, по- зле ми е! Ще направя йогата и ако не съм за аеробика ще ида във фитенеса по уредите за горна част.

Лили, нещата не са добре. Не отлагайте и не чакайте, ще се съсипе мъжът ти, той е сам тук, няма как да поделят физически отговорността с брат му. Това, че ще потърсите почасова помощ не го прави по лош син. Но ако и той се поболее, недай боже сецне, няма да е полезен ни на майка си, ни на себе си, ни на вас. Това може да се проточи, трябва да се вземе разумно, а не емоционално решение. Свекър ми тежеше на 100 кг, мъжът ми 70, мъчи се и той няколко дни, а е с болен кръст.
В Изрел обаче им е много уреден купат холима ( май така им беше здравната каса) свекър ми плащане няквка допълнителна осигуровка, имаше една златна катра, та в нея се включваше о домашна грижа, всеки ден идваха болногледачи. Той не знаеше кой кой, обиждаше ги и змеряше всички наред.
Само мъжът ми познаваше, той пак беше там, до него, но не извършваше тежките дейности. За тях си трябаха 2 човека.
Дали и у нас някога ще се уредят нещата, да не се чака 2 месеца за помощ, която докато дойде, може да е излишна.
Много кураж ви желая!

# 5 661
Жаклино, мноу спиш бе. Аз съм станала преди два часа и по Мари овършах. Планк направих и ми е ок. Дори и някакви мускули се появиха.

Светалчо, Белия Бим е първият филм, който ме разрева. Сега гледам да не си причинявам такива емоции, ама нали детето все намира животни и пак ми се получават драми.

Лиляна, неизбежно е да вземете помощ. Поговори спокойно с мъжът ти. Не му е леко, но ще му е още по-тежко да се справя сам. Знам, че брат му не е наблизо, а и да беше е по-добре да оставите на друг физическата работа, така и той ще я запомни като майка си, а не като супер болна и безпомощтна. Много ви съчувствам и не и се дразнете. Аз колко с майка ми се ядосвах, докато приема и разбера, че е болна. Опитай се да навиеш мъжът ти. не е само физическата работа, а и психологически е тежко.

Току що си поръчах почиствачка за басейна. Под 1000 е и идва с някой, който ще я монтира.Писна ми да се занимавам с мъжки работи и си платих. Казах им да я докарат и монтират и да не ме занимават. Ще затеоря кучето, за да не ги изяде и толкова. Казаха ми за утре. Еми не е ок, казах им или днес или никога! Намериха gap. Значи можело. Отивам да се изкъпя и излизам. И ще отида на плаж!!!

Ще продавам тъпата къща и ще си взема апартамент. Детето отгледах, само с кучката ще е драма. Ама наистина ми писна.

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 03:52 от Down Under

# 5 662
Дауне, как ще спя бе:) В 6.30 станах, към 7 и нещо писах.
Едвам избутах тренировката, пак ми прилоша. Кръвната захар ми прави номера, що така не знам. Отдавна не ми се беше случвало така да ми прилошава.
Облива ме пот сякаш с кофа, косата ми се намокря чак.
А хапнах преди да изляза.

# 5 663
Внимавай, провери си я. Вземи си тестове, ако нямаш. Много е страшно да припаднеш от ниска захар.
Аз се разплувам и чакам да ми докарат чистачката за басейна, ама утре ще трябва да ходя на работа.

Сега ще поплувам и още един планк че направя и толкова за днес.

А, сега трябва да отговоря и на емейла от шефа, но се чудя дали сега да го направя или като изпия една чаша вино.

# 5 664
Добро утро!

Жаки, да няма връзка с МЦ? Ако е по-обилен е възможно да ти прималява. Или да си попрегряла и за това да ти пада кръвното? И йогата сваля, случвало ми се е накрая, на медитацията да пребеля погледа и аз.

Даун, барем дойде някой сладур да монтира джаджата...

Бъни, честит да ти е рожденика и да ти е много здрав!

Всички болни да оздравяват бързо!

Свет, направи си нагрявка с морска сол на носа, ако не си вече. И аз като съм болна имам голям апетит, необяснимо.

Лиляна, дано свекърва ти се пооправи и да намерите работещо за всички решение по обгрижването и.

Вчера пак изненадвахме петъчната рожденичка, че не знаеше, че кумата се прибира от Англия. Много мила работа. Наприказвахме се качествено, много обичам Heart

Днес омразен понеделник. И то единствено, защото в офиса ще е много студено след почивните дни. Ще се навлека като мечка и пак ще умра от студ, докато се стопли. Искам лято!

Кокичета обичам и имам. И много нарциси. Но всичко извадих, а нищо не посадих, понеже така и не си избистрих концепцията за цветната градина, та нищо няма да имам на пролет.

Хубава седмица ви пожелавам!

# 5 665
Али, не че искам да те дразня, но тук е сигурно към 37 градуса, не се диша. Ама на мен ми писна честно казано, не можах да спя нощес и може и това да оказа влияние за прилошаването.
Не е обичайно за сега да е чак така, обикновенно след 15 март започва големия мор, но времето е полудяло явно.

А от цикъла не е, то още не ми е дошло, ако и беше щях да си припадна съвсем качвствено, сега успях да се добера до шкафа да натъпча. някакви сушени плодве, пих вода и задържах да не загубя съзнание.
Днес ще държа по- високи В.

Аз нали съм на тема комунизъм, та след “Любов в тъмни времена” която ми хареса, и я препоръчвам, започнах на Виктор Суворов “Контролът” добре върви.

Сега четох- Миднайт, дано се оправи близката ти! И без повече пристъпи за малкия!

# 5 666
Ali, какъвто е да идва, че ми писна. Даже съм оставила отключено и мога да си легна и те да си се оправят.
30 е тук. Ще се изкъпя за ужас на Джена, защото има листа по дъното.

Метнах имейла на шефа и не се въздържах да бъда леко язвителна.

# 5 667
ПОНЕДЕЛНИИииик! ДОБРО УТРО!

Хубава и спорна да ви е седмицата!Прегръдка!

# 5 668
Добро утро!
Да ви кажа как ме зареди първия пост на Жаки, не е истина. А като прочетох, че и Даун е отхвърлила планковете,и чака мъжете за басейна и се амбицирах. Дано не ми мине мерака, докато се качвам на кростренажора.
Вчера сварих един патешки фенер. Месото е изчопкано(не мога да кажа обезкостено, щото си е една купичка), бульонът е прецеден и сега се чудя как да продължа. Най- лесно е супа, ама искам друго.

# 5 669
Добро утро,
навън времето изглежда добре, нямам търпение да стане 10, хем да се видя с приятелка, хем да се разходя. Цяла седмица го дават такова време, дано да е така.
Лиляна, момичетата са казали всичко, аз мога само да пожелая кураж и сили и на теб и на мъжа ти.
Жаки няма ли къде да си премериш кръвната захар, така да ти причернява не ми изглежда ок. На мен така при последната бременност ми падаше кръвното и ми се виеше свят и ми причерняваше, отвратително усещане.
Кокичетата, нарциси, лалета и момини сълзи са ми любимите пролетни цветя. Обаче съм видна унищожителка на цветя и не мога да завъдя никакви. Спрях да се опитвам.
Мария откъде ги взимате тия патешки фенери, в Лидл има само бутчета и гърди или пък цяа патица.

Общи условия

Активация на акаунт