Искам да кажа ... (142) през януари 2018

• 383 257
  • 6 298
  •   1
Отговори
# 5 940
  • София
Светълчо, аз като една изявена кулинарка, предполагам, че течната мусака се прави на котлона, само че е без заливка. Правих веднъж такава, но нека Шеф Давиз се произнесе.  Grinning

Вили, стискам палци!

# 5 941
  • София
Оф, кашлицата на Козуначето нещо започва хич да не ми харесва...Защо бе, защо?! Сироп пие от вчера, инхалации правя непрекъснато...Уф😡

Миднайт, мисля, че да!

# 5 942
  • Germany
Нормално е да подкашля още. А инхалациите не е проблем да ги изместите лека полека.

# 5 943
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Искам да кажа, че и миналата година в грипно време в темата беше същото, като сега, само че тогава задграничните потребители бяха по-пощадени и се чудеха какви са тези вируси при нас. И аз се чудех защо при нас има, а при тях няма и обвинявах лошата профилактика. А тази година има болни и при тях, явно вирусите стават все повече и по-устойчиви, което е неприятна констатация.
Едно от най-неприятните за мен странични явления на грипните епидемии е това, че навсякъде мирише на чесън. Онзи ден и в магазина, и в аптеката, вонеше яко на чесън. Много мразя миризмата на ферментирал чесън. Представям си какво е в ГТ.

Сбъдваща, 20 яйца за 5 души са много. Като брой яйца, не като количество храна. На децата се падат по 4, айде да кажем, че ядат по-малко - значи по 3. Много е. Яйцата са трудносмилаеми, престояват дълго в стомаха и затормозяват жлъчката. Но сигурно не ядете често.
И на Жаки исках да го кажа това онзи ден, когато обясняваше как като излапаш 3-4 яйца на закуска, после ти е сито дълго време. Ами затова ти е сито, защото дълго време стоят в стомаха. Особено за хора със жлъчни проблеми не трябва никак да се прекалява с яйцата. За съвсем здрави хора нормата е 4 яйца на седмица. Това включва цялата употреба на яйца - баници, соленки, сладкиши, застройки, кремове и т.н.  Този въпрос съм го проучила подробно поради личните ми проблеми със жлъчката, защото яйцата са ми много любима храна - мога да ги ям всякак и по всяко време. Като студенти ги печахме на лист от тетрадка върху котлона (поради липса на тиган и олио в студентските квартири) и понеже не са мазни, можеш да изядеш много. Много вкусни бяха. Laughing

# 5 944
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Сесил, правех аз кори медовик, даже много често - френска селска торта беше много"модна" у нас преди няколко години, правех я много често. Но ми се прищя да пробвам готовите, виждала съм ги в Берьозка, но реших, че ги има и по други магазини.
Тонка, ти "рязко" дръпна в кулинарното поприще с ония 50 палачинки Laughing и вече минаваш в графата на кулинарките, така че ти имам вяра. Варена мусака знам какво е, една приятелка я готви. Но реших, че "течна" може да е нещо различно.

Белиндичке, закъсАла си го у мирно време, мила моя. Най-гадно е, като са ти болни хората. Сложи  в стаята на Козуначето съдче с вода на парното, позагрей му краченцата, давай му топличко чайче от шипки, чай от ябълка и обелена дюля, сварени със семенната част, пресни сокчета. Може да му намажеш гърдичките с подходящо детско загряващо мазило.
Аз съм сигурна, че при три деца знаеш всичко, но човек понякога не се сеща за някои неща, та затова ти споменавам това-онова, подсещащо.

# 5 945
  • На брега на реката
Болните да оздравяват бързо и дано се спира вече този грип!

Акаша, не видях някой да ти е отговорил за сушоара.  Приставката, която е сплескана отпред е струйник, насочваш струята и по-силно е и по-бързо суши, а и не разпилява косата много.  Другото, което е с едни издатини /ама, че го описах/ ползвах, когато бях с дълга коса /за изсушаване в корените/ и леко начупва косата.

