Тест за овулация - въпроси / тема 7 /

• 87 672
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
А след като теста за овулация е положителен, кога е най-подходящото време за опитите за бебе ?
Тестовете за О. се правят от (-) до (-), за да се определи пика на ЛХ.
О. настъпва от 12 до 48 час след пика на ЛХ.

Секс, през т.н. фертилен прозорец:
4-5 дни преди О.
деня на О.
деня след О.

Благодаря много, днес ми е 3-я ден който правя тестове, вчера беше доста бледа 2-рата черта, днес е почти колкото контролната, с много малка разлика http://www.img-share.eu/f/images/483/0AA55564-A867-4749-97B6-FFD … 44415_sredna.jpeg

# 181
  • гражданин на света
Здравейте, пускам снимка на тестовете за О, които правих този месец за първи път. Според мен нещо не е наред, и не знам дали с тестовете, или с мен. На нито една лентичка нямам тестова линия, не е от снимката, нямаше и при самото правене на теста, а и контролната линия е мноооого бледа, на някои лентички е почти незабележима. Правя теста между 17:30 и 18:00 часа, като в 14 часа спирам да пия вода, а в 15:00 ми е последното ходене до 00 - тук мисля че правя всичко по инструкция. И смятам да спирам за този месец - надали от тук насетне ще се покаже нещо по-различно. МЦ ми е 28-29 дни и го чакам на 15.02.
Чудя се дали хормона е много малко* или изобщо го няма (възможно ли е това?), за да реагират толкова слабо тестовете, или самите тестове не са читави - използвах Lady test защото такива ми дадоха в аптеката. За следващия месец съм си поръчала други, да видим с тях как ще е.
* Само да добавя че пия много вода, и обикновено до обяд-следобяд съм изпила 2-3 литра и урината ми винаги е мнооого светла, почти безцветна. Дали затова толкова слабо реагират тестовете? И има ли смисъл да опитам да ги правя сутринта с първата? Знам че не е в препоръчителния прозорец, ама в него нямам никакъв резултат.

# 182
  • София
FLOWER_ST, здравей! Да, странно бледи са тестовете, но може и да си е от тях щом и контролната черта е такава.
Моят съвет е да си вземеш на друга марка и да продължиш с тях, а ако имаш останали от тези Лейди тест направи един утре с първа урина да видим какво ще стане.
Нистина пиеш доста вода, но не си единствената, не би трябвало да е проблем след като спазваш условията за тестване.
Този лист за отчитане къде се намира?

Аз също имам въпрос към момичетата - знам, че има такива, които правят тест и сутрин и следобед - има ли разлика в чертите за деня?

# 183
Лаленце, аз ги правя с първа и после следобед около 17-18часа също. Да ти кажа честно не мисля, че имам разлика в чертите. Единствено вчера ми се стори, че следобедната е малко по-наситена, но днес сутрешната е същата. Явно ми наближава О и затова така.
Аз исках да питам, трябва ли постепенно да се насищат чертите или е възможно от много бледа да стане плътна?

# 184
  • София
Мерси, Дианка! Не се насищат чертите, от един път става много ярка Simple Smile Кой ден ти е днес?

# 185
  • гражданин на света
Лаленце, тези тестове ми свършиха - бяха две опаковки закупени от две различни аптеки, не се сетих да проверя дали не са една и съща партида. За следващия месец ще имам друга марка и пак ще се тествам по стандартната схема, а ако пак са такива бледи - ще опитам сутрин да видим как ще е.
А възможно ли е да нямам или да е съвсем малко LH хормон? Иначе О по симптоми си я усетих веднага след края на МЦ, на 7-8 ден от Ц. Но тогава не се сетих да пусна тест. Друг път я усещам в по-късен ден.
Скрит текст:
Преди малко по-малко от година имам бременност, която се случи в първия месец на опитите ни, но я загубих в 6-7 седмица, наложи се да се въздържаме 3 месеца, и от тогава опитваме, но до момента - нищо. Затова реших да си търся овулацията по този метод, че нещо не се получават нещата от самосебе си като първия път.
П.С. Лаленце, интересува те табличката върху която лепя лентичките ли? Направих си я вчера, за по-прегледно - да си архивирам месеца Simple SmileSimple SmileSimple Smile . Ако имате интерес - ще кача някъде файла и който иска да си го свали.

# 186

Ето снимка, днес ми е 14-ти ден, но не знам кога да я очаквам този месец, затова и почнах по-раничко с тестовете. Пък и за пръв път правя тестове, та да видим. Попринцип ми е 30-31 дни Ц, но миналия беше 28. Мисля че тези дни ще имам положителен.

# 187

А възможно ли е да нямам или да е съвсем малко LH хормон? Иначе О по симптоми си я усетих веднага след края на МЦ, на 7-8 ден от Ц. Но тогава не се сетих да пусна тест. Друг път я усещам в по-късен ден.

За твоят цикъл е рано О на 7-8 ден. Очаквай я след 13ти ден

# 188
Момичета, днес теста за овулация също показва ,че е положителен.Четох на 1-вата страница,че е нормално 2-3 поредни дни да е (+)  , но в такъв случай как да разбера кога е настъпила овулацията,считана 12-24 часа след 1я (+) или след днес ? http://www.img-share.eu/f/images/484/54B55CB8-90B9-4D50-9342-C5B … 26878_sredna.jpeg

# 189
Според мен точно днес ти е положителен, предните дни бледнее леко

# 190
  • София
Тя чертичката изсветлява след като изсъхне. Може О да е била между двата теста. Правете секс днес задължително. И продължавай с тестовете докато видиш отрицателен. Успех!
FLOWER_ST, да моля те, да качиш табличката Simple Smile
Дианка, още нямаш +, продължавай Simple Smile

# 191
  • гражданин на света
Това е таблицата:
http://dox.bg/files/dw?a=e5bdce2eee
Скрит текст:
Ако не се отваря линка, пишете ми на кой сайт се качват файлове, за да го сложа там

# 192
https://postimg.org/image/521t9ki5h/
Вижда ми се пак бледа, но все пак и вашето мнение ще ми е от помощ.

# 193
Мисля че утре вече ще е абсолютно положителен. Почти еднакви са чертите. Можете да започнете с опитите от днеска

# 194
Момичета пак съм аз, аман от мен 😂  имам няколко въпроса. Първият е, мога ли да считам този тест за положителен?

Ако теста е положителен, това означава, че О ще е от следващите 12 до 48 часа. Ако бебеправим днес и утре шанса е да хванем Яйцето е голям. Но ако все пак О е утре през деня, (когато съм на работа), дали ще оцелее до вечерта? Или накратко казано, колко часа оцеляват спермитата и колко яйцето?
Объркано май стана, но се надявам да ме разберете 🤔

Общи условия

Активация на акаунт