Тест за овулация - въпроси / тема 7 /

• 87 659
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Да, току що прочетох, доста добре е обяснено Simple Smile

Дали да не изчакаме до утре с опита, защото снощи правихме и ми се струва, че е по- добре да изчакаме, защото и при мъжа има значение колко време е минало от последния път.  newsm78

На всички опитващи- късмет! Simple Smile  Heart Eyes Heart Eyes

# 136
Ха, и аз съм пред същата дилема, Съншайн. Интересно ми е какъв съвет ще дадат момичетата.

# 137
CatGirl,  Имам една позната (бременна в момента към 6-7 месец), на нея акушерка й е казала, че опитите трябва да се правят през 1 ден, за да се възстановяват сперматозоидите. Имали са успех на 2рия месец опити. Аз мисля да изчакаме до утре. Simple Smile

Успех на теб и дано този месец да ни е на късмет, пък кой знае.... може скоро да си бременеем заедно Simple Smile  Hug Heart Eyes

# 138
Дано, Съншан, дано Hug

А това през ден и всеки ден е мноого относително. В месеца, когато аз забременях, правихме опити в деня на първия + тест за овулация и следващите два дни. Така че, май си е въпрос на късмет. Което пък изобщо не ми пречи пак да кроя схеми Joy

# 139
  • София
Нас Калчев ни посъветва да изпуснем деня на + тест, да започнем от следващия и да караме през ден. Рисково ми се струва, но пък пробвахме и други схеми и пак не става, така че...

# 140
Лале, каква му е идеята? За да има по-качествени С на др ден за самата О ли?

# 141
Много е индивидуално това с МФ. При едни е по-добре през ден, при други през 3, а понякога за качеството е по-добре всеки ден.
      Добре е това да се провери със СГ на различни дни въздържание, ама като се има предвид каква им е цената...
      Ние имаме пускани 2ве - на 3 и на 7 дена въздържание, почти без разлика в резултата. Сега ще пускаме контролна, и съм решила да е с освобождаване предния ден. При нас проблемът е във качеството..

# 142
  • София
Ние няколко поредни месеца пробвахме всеки ден или когато засека О, по схемата: на деня с + тест , следващия и по-следващия и после почивка 1 ден и после през ден до 19-тия ден.. Но този месец реших през ден да е, без да засичам О и правихме някъде 7-ми ден, после на 12-ти, 13-ти и след това през ден до 19-ти. И точно в този месец имах БХ... На приятеля ми СГ е много добра, правена след 4 дни въздържание и за това бях решила до 12-тия ден да е след повечко дни въздържание. А обикновено О ми е 13 и 15 ден, засичана до сега.. Мисля, че при нас това ще е печелившата стратегия, ако изобщо може да има такава или е по-скоро въпрос на късмет. След като приключим АБ, ще караме отново по тази схема. Явно при нас е ключово въздържанието няколко дни преди започване на опитите.

# 143
Щом СГ е добра, не виждам смисъл да се товарите със схеми. Гледам че сте на АБ. Ако е имало инфекция може би тя е възпрепятствала зачеването.

# 144
  • София
Възможно е, да! И аз си го мислех, тъй като и в неговата СГ всичко беше много добре, само имаше доста завишени левкоцити, което показва инфекция. Явно са завишени заради уреаплазмата, която лекуваме. Дано това да е било причина, макар да чета, че много момичета са родили с уреаплазма..
Иначе, от тестовете за О съм се отказала за сега, просто ще действаме през ден след лечението. И без това схемата "всеки ден"  ми докарва протриване, хем нямам проблеми с ЦС...Sad

# 145
Скрит текст:
След лечението (мисля че 2 седмици след него трябваше) задължително пуснете контролна микробиология за да се види дали вече всичко е чисто.
      При мене се получи много странно...След лечението продължи някакво странно течение, без други оплаквания ( лекувахме уреа и микоплазма). Отивам при док. и му казвам че нещо все още не е наред и искам да пусна контролна микр... Преглежда ме човека, и ми казва че всичко изглежда идеално и че няма нужда от контролна. Аз обаче настоявам да ми вземе секрет за изследването. Мъжо също си пусна. Неговата микр. излезе чиста. Моята - с 3 чистак нови бацила. Явно след като сме утрепали уреата и микото, това е дало възможност на други бацили да се размножат. И в заключението - пълно отсъствие на полезни бактерии... а през цялото време на лечението и след това поставях свещички с пробиотик.
    Просто понякога след АБ по трудно се възстановява баланса, и това се оказва предпоставки за развитието на други инфекции.
    Няма смисъл да обяснявам как със док се споглеждахме умно поне 10 мин. , чудейки се какво се случва. Даже звъня по телефона в лабораторията за да пита дали в същия ден са правили и друга микр. и дали е възможно да са объркали резултатите...
     Та не е никак случайно изискването след лечението да се пусне контролно изследване...
Уреаплазмата , до колкото съм чела, възпрепятства предвижването на плувците, но въпреки това има вероятност да извадиш късмет, въпреки наличието ѝ. Докато други бактерии сгъстяват ЦС и достъпът на плувците към матката клони към 0.
    Извинявам се за дългият пост, и че се получи нещо като спам  Praynig

# 146
  • София
Да, да, ще пуснем! Каза док 10 дни след приключване на АБ. Дано всичко е наред, за да не отлагаме повече опитите.

# 147
След като вчера (неделя) беше по- наситена чертичката на теста от обикновено, мислех че днес (понеделник) ще е най- наситена, но днес беше бледа, по- малко от вчера, все едно няма ОВУ. Правихме опити тази сутрин, както и в събота когато беше все още бледа. Вчера, на най- наситената, не правихме. Да не се окаже, че сме пропуснали ОВУ Sad

# 148
След като вчера (неделя) беше по- наситена чертичката на теста от обикновено, мислех че днес (понеделник) ще е най- наситена, но днес беше бледа, по- малко от вчера, все едно няма ОВУ. Правихме опити тази сутрин, както и в събота когато беше все още бледа. Вчера, на най- наситената, не правихме. Да не се окаже, че сме пропуснали ОВУ Sad

При мен нози месец беше подобно. Стана доста наситена, но не колкото контролната, на следващия ден почти липсваше и аз реших че съм я пропуснала. Но на по следващия ден вече беше наистина положителен теста. С ярка и тъмна черта. Продължи да се тестваш. Кой ден от Ц ти е и колко дневен е той обикновенно?

# 149
Здравейте на всички!
От скоро правя тестове, но този месец получих противоречив резултат. Мога ли да считам някой от тези два теста за полужителен?

Общи условия

Активация на акаунт