Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръчителните лечения за косопад?
Какви са мненията за серума на Wooden Spoon с чили и рициново масло?
Какви са препоръките за кръвни изследвания на хормони и витамини/минерали?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръчителните лечения за косопад?
Форумът предлага различни лечения и продукти за борба с косопада. Някои от тях включват лосиони, капсули, серуми и маски като тези на KristaG, Revalid, Nupura, Inee Roche, Davines, Priorin , Wooden Spoon , ампули на L'Oreal , маска Roots на Luš , ампули на Denis , бирена мая и кисело мляко. Също така се споменават био магазини за определени продукти. Важно е да се отбележи, че резултатите и ефектите от тези лечения могат да варират от човек на човек.
-
Какви са мненията за серума на Wooden Spoon с чили и рициново масло?
Форумът не предоставя конкретни мнения за серума на Wooden Spoon с чили и рициново масло. Вместо това, се споменава, че продуктът може да бъде намерен в магазин на Зоя. Важно е да се отбележи, че мненията за продуктите могат да варират в зависимост от индивидуалните реакции и нужди на потребителите.
-
Какви са препоръките за кръвни изследвания на хормони и витамини/минерали?
Форумът споделя опит с различни видове кръвни изследвания, включително полови хормони, щитовидни хормони, витамини (D, A, E, B12, C), феритин, желязо , цинк , магнезий , селен и други. Въпросът за лекар е повдигнат за обсъждане на резултатите. Предложенията варират от хематолози до ендокринолози с бележка, че в някои случаи може да е необходимо да се консултирате с няколко лекари, преди да получите цялостна картина на вашето здраве.
-
Какви добавки помагат за предотвратяване на косопад?
-
Какви са ефектите от маските с лук или чесън върху косопада?
По въпроса - последно взех Неоптид на Дюкре, който ползвам вече 2ри флакон (от 3) и кой знае какъв ефект не съм видяла. Освен че косата ми стана доста кофти
По принцип я мия веднъж седмично, като точно преди измиване нито е мазна, нито й личи колко време не е мита, просто обемът й вече е изчезнал. Но сега вече не е така. Едва издържам 6-7 дена (не я свиквам по-често, защото съвсем ще почне да мазнее после), а тя е ужасна - стои на клечки, сплескана...абе общо взето това изобщо не е моята коса
Не ми стига колкото оредя, ами сега и малкото, която е останала стана кофти
Зачетох се в една тема относно гъбичките по кожата на главата. Та те също водели до сериозен косопад, както и до сърбежи и люспи по кожата, каквито аз също имам от известно време. Досега по повод на косопада съм ходила при двама различни дерматолози, като и двамата казаха, че проблем с кожата няма, но прегледът беше повече от мега бърз. Чудя се дали не им е убегнала тази вероятност за гъбичките и всъщност целият този ужас с косопада не се дължи точно на това, защото при мен уж проблемът беше хормонален, но хормоните ми се постабилизираха, а косата си капе ли капе. Имам куче, което преди време имаше проблем с кожата/козината и започват да ми хрумват едни налудничави идеи... знам ли, може пък да съм лепнала нещо.
Това се чудя... Ако пък се окаже това проблемът ми ще е просто абсурдно, толкова време да се мъча с този косопад, а то да си имало лечима причина. Трябва да намеря начин да разбера дали е това. Гледах из гугъл и при хората с този проблем състоянието на скалпа изглежда доста зле, моят не е така, а и петното, което визирам не е чак така добре изявено като окръжност, нито пък е съвсем плешиво... Не знам, може и само да си въобразявам, че може да е гъбичен проблема.