Аз съм на лекции тези дни и в петък  - изпит. Страхотно е , най-малкото, защото не съм на работа.

# 5 946
  • София
Да, и аз подкрепям Свет за яйцата, но е факт, че фитнес маниаците ядат по много, особено белтъци. Аз не мога. Със сигурност обаче вкъщи ядем по повече от 4 яйца седмично на човек. То само бебето толкова жълтъци изяжда...Верно ли само 4 е полезно? Хм.

# 5 947
  • постоянно
Вили ,
 стискам палци за добри новини. Heart

Бобулина,
 успех на изпита Hug

За вирусите тук  казват само да се контрулира темпераурата и да се наблюдава  . Ако до 3-4 дни няма подобрение - лекар. Иначе нищо друго не помага при вирус, имунната система сама трябва да се пребори с него. Не говоря за имуностимуланти и витамини , които на децата могат да се дават и без да са болни.

Знам , че жълтъците са по- калорични , докато белтъка - не , а е и по-богат на протеин.

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 13:34 от her_76

# 5 948
Яйца вкъщи може по месец и повече да не ядем. Напоследък не правя и сладкиши и хич не ми липсват.
Никога не съм ги смятала за особено полезни, децата като бебета също не ядяха и не съм се мъчила да тикам жълтък в пюретата.

# 5 949
  • В Космоса
Бобулина, успех на изпита и благодаря за отговора! Аз съм с къдрава коса, така че май тази със стесняването ще е удачна за мен...

# 5 950
  • Mediterraneo
Аз пък само вчера друснах една кора(24 броя)- 3 за палачинки, 4 сварени и настъргани за палачинковата торта, 12 за блатовете за две торти, 3 за крема за тортата, 1 застройка за супа и 1 изядох цяло.
ММ е рожденик днес. Искам само да ми е здрав! Довечера ще имаме гости, повечето ми заготовки са готови, ама няма да е зле да подхващам отнякъде. Имам и до магазина да ходя, и до банката, ама ей на, цяла сутрин пия кафета и лежа с лаптопа.

# 5 951
Идвам да стискам палци, Вили!
Белинда, кашлянето е от секретите в носа. Moже и да се повтарям, но кубици физиологичен разтвор трябва да се излеят в ноздрите.
Светалчо, благодаря за идеята за карамфила. Ще я имам в предвид.
Моите клавиши запецват от боклуци от тиквени семки. Обръщам лап-а и го пляскам по батерията му.

Тарти, да ти е жив и здрав ТМ! Много здраве, любов, и всичко най- най!

# 5 952
Разбира се, че 20 са много, Светълчо, ама ги изядоха до троха. В момента и трите деца ядат много здраво. За момчетата е ясно с пубертетския глад и сериозните тренировки, но щерката до скоро ядеше като пиле. Явно и тя е в период на усилен разтеж, макар видимо да се усеща само по номера на обувките.
Иначе яйца не ядем много. Панирам много рядко, баница веднъж в месеца, омлети също рядко. 10 яйца на седмица си отиват, като се замисля, но като се случи да пека нещо, са си 20 на седмица.
Поне са качествени. Кисело и прясно мляко, масло, пилешко и яйца купуваме само био.

Здрав да е големият Тарталет и много да слуша малките Тарталетчета и баш Тарталетката.

# 5 953
  • постоянно
Ха да ти е жив и здрав Тарталетков -  да се поглезите и изпразнувате подобава. Heart Eyes

# 5 954
Страотно време навън, поне при нас де. Разходих се с малката, малко кафе, малко приказки и айде наобратно.
В Пловдивска област няма грипна ваканция, децата са много разочаровани, искали да живеят в София Joy.
Вили стискам палци да са добри резултатите. Praynig
Тарталета, да ти жив и здрав мъжа, да изкарате дълги години в сговор и обич.
Белинда,  Hug.
Пожелавам на всички да оздравяват и повече да не се разболяват.

Общи условия

Активация на акаунт