Убито е цяло семейство в Нови Искър навръх Нова Година

• 259 712
  • 3 545
  •   1
Отговори
# 1 290
Само това ще е, че Кети не се е върнала. Сега чух на брифинга, че казаха че тя е била с дебели дрехи, напоени с вода и е било трудно при изваждането на трупа първоначално да се види има ли изстрели попаднали в тялото й. Щом е с дебели дрехи значи е убита извън къщата. Или е отишла да разходи кучето, или да се види с Росен. Да не би семейството да е знаело, че ще се вижда с Росен и той затова да е убил всички. Може да са го познавали всички, да са знаели че Кети му помага да свързва двата края.

# 1 291
А днес казаха , че Росен си е деактивирал  фейсбук акаунта (нямам ФБ и няма как да проверя). Добре бе тия полицаи неможаха ли да видят къде е ИП адреса от където последни е влизал или поне местонахождението..абсурдно е просто..
Не е визможно да е потънал вдън земя.
А и си мисля , че е възможно изобщо да не е напуснал пределите на Нови Искър..

# 1 292
Факт, голямата дупка в тази версия е, че никой не търси Кети, а си стоят в къщата, дори и след връщането на Георги.

И аз мисля, че са знаели, че Кети е отвлечена /държана насила някъде и са били изнудвани.

Принципно този Росен не изглежда никак безобиден и бих повярвала на престъпление от ревност/любов/лудост някаква. Това, което ме накара да се замисля е странното поведение на полицията, допускане на журналисти веднага в “страшната” къща на Росен, глупостите за ДНК, което не може да излезе толкова бързо и т.н.

Сега мисля, че този тип убийства не случайно са мафиотски - те се правят показно, цялото семейство и кучето даже, за сплашване на всеки, който би се опитал да ги прецака. Правят се и снимки на труповете да ги показват.

Във версията за 5 убийстяа за прикриване на следи не виждам логика - тогава можеше да запали къщата. Защо крие тялото на Кети в кладенец, а оставя колата наблизо? Прекалено е показно всичко, за да е прикриване на следи. По-скоро прилича на убийство за назидание.

Възможно е при пътуванията с ТИР-а, Неделчо да е решил да пренесе някоя пратка, за да изкара някой лев и нещата да са се объркали. А тези територии са начертани и се пазят брутално, самостоятелни играчи не се допускат, без значение дали албанска или нашенска мафия.

Другото несъответсвие е, че Росен, който се укрива от години, си стои в къщата до последно, вместо да се укрие някъде другаде, той в това е експерт. Ако ги е убил той, не може да си позволи да си стои. Дори и да не го подозират за убийствата, нали ще знае, че районът ще се напълни с полиция, ще разпитват свидетели и ще го намерят за старите престъпления минимум.

# 1 293
Факт, голямата дупка в тази версия е, че никой не търси Кети, а си стоят в къщата, дори и след връщането на Георги.
И аз мисля, че са знаели, че Кети е отвлечена /държана насила някъде и са били изнудвани.

А може просто да им е казала, че ще се прибере по-късно и въобще да не са се притеснявали, че нещо се случва.
Убийството ѝ може и да не е планирано. Просто да го е ядосала нещо.
Цитат
...глупостите за ДНК, което не може да излезе толкова бързо и т.н.
Защо да не може? 2-3 дни са достатъчни да излезе.
Цитат

Във версията за 5 убийстяа за прикриване на следи не виждам логика - тогава можеше да запали къщата. Защо крие тялото на Кети в кладенец, а оставя колата наблизо? Прекалено е показно всичко, за да е прикриване на следи. По-скоро прилича на убийство за назидание.
Опитал се е да скъса връзките към него, не да скрие, че има убийства, ясно му е било, че няма как да се изпарят 6 човека.

Цитат
Възможно е при пътуванията с ТИР-а, Неделчо да е решил да пренесе някоя пратка, за да изкара някой лев и нещата да са се объркали. А тези територии са начертани и се пазят брутално, самостоятелни играчи не се допускат, без значение дали албанска или нашенска мафия.
И щяха да си убият него. Не съм чула за това на някой подобен да са избили семейството, че и гаджетата на децата му. 

Цитат
Другото несъответсвие е, че Росен, който се укрива от години, си стои в къщата до последно, вместо да се укрие някъде другаде, той в това е експерт. Ако ги е убил той, не може да си позволи да си стои. Дори и да не го подозират за убийствата, нали ще знае, че районът ще се напълни с полиция, ще разпитват свидетели и ще го намерят за старите престъпления минимум.
Защо да е несъответствие, писахме, че много убийци си се прибират спокойно вкъщи. С какво той се различава от другите?

Не виждам никакви несъответствия, но и на брифинга пак повториха, че работят по всички версии, така че ако има нещо ще го намерят.

# 1 294
За мен омъжена е равносилно на живееща на семейни начала. Освен ако не е имала платоническа любов с убития... Та чак и майка й да й знае любовните истории. Идва ми в повече, но както и да е. Имало и други свидетели, които са разказали уж за връзката на Кети с убиеца, че е продължила 6 месеца. Той пък тях защо не ги е убил, по логиката, че заличава следи и всички, които са знаели за тях е убил...
Добре, Кети е отишла на разходка с кучето - от къде сме сигурни, може би комшии са я видели? Росен я е убил през това време на едно далечно място /ако не е излязла с кола как с кучето пеша са стигнали до там, говори се за май 5 или повече километра/? Кучето се връща само, мъжа й е притеснен, то е някъде към полунощ и звъни на сина си да си идва, че ще търсят Кети. Тук не е ли по-логично да се обадят и на полицията? Но сина се прибира, а те не са излезли все още да я търсят, защото са били в къщата когато Росен идва и ги убива? Въпроса е защо се е върнал все пак сина, след като така и така нищо не са предприели за Кети? Само са се притеснявали и не са сложили масата ли? После изведнъж влиза Росен и ги стреля на поразия, никой не чува толкова много изстрели, даже децата горе не са реагирали. То само да пищят от ужас ще се чуе най-вероятно, а са имали телефони, можело е да скочат през прозореца или да викат за помощ. Още повече, че те са били под напрежение, че майка им я няма и не я знаят къде е. Кое дете ще стои спокойно ако е изчезнала майка му? Ако е имало проблем в къщата, не е ли нормално приятеля на Нанси да се обади на техните? Най-малко от притеснение... Или да се обадят на други близки или приятели?

# 1 295
Цитат
А може просто да им е казала, че ще се прибере по-късно и въобще да не са се притеснявали, че нещо се случва.
Убийството ѝ може и да не е планирано. Просто да го е ядосала нещо.

Коя нормална жена, която има семейство не се прибира и закъснява за новогодишната вечер? Освен да е имала много основателна причина, че никой в тях да не се разтревожи. Какво им е казала според теб?
Няма маса, няма празник, жената е с любовника си... Мъжа й знае, вика сина си от работа, но до там... Няма проблем в семейството... Това и на филм не го виждам да стане....

# 1 296
Все пак не знаем в колко часа са убити. Може да е било по-рано, 20-21 ч., не в 00:00, което обяснява и липсата на празнична маса. Нашата я сложихме към 22 ч.

Не разбирам какъв е смисълът да подлагате всичко на съмнение.
Полицията няма да отговори на всички въпроси сега, а и не трябва да разкрива всичко, което е открила. Но за да го казват имат причина.

П.П. Това, че кучето се е прибрало само кой го каза или е поредната догадка?

# 1 297
Казаха, че са убити след полунощ, за да не се чуят изстрелите от пукотевицата навън. Освен това времето може да се провери най-малко по часа когато сина е напуснал работата си. Мисля казаха малко преди полунощ, ако не се лъжа...
Не подлагам на съмнение нищо, просто размишлявам дали е логично или не. То е ясно, че надали полицията ни казва всичко което знае...

# 1 298
Човече, ако не се притесняват за нея, защо се обаждат на сина да си дойде? Това с обаждането и извикването на сина от работа е един от малкото факти в цялата история, потвърден и от шефката му, и от полицията. Вероятно и Боби си е променил плановете, за да стои с Нанси. А после не тръгват да я търсят. Освен ако Росен не се е появил веднага след като се е прибрал Боби.

Но има и други въпроси - ако извършва 5 убийства, за да скрие връзката си с Кети, как така осгавя телефона, колата, тефтера? Телефонът е най-добрия източник на това има ли връзка или няма. Така че версията за прикриване ми е странна.

И друг въпрос - в тази версия Кети излиза или да се срещне с Росен и да скъса с него, или да разходи кучето. При всички положения доброволно и планирано, така че някаква подготовка за вечеря е трябвало да има. Предишната вечер е споделила някаква рецепта за торта, а следи от нещо празнично няма. Затова смятам, че Кети не е излязла сама на разходка, а е била заставена или отвлечена.

Колкото до това, че много убийци си отивали спокойно вкъщи - този се укрива от 10 години, знае, че районът ще се напълни с полиция, която ще разпитва, така че трябва да бяга заради предишните присъди, не заради убийствата.

# 1 299

Коя нормална жена, която има семейство не се прибира и закъснява за новогодишната вечер? Освен да е имала много основателна причина, че никой в тях да не се разтревожи. Какво им е казала според теб?
Няма маса, няма празник, жената е с любовника си... Мъжа й знае, вика сина си от работа, но до там... Няма проблем в семейството... Това и на филм не го виждам да стане....

С насочен срещу нея пистолет и под заплаха може да е казала да не се притесняват, а минути след това да е вече мъртва. Кучето най-вероятно се е подплашило от изстрелите и е избягало. Върнало се е в къщата само, а Росен се е досетил, че семейството ще започнат да търсят Кети, да свържат изчезването с него и решава да ги ликвидира незабавно. Вече има един труп, адреналинът е на макс, може да му е харесало да убива - пълен психар.

Трупът на Кети е открит на два километра от къщата, не на 5 км. Пишеш го вече за трети път, затова те коригирам.

# 1 300
  • София
И  аз мисля като теб elvina5 ,или поне щяха да направят опит да отворят прозорец,да извикат,да скочат,да избягат.....
 за мен  не се връзват нещата ,особено пък с мотива -ревност. Как така възрастен, зрял мъж ще натръшка 6 човека от ревност,и просто ей така ще се прибере в съседното село ,или вилна зона и ще чака 2дни  нещата да ескалират,и чак тогава да тръгне да бяга.
А и излизането/разходката / на Кети-хем с джип,хем с куче,хем по това време,на такъв празник и в такъв продължителен интервал от време,и никой не е тръгнал да я търси,или да се обади в полиция...Определено тук нещата стоят другояче-друг е мотива,други вероятно са и убийците.
Те, ако скочат от втория етаж, може да загинат на място. Не мисля, че това е опция за спасение. Телефоните не се знае дали са били в ръцете им, за да се обадят, а може и да не са искали да говорят, за да не ги чуе убиецът /нали са се крили/.

Убедена съм, че в животозастрашаваща ситуация бих скочила от втория етаж. И тук не става въпрос изобщо за разум, а за първосигнални действия. Имаше навремето информация примерно за кулите през 2001 г., че хора са скачали от стотици метри в опит да спасят живота си. Дори не само информация, ами и записи. Също и от други подобни ситуации.

Друго съмнително за мен е скоростта на направените ДНК-тестове.

# 1 301
Това звучи по-логично. Майката е изнудена да отиде на среща с Росен, какво е казала на другите не се знае. Било е рано през деня, масата няма как да е подготвена в този случай. Тя обаче не се прибира, става късно, мъжа й е притеснен, приятеля на Нанси остава с нея за подкрепа. Мъжа й звъни на сина си да си идва, защото се тревожат и може би са решили да я търсят. Но за лош късмет в момента, в който се прибира сина, идва убиеца и ги убива. За това никой не е тръгнал да търси Кети и не са успели да се обадят на полицията... Съвпадението малко е съмнително, но не и невъзможно...

# 1 302
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И докато ние тук умуваме над 100 сценария,Росен се е настанил пред камината на някоя присвоена нова вила,с горещ шоколад в ръка и се забавлява,като ни чете темата.
Spooky!

# 1 303
За Нанси, че не са я пуснали звучи логично, все пак е на 16 г., съвсем не е нужно да е имало друга причина.

Човече, ако не се притесняват за нея, защо се обаждат на сина да си дойде?
Да се напият и да си направят веселбата вместо да е на работа, примерно. Все пак е Нова година, ако някой може да се измъкне от работа ще го направи.

Цитат
Но има и други въпроси - ако извършва 5 убийства, за да скрие връзката си с Кети, как така осгавя телефона, колата, тефтера?
Телефона каквото и да го прави, операторът ще даде разпечатка веднага, няма как да скрие обажданията. Колата - може да си е мислил, че е успял да почисти.
Тефтера - 100 пъти казаха, че не са потвърдили, че е на някого от замесените. Намерен е на друго място.

Цитат
...някаква подготовка за вечеря е трябвало да има. Предишната вечер е споделила някаква рецепта за торта, а следи от нещо празнично няма. Затова смятам, че Кети не е излязла сама на разходка, а е била заставена или отвлечена.
Никой не е казал, че в къщата не е имало храна. Казаха, че не е имало подредена маса.

Цитат
...Колкото до това, че много убийци си отивали спокойно вкъщи - този се укрива от 10 години, знае, че районът ще се напълни с полиция, която ще разпитва, така че трябва да бяга заради предишните присъди, не заради убийствата.
Ами очевидно е избягал Simple Smile това, че е минал да си вземе нещо не значи, че не е имал план за бягство.

# 1 304
Полицията каза, че е избягал малко преди да дойдат, било топло, оставил си е вещите... Седял си е няколко дни. Тръгнал е да бяга едва след като е разбрал за убийствата, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